Sunday, October 31, 2010

Naapurissa norsu

CPEC BARONS 1-15-12-24
PRODUCTION - NPW (C)

Well ID: 00/01-15-012-24W4/0
Fluid: CRUDE OIL
Licensee: CRESCENT POINT ENERGY CORP.
License Date: 29-Oct-2010
Projected Depth: 2,185.0 m
Field: UNDEFINED
Terminating Zone: WABAMUN GRP


Crescent Point on perjantaina hankkinut luvan kaivolle Lethbridgen kaupungin luoteispuolelle. Tuo varmistaa sen että CPG on heinäkuisen mineraalioikeus huutokaupan mysteeri ostaja. Kaivo on 12 kilsaa koilliseen Argosy Energyn maista ja GSYn kurssi nousikin 6.9% perjantaina. Omat heinäkuussa ostetut osakkeet ovat 30% plussalla, mutta taas tuli alipanostettua.
Vaihtoehtoina on nyt myydä osakkeet kohtuu tuotolla tai ottaa kunnon riski ja sitten odottaa kaivon tuloksia, jolloin GSY joko tuplaa tai romahtaa. Romahdus ei välttämättä ole kovin suuri koska yhtiöllä on kuitenkin jonkin verran tuotantoa, reservejä ja maata kurssin tukena.

11 comments:

Anonymous said...

Eikö pian pitäisi tulla uutisia GSY:n kaivosta?

Spicer said...

Tarkoitatko suunnitelmista porata kaivo? Argosy ei ole vielä lisensoinut mitään. En tiedä onko tuossa järkeä vielä vaiheessa porata edes vertikaalia Bakken-Exshawn ominaisuuksien testaamiseksi sillä CPG:n kaivosta pitäisi saada tietoa ilmaiseksi. Ja Canadian Coastal lisensoi muutama viikko sitten Wabamun kaivon 10 kilometrin päähän GSY:stä länteen.
Horisontaali maksaisi neljä miljoonaa ja tuollaiseen riskin ottoon Argosylla ei ole tarvetta. Yhtiön voimavarat ovat hyvin rajalliset, joten tärkeintä tällä hetkellä on huolehtia siitä että heidän mineraalioikeutensa alueella eivät raukea.

Anonymous said...

ARGOSY GRANUM 3-31-10-25 kaivoa tarkoitin.

Spicer said...

Sori. Tästähän löytyy postaus. Kuka lie tehnyt.
Tarkistin ERCB:stä ja tuota ei ole vielä spudattu eli porausta ei ole aloitettu.

Anonymous said...

Rigscoutin mukaan spudattu 29. syyskuussa?

Anonymous said...

ERCB vahvistaa saman tiedon.

Spicer said...

Sama uudestaan. Eli sori. Mitähän mä äsken katsoin. Ja se onkin Rigscout eikä Rigfinder. Ei taida auttaa turska dementiian. Pitää olla lohta tai makrillia. Pitää varmaan lopettaa kirjoittaminen. Kaikkiin täällä oleviin virheisiin toivon aidosti korjauksia.

En odottaisi tietoja vielä kuukauteen, jos ottavat login, pätkän ydintä ja tekevät dst:n. Login tiedothan saa nopeasti, mutta ytimen prosessointi vie käsittääkseni hieman aikaa. DST:stä ei varmaankaan hirveästi ole hyötyä Exshawn kohdalla sillä sen pitäisi olla melko varmaa että ilman keinotekoista murtamista öljyä ei irtoa.

Anonymous said...

Lohta ja hyvää calvadosta se vaatii.

Itse laskeskelin että saattaisivat julkaista pian tuloksia kaivosta, mutta vaikeapa sitä arvioida kuinka kauan siinä lopulta kestää.

Toinen seikka mikä hieman ihmetytti oli CPG kaivon syvyys 2,185m. Osaatko sanoa mikseivät poraa syvemmälle kuten muut?

(Toivottavasti C&C pilkit onnistuu ensiviikolla!)pq

Spicer said...

Rosetta ei ole vieläkään sanonut missä mudostelmassa on eniten öljyä, he ovat ilmoittaneet OOIP luvun per pinta-alayksikkö ja todenneet että öljyä on Banffissa, Exshawssa(Bakken), Wabamunissa(TF) ja Niskussa. CPG:llä on tässä vaiheessa jo tiedot ainakin yhdestä rajan lähellä olevasta kaivosta joten heillä on huomattavasti parempi käsitys kuin muilla kanadalaisilla siitä mistä etsiä öljyä. Pitäisin melkoisen varmana sitä että, jossankin noista neljästä on selvästi enemmän öljyä kuin muissa, mutta öljyä on kuitenkin merkittävästi ainakin kahdessa muodostelmassa, koska ROSE on puhunut kahden muodostelman samanaikaisesta frakturoinnista.

Argosyn presentaatiossa näkyy T11-R25 kaivo, jossa kommentti by-passed pay Exshaw/Bakken. Tuo ilmeisesti Shellin vanha kaivo. En tiedä kuinka paljon tuolla Granumin alueella on logeja noilta syvyyksiltä, mutta ainakin tuon kaivon login pitäisi helpottaa poraus syvyyden määrittelysssä, kun tietää mitä muodostelmaa tavoittelee.

Anonymous said...

Rierdon sattuu vaan samoille syvyyksille mitä CPG:n kaivo, eikä Rierdon kaivotkaan kaukana siitä.

Kiitti selvennyksestä!

Spicer said...

Nuo muodostelmien kohtaamissyvyydet kuten paksuudetkin vaihtelevat enemmän tai vähemmän alueittain ja esim. Exshaw on jossain kohdin maanpinnalla. Muisti(joka vuotaa kuin jokin korkea permabiliteetin omaava objekti) väittää että Rierdon on Etelä-Albertassa pääasiassa 1200-1400 metrin syvyydessä, mutta voi hyvinkin olla 2000 metrissä Granumissa. Kaivojen viralliset tavoitemuodostelmat new pool wildcateissa ja outpost well:ssä ovat omien havaintojen mukaan useimmiten "siellä päin" ihan tarkoituksella.