Tuesday, February 15, 2011

Fredriksen & tempuntekijät jälleen aktionissä

SDRL - Contemplated share issue in new subsidiary

Hamilton, Bermuda, February 15, 2011- The Board of Directors of Seadrill Limited ("Seadrill") have decided to create a new drilling company focusing entirely on harsh environment operations. To achieve that Seadrill will spin off its operations in the North Atlantic Basin into a new subsidiary, the North Atlantic Drilling Limited ("NADL" or the "Company"), by transferring a fleet of six existing harsh environment units to NADL. The fleet will consist of the following drilling units: West Phoenix, West Venture, West Alpha, West Navigator, West Epsilon and West Elara. In addition, Seadrill is in final stages of negotiating a new building contract for a 7th unit, which will also become a part of NADL.



The objective is to develop an unrivalled owner and operator of arctic and harsh environment drilling units. NADL will have some 1,000 employees working in an organization which have nearly 40 years of experience. This will put the Company in a unique position to serve the oil companies safely and effectively in developing new and even more challenging reservoirs.

The Board of Director has aggressive ambitions for growth in this segment. Although a part of this growth will be organic, the Company will with a contract backlog of more than US$3 billion and a solid balance sheet be well positioned to play a leading role in consolidation of this fragmented market segment.

The Company will target a minimum annual dividend yield of 7% for its shareholders...


Ensi reaktio on että uusi yhtiö vaikuttaa huokuttelevalta sijoituskohteena, mutta SDRL kärsii tässä, koska se menettää $3.1 miljardia backlogista(nettona(SDRL:n omistusosuus toistaiseksi 75%) tässä vaiheessa noin $775 miljoonaa). Tosin minulla ei ole aavistustakaan kuinka paljon uuteen yhtiöön siirtyy velkaa. Yksikään uuden yhtiön 6 aluksesta ei muuten ole sale-lease back-sopimuksen kohteena.

Yhtiö on tilaamassa uuden HE-jackupin(West Elara II), joka on ilmeisesti identtinen viime talvella hankitun West Elaran kanssa.

NADL ei tuskin tulee kasvamaan juurikaan tulevaisuudessa, ei ainakaan orgaanisesti sillä vaikka Norja laajentaisi öljyn etsintää ja tuotantoa pohjoiseen kutistuu tuotanto etelässä. Toki viime vuosina on porattu enemmän kaivoja NCS:llä, mutta löydöt ovat yhä pienempiä ja harvemmassa.

8 comments:

Anonymous said...

Käteispossa kasvanut parin ison position (EXXI|HUN) myynnin vuoksi joten NADL saattaapi olla sellainen millä vältyn käteisen makuuttamiselta. POE myös käynyt mielessä. Hyvät ideat vähissä juuri nyt.pq

tabasco said...

Wytownosta tuli uutisia... Kaasu haisee. Varsinaisia tuloksia taitaa tulla vasta Q2:lla. Soroksen jalanjäljillä olen kuitenkin jo tankkaillut Puolan pelureita.

Spicer said...

Mä en valitettavasti ole ostanut BKX:ää sitten sen syyskuisen erän.

tabasco said...

Salkusta löytyy BKX, RLM, SLE.L. SLE:llä on mielenkiintoisia valtauksia muuallakin. RLM:llä ei ole varaa porata, mutta lääniä on paljon suhteessa hintaan. Jos jotain löytyy, edullinen JV varmaan syntyy.

Olen poiminut kyytiin myös hieman DOHia joka puuhailee Ukrainassa.

Aikamoisia jokereitahan nämä ovat.

Tuossapa loistava uutissaitti, jollet ole jo linkannut:
http://naturalgasforeurope.com/

Spicer said...

Tuo on muistaakseni Realmin ylläpitämä sivusto. Hyvää materiaalia siitä huolimatta, mutta hyvä tiedostaa että tulevat todennäköisesti jonkinlaisen suodattimen läpi.

Spicer said...

Hyvää ideaa mulla ei ole tainut olla koskaan. Ei ainakaan muistu sellaista mieleen. Keskivertoa heikompia on syntyy aika usein. Cutpick Energyn(yksityinen) syyskuisen presentaation mukaan Halkirk Viking öljy resurssi on rojalteja lukuunottamatta paljon parempi kuin Saskatchewan Dodslandin. Tuolla Albertan puolella Sask-rajan seudulla voisi olla joitakin muitakin yhtiöitä joilla Vikinkiä.

BWO ehkä voisi yllättää osingoilla. Olen miettinyt lisäystä, koska sopimusläjä on paksu, mutta tulevaisuus mietyttää. Suurin osa FPSO-laivastosta on varsin vanhaa ja APL:n myynnin myötä teknologia pitää ostaa Varcolta.

Anticosti/Macasty ja öljy?

Etelä-amerikkalaisia junnuja on tullut lisää markkinoilla ja pari näyttää ihan hyvältä.


Ostin osan GSYstä takaisin, kun sai halvemmalla kuin myin ja tuo takasivulla mainittu kauppa lisäsi kiinnostusta(ostajahan voi silti olla Gassy).

Stormia on salkussa/säkissä. Epälen suuresti että tiimi viettää hiljaiseloa vaikka eivät ole uusista virityksistä tiedotelleet.

San Leonin hommat on aika levällään.

tabasco said...

Macasty on mielenkiintoinen. Ihmetyttää kyllä että permiä ei ilmoitettu. Vettä oli turhan paljon. Muuten paremetrit kaiketi ovat ok. PEAn kurssi hyppäsi jälkijunassa ilmeisesti paikallisen lehtijutun ansiosta. Ensimmäinen ajatus oli odotella kattavampia testejä tai JV-uutisia ennen ostoa.

Anonymous said...

Sanotaanko vaikka ettei ihan 'screaming buy' kategoriaan mahtuvaa löydy. Kaippa sitä voisi jatkaa spekuilla pelailua vaikka kasvattaa entisestään yhtiöistä ehkä liiankin isoksi paisunutta salkkua. Ehkäpä siivu lisää TOU ja HNR/STP ensin.

Pitääpä tutustua paremmin noihin antamiinne vinkkeihin.