Friday, December 10, 2010

Kauppantekoa(III)

Spartan on myyty. Yhtiö on oman arvion mukaan edullinen nykyisellä kurssilla(n.$4.40), mutta vajaat 50% noin 5 kuukaudessa on itselleni riittävä ja osake näyttää aika selvästi yliostetulta. Tekee ehkä paluun salkkuun jossain vaiheessa.

Lisää Strategicia ja Arsenalia. SOGin kurssi on polkenut paikallaan jo reilusti yli puoli vuotta ja ihan syystäkin. Maxhamishista ei ole raportoitu juurikaan tuotantolukuja, tähän tosin voi olla syynä se että infra ei mahdollista kaivojen maksimi tuotantoa, joten yhtiöt(LEG & SOG) eivät halua raportoida lukuja, jotka markkinat todennäköisesti tulkitsisivat väärin. SOGin uusi osto vaikuttaa hyvin positiiviselta ja ostoksen potentiaali voi olla huomattavasti suurempi kuin tähän mennessä julkituodut tiedot antavat ymmärtää.
Legacyn Yankon kommentit(lyhyet sellaiset) Maxhamishista tuoreissa konferensseissa ovat myöskin olleet positiivisia. Toisaalta Legacyn mukaan tulo Albertan Exshaw-peliin nostaa esiin kysymyksen tapahtuuko tämä jonkin muun projektin kustannuksella. Oma näkemys on tällä hetkellä se Maxhasmish ei jää taka-alalle Exshawn vuoksi, koska se näyttää tällä hetkellä varmimmalta kasvuprojektilta.

Arsenal. AEI ei ole sen parin vuoden aikana, joina olen yhtiötä seurannut, missään vaiheessa ollut ostoslistan kärjessä. Kuten aiemmin kirjoitin mikään sen resursseista ei ole ollut skaalattava, vaan yhtiöllä on Evi pois lukien pieniä maatilkkuja siellä täällä ja se on joutunut tämän vuoksi käyttämään muiden infraa tuotteiden varastointiin ja kuljetukseen, mikä on johtanut korkeampiin kustannuksiin. Bakken ei resurssina sovellu työstettäväksi tuollaisina pikku plänteinä, koska kaivot ovat suhteellisen kalliita(+$6 miljoonaa) ja geologia on tietyn asteisesta homogeenisyydestä huolimatta vaihtelevaa.

Olen käynyt läpi Evin ympäristön kaivojen (julkisia)tietoja lävitse ja oma käsitys on että AEI:n oikeuksien alueella on vieläkin merkittävä määrä öljyä Slave Point-muodostelmassa. Eville pääsee poraamaan vain talvella, joten on varmaa että tänä talvena yhtiö ei poraa moni-vaihe frakattuja horisontaaleja alueelle, mutta odotan että yhtiö ottaa aiheen esille tänä keväänä.

Ensi vuoden OCF-ennuste per osake on n.20 senttiä; kun ottaa arvostustasoksin 6.5x liiketoiminnan kassavirta niin saa EV:n $170 miljoonaa, joka on 13% nykyistä enemmän. noin 2,400 boen keskimääräisellä päivätuotannolla ja virtaavan $75,000 arvostuksella Ev:ksi $180 miljoonaa. Em. perusteella ei kurssin voisi odottaa nousevan kuin 15-20% ensi vuonna, mutta yhtiön muutama kehitteillä oleva resurssi ja Slave Point Evissä voivat olla merkittäviä katalyyttejä kurssinousulle.


Pilkinnän kohteena on ollut Hawk Exploration, Storm Resources ja muutama muu pienehkö yhtiö.

4 comments:

Anonymous said...

Kappas SRX:llä SP maata. Yhtiöön joskus törmännyt mutta kaasuisena jäänyt taka-alalle. Pieni sekaannus saattaa tulla kun Rigscoutista etsiskelee RE maa-alueita niin vastaan tulee Storm Exploration jonka ARC energy osti taannoin. Onko sinulla tarkempaa tietoa SRX:n 18,900 eekkeristä RedEarhilta?

SOG:ia tullut myös lisättyä, lisäksi lisännyt SCS:ää. SCS noussut yhdeksi suosikeista, mielestäni tuleva näyttää todella lupaavalta.

Spicer said...

Matalan WI:n plänttejä siellä täällä(87-9 ja 87-8 oli ainakin jotain, tiedän vain pienen osan sijainnin). Nuo maat taitavat olla Storm Energyn ajoilta. Ensimmäinen Storm muistaakseni jakaantui explore co:si ja Focus Energy Trustiksi. Harvest Energy Trust osti Storm Energyn 2004. Energyllä oli melkein 100,000 eekkeriä Red Earthissä, joista suurin osa meni Harvestille, mutta osa(n.20,000) ei. ARC osti käytännössä vain Stormin Montney tuotannon B.C:stä ja kaikki muut toiminnot ja omaisuus(julkiset omistukset(Bellamont ja Chinook-osakkeet), Horn River-maat) siirrettiin Storm Resourceen,.

Anonymous said...

Tiedätkö kenen kanssa SRX väsää SP kaivoja? Pitääpä koittaa selvittää avg.WI noille maille, kyseessä kuitenkin 30 osiota!

Spicer said...

Valitettavasti ei haitukaista haujuakaan.