Monday, February 28, 2011

Calmena & Front Street

Maaporaaja Calmenalla on mennyt moni viritys pieleen viime vuosina, mutta Front Street näkee yhtiössä jotain:

Feb 24/11 Feb 22/11 Front Street Investment Management Inc. Control or Direction Common Shares 10 - Acquisition in the public market 200,000 $0.788


Olettaisin että osakkeet ovat päätyneet Normand Lamarchen hoitamaan energiarahastoon. Calmenan tuorein noteeraus on $0.72. Itselläni ei ole lusikkaa tässä sopasssa. Ainakaan vielä.

7 comments:

tabasco said...

Pacen ohjaus alkaneelle vuodelle on aika kova ja budjetti pitäisi perustua kassavirtaan. Kovimmat RORrit on tarkoitus saada Etelä-Albertan alueelta. Onkohan rima nostettu liian korkealle?
buy vai bye bye?

Spicer said...

Asset-pohja on oikein hyvä ja tuotantoa pitäisi pysyä kasvattamaan suhteellisen helposti. Johto kommunikoi kyllä todella heikosti ja sekavasti. Tuo kaasuisten yhtiöiden uusi trendi hokea että suurin osa liikevaihdostamme tulee nesteistä on säälittävä. Käytännössä viesti on että suurin osa tuotannostamme on arvotonta rahan pyöritystä.

Omaa positiota en ainakaan ole myymässä. Optio Muskwaan ja sitten Pekisko Harossa voivat olla miljardien arvoisia. Pari tulevaa kruununoikeuskauppaa kertoo mitä isot pojat ovat Muskwa-pelistä mieltä.
Kysymys voi olla osaavatko nämä papparat multi-stage fracata. Moni näistä "veteraaneista" on jäänyt raapimaan päätään.

Exshawsta: en tiedä onko tämä kierrossa mutta s-postiviesti kertoo että yhden operaattorin kaivot olisivat kovin vetisiä. Viestin lähettäjä on 100% luotettava, mutta tämä oli vain hänen eteenpäin välittämä viesti kanadalaiselta tutulta.

Spicer said...

Onko muuten Nuvista tuttu? Olisiko tällä öljyistä Vikingiä?

tabasco said...

Joskus tutkin Nuvistaa kohtuullisen innostuneena, mutta en enää muista miksi ja en näköjään kirjannut mitään muistiin. Käyrä kyllä nykii lupaavasti ylöspäin.

Kertoiko huhu, missä suunnalla nuo vetiset kaivot ovat? Rosen uusimmat suunnitelmat ovat aika maltillisia tuolla suunnalla. Maa on jo aika lailla jaettu mutta kukaan ei julkaise tuloksia. Albertassa porataan ja lisensoidaan kaivoja enemmän melkein kaikkialla muuualla kuin tuolla päin. Vähän synkältä näyttää?

Spicer said...

Kanadalaiseen yhtiöön viesti viittasi. Tuttu yrittää saada lisää tietoja myöhemmin viikolla. Se vanha Indra-niminen kaivo Bloodien mailla ei kyllä pahemmin ole vettä tuottanut.

Tuo DTX:n veto ei kyllä mielestäin luppoo hyvvöö yhtiön maiden suhteen.

Credit Suisse uppasi ROSEn targetin eilen 50 dollariin. Exshaw:lle on annettu arvoa 3 dollaria.

Tosta DOH:sta(kiva tikkeri muuten, mutta toivon mukaan ei enne tulevasta): olen ihmetellyt tätä joskus aiemmin. Näyttää nyt siinä määrin kiintoisalta, että voisi ostaa jos rahaa irtoaisi jostain. Ukraissa saa kyllä varautua siihen että joku paikallinen yrittää varastaa omaisuuden alta ja viranomaiset vaativat lomakkeiden prosessointimaksuja ym. kivaa.

tabasco said...

On se kyllä ihme että DTX:ää ei dumpattu pois tuon pahemmin. Itellä on vielä näitä paria muuta pikku peluria salkun pohjalla, plus CPGtä ja Rosea. Mutta ei tuo AB tosiaan Ruusuiselta näytä. Varmaan aika marginaalinen peli jossa harva pärjää.

Kevensin Rosea tällä viikolla. En silti sanoisi ylihinnoitelluksi. Eagle Ford on vain niin hyvä.

Pikkaisen laitoin DOHia salkkuun riskeistä huolimatta. Toivotaan että tikkeri ei ole kohta blogisi otsikkona huutomerkki perässään. Ukrainaan on nyt uutisten perusteella tunkua.

Spicer said...

CIBC:
http://www.primarypetroleum.com/pdf/PIE_Industry_News_2011-02-28.pdf

Kruunun mailla kevennetty rojaltit eli 5% ensimmäisestä 50,000 tynnyristä tai ensimmäisen 12 kk aikana, mikä lienee rutkasti parempi kuin freehold-mailla tai reservaateissa.

Osa kaivon tuotantoennusteista(BMO ) on varsin outoja, kun ottaa huomioon julkisuudessa olevat tiedot(vedettömyys ja ylipaine).