Friday, December 3, 2010

Hawk III

Tämä tuli vastaan alkukesästä etsiessä Red Earthin suunnassa toimivia yhtiöitä, mutta kun ei ollut sitä mitä etsin niin en tuolloin suuremmin syventynyt. Yhtiö jäi kuitenkin kirjanmerkkeihin, joten vilkaisin nyt uudestaan.

Hawk Exploration(HWK.A)

Tuotanto(Q3/10)
  • Öljy(raskasta) 254 bbl/päivä
  • Maakaasu 226 mcf/päivä
  • Yhteensä 291 boe/päivä

Yhtiön Q3-tiedotteen mukaan tuotanto marraskuun lopulla oli 400 boe/päivä
.

Netback(Q3)
  • Operating $31.75/boe
  • Fundsflow $27.86/boe


Reservit(2P)(31.12.2009)

0.75 miljoonaa boe:ta(90% öljy, 10% maakaasu)

Markkina-arvo(03.12.2010) $17.2 miljoonaa

Tase(30.09.2010)
Varat
Likvidit $3.35 miljoonaa
Kaikkki $27.66 miljoonaa

Velat
Lyhytaikaiset $3.11 miljoonaa
Kaikki $6.2 miljoonaa

Omapääoma $21.49 miljoonaa

$7.5 miljoonan limiiteistä on käytössä tällä hetkellä 0 dollaria.


Hawk Exploration on Steve Fitzmauricen johtaman tiimin kolmas yhtiö: Hawk Oil kasvatti tuotantonsa vuosien 1997 ja 2002 välisenä aikana nollasta vajaaseen 3000 boe:en ja Hawk Energy 2003-2006 400 boe:sta 2500 boe:en. Hawk Oil kasvatti reservinsä seitsemän kertaisiksi 6 vuodessa ja Energy seitsemän kertaisiksi 4 vuodessa. Aiempien Hawkkien vuosikertomukset ja raportit löytyvät vieläkin Sedarista.

Hawkkien exploration on ollut tietoisesti matala riskistä matalan tuotto-odotuksen etsintäporausta. Kova kasvu on ollut seurausta tiukasta kulukurista, joka näkyy myös uusimman yrityksen Hawk Exploratinin FF netbackissä, joka on suorastaan ilmiömäisen korkea noin pienelle raskasöljy juniorille.

Yhtiön hallituksessa on raskas miehitys: Jon Wright (Petrobank), Tom Buchanon (ex-Provident Energy Trust tj), Greg Turnbull(hj mm. Crescent Point).

Tuoreimman tuotantoluvun mukaan arvostus on $45,000 per virtaava boe ja $24 per reservi boe. Ei kallis noilla luvuilla, varsinkin kun ottaa huomioon korkeat netbackit. Funds flow per osake Q3:lla oli 2 senttiä eli P/FF = ~10, ei halpa, mutta ei hirveän kallis.

Se mikä minua tässä pidättelee painamasta ostonappia on epäilys että johto ei välttämättä kykene menestymään nykyisessä resource play-maailmassa. Muutaman yhtiön kohdalla on näkynyt selvästi se että veteraani-sarjan johto ei ole pystynyt mukautumaan haastavien resurssien hyödyntämiseen monivaihe-frakkeilla & horisontaaleilla, sen sijaan he keskittyvät tavanomaiseen tuotantoon, jossa harvemmin löytyy skaalattavia resursseja.
Energia trustien poistumisen myötä junioreiden exit-mahdollisuudet ovat kaventuneet suuresti ja jotta yhtiön saa myydyksi sillä täytyy olla jotain skaalattavaa. Kyllä pienen ripellyksenkin saa myytyä, jos pudottaa hinnan tarpeeksi alas.

Sisäpiiri ei ole ollut kovin aktiivinen viime aikoina. Liikkeelle laskettujen optioiden toteutushinta on tasan 1 taala, joten tämän hetken $0.78 hinnalla ollaan varsin kaukana tuosta.

Huonoa: johdon mahdollinen vanhakantaisuus, öljyn raskaus
Hyvää: johdon track record, tuotannon ja reservien öljypainoisuus, arvostustaso tällä hetkellä, korkeat netbackit, tase

Yhtiö on ollut melko hiljainen menneinä kuukausina, joten tässä voi ehkä olla sauma kaikessa hiljaisuudessa napata pikku positio.

Ruottalaiset jatkavat eeppisellä linjalla:

No comments: