Sunday, December 5, 2010

Argosyn tulevaisuus

Gassy on tempaissut tuplat ja vähän ylikin sitten heinäkuun lopun ja kevennys tuli mieleen. Sen sijaan että aiempaan tyylin tempaisisin osan taipaleelle sokkona ajattelin tällä kertaa muodostaa päätöksen hieman rationaalisemmin.

Argumentteja kevennyksen/myynnin puolesta:

  • Kaasupainoisuus. Useiden tuoreiden yhtiöpresentaatiotioiden perusteella maakaasun tarjonta on enemmän kuin riittävää tulevina vuosina ja break-even-taso on alempana kuin monet luulevat sen olevan, joten taas ensi kesänä voidaan olla $3.50-tasolla.
  • Kurssi nousun takana on spekulaatio. Huolimatta siitä että Argosy on saanut varsin vähän huomiota Exshaw-osakkeena vaikuttaa siltä että kurssi on kohonnut lähinnä tämän spekulaation myötä. Näin ollen se todennäköisesti reagoi erittäin herkästi kilpailijoiden negatiivisiin uutisiin liittyen em. resurssiin. Yhtiön maat ovat myös varsin kaukana alueesta, jossa Rosetta ja Newfield ovat aktiivisia, joten mahdolliset positiiviset uutiset liittyen geologiaan eivät välttämättä ole relevantteja GSY:n kannalta.


Argumentteja myyntiä vastaan:

  • Perustaja Peter Salamon näyttää ostaneen viime viikolla 30,000 osaketta suoraan pörssistä.
  • Kasvava nesteiden tuotanto. Jos ennusteet Pearcen, Pouce Coupen ja Ante Creekin suhteen toteutuvat ensivuoden lopulla puolet tuotannosta on nesteitä. Nykyinen EV on noin 40 miljoonaa ja tuotantoennuste ensi vuoden lopulle on 1,200+ boe/päivä, jolloin virtaavan arvostus olisi vain $33,333, mikä on paljon kaasuiselle yhtiölle mutta ei paljoa 50% neste-yhtiölle.
  • Kuten aiemmin mainitsin yhtiö on saanut varsin vähän huomiota Exshaw-osakkeena ja mahdollinen pumppaus analyytikoiden tai uutiskirjekirjoittajien taholta voi nostaa osakketta merkittävästi.
  • Onnistunut Big Valley-horisontaali ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Naapurina on Crescent Point, joka voi hyvinkin ostaa koko yhtiön ensimmäisen onnistuneen kaivon perusteella.Yhtiön korkea WI ja maiden yhtenäisyys nostaa yhtiön arvoa. Epäonnistunut kaivo ei olisi katastrofi osakekurssille, koska arvostustaso on vieläkin suhteellisen matala.

Minulla voi olla näössä jotain pahasti vialla, mutta yhtiö ei ole minusta $1.88-kurssilla kallis. Olen kyllä todennäköisesti väärässä.

No comments: