Wednesday, December 1, 2010

KAKN-päivä

Suomen kielen suurena ystävänä ja pahoinpitelijänä lanseeraan kotimaisen vastineen ATH:lle, joka kumoaa kaikki mahdolliset aiemmat.
Seadrilillä oli tänään kaikkien aikojen korkein noteeraus kruunuissa huolimatta alle ennusteiden jääneiden Q3-lukujen. Spartan Explorationilla myöskin KAKN tänään ja osake on tällä hetkellä reilut 10% plussalla ilmeisesti eilisen 2011 ohjeistuksen vuoksi.
Tälläinen päivä on erinomainen salkun kevennykselle jos siihen kokee tarvetta. Öljyisiin osakkeisiin en itse koskenut, mutta muuta pistin mäkeen.

6 comments:

Anonymous said...

Itsellä kevennys sattui marraskuun alkuun, kerrankin näyttäisi osuneen hyvää saumaan. Kasvaneella kässipositiolla pääsi vielä veivaamaan valuuttakaupalla vähän bonusta. Tänään muuten jälleen kerran C$ ja US$ lähes pariteetissa! Uudet pilkit jo valmiina.

Spicer said...

Hyvä että jollakin onnistuu ajoittaminen.

Mikähän tässä on kun näitä ilman näkyvää sytykettä tapahtuvia 10% possahduksia näyttää tapahtuvan päivittäin. Legacy, Pinecrest, Partalainen jne. Jotain maniaa liikkeelllä?

Anonymous said...

Olen myös laittanut saman asian merkille, ehkä jotkut haluaa kovasti tällä hetkellä satsata öljyyn tai ehkä FED ostoksilla? Viimeaikoina on tullut useammaltakin taholta positiivisia ennustuksia öljyn puolesta.

Anonymous said...

Juu ei ole ihan yksinkertaista onnistunut keventäminen. Kun aloitin vakavammin tämän osaketouhuilin (kuukauden liian aikaisin helmikuu -09), alussa vedin tosin Neste Oilia, kesään -09 saakka, ajatus oli että aina kun tulee +100% niin myyn,. Tätä toteuttaen, mutta kiusana /huvikseni jättänyt muutamissa pikkupossan (en muista kaikkia, enkä tahdo, niin huomaan (niisssä missä jättänyt, että nuo paskiaiset, ne on vaan jatkaneet hurjasti nousuaan (mm. Vero, Mirasol,Canacol, nykyään myös Hathor (myin toissapäivänä puolet pois)), tuorein Argosy, niin vaikka aikomoinen keventäjä olenkin, ajattelin ottaa jatkossa nuo Ca kevennykset vähän iisimmi.
Turpaankin on tullut, oli 20k kiinni Focus Ventures, meni alas ihan h-tisti, syksyllä latasin jonkun verran lisää, (luotan kuitenkin äffärsmodelliin ja johtoon, kohta ehkä omillani taas).
Sdrl (possat +80 - +110%), niissä ehkä vaan pitää ottaa kirves käteen, vähän kuin oman suosikki kaninpoikasen pään vetäisin lihaveitsellä kerrasta poikki, elämä on (onhan tää historia meitä suomalaisia opettanut, välillä pakko vetää vaikka oma raaja poikki). Miettii vaan, että mistä vtusta noille pääomille sitten vetäin kunnon "turvallisra reilua +10% osinkotuottoa, jos ton Sdrln myy pois (suuri osa kaikesta). Ei auta muu kuin nuuskia täällä spicerin palstoilla tai sitten, niin mitä pojat, ideoita? Tuskin tänne idiootteja eksynyt.
Mennä baltiian ja ostaa sieltä swedbankin kämpät tukkuhintaan, vai mitä... Likviditeettiä on markkinoilla, liikaa. Se jarruttaa omia exittejä, ja eiköhän siinä olla oikealla jäljillä, vaihtoehdot kaikelle tuolle paperille ovat vaan niin vähissä (esim. joku US bond on vitsi). On nämä vaan hienoja aikoja, ei voi muuta sanoa.

Spicer said...

Vakaalla pohjalla olevaa +10% osinkotuoton löytäminen on aikamoinen haaste. Trustien joukossa saattaisi olla joitakin aika lähellä tuota. Debentuureista varmaankin löytyy.

Anonymous said...

Juu, vakaa 10% tuotto ja vielä kasvunäkymää, siihen en ole törmännyt -10 aikana, muuta kuin mainittua sdrlää, dipeissä. No kinuskeja lukuunottamatta, mutta niihin ei ainakaan vielä oma pokka riitä, kuitenkin olen historiaa harrastava yksilö. Kiinan vedän öljysektorin kautta, ja osittain metallien ja rautamalmin. Kuparista myöhästyin. En ollut oikein tajunnut tilannetta.