Tuesday, October 19, 2010

Maxhamish etenee

Virallista tiedotetta ei ole vetovastussa olevalta Legacylta(LEG) tullut, mutta Strategic Oil & Gasin eilen julkaistussa presentaatiossa yhtiö on budjetoimassa $18 miljoonaa Maxhamishia varten ja suunnitelmissa on jopa 12 kaivon poraaminen alueella seuraavien 12 kk aikana.

Jos 500 miljoonan tynnyrin resurssiarvio pitää paikkaansa niin LEGillä ja SOGilla on 200 kaivon kevytöljy-projekti käsissä, joka on myös kohtuullisen kannattava. Toistan aiemman näkemykseni että tämä on nyt Legacyn show ja SOGin vuorosanat on melko lailla lausuttu.

4 comments:

Anonymous said...

Miten todennäköisenä pidät että Legacy ostaa SOGin? SOG:lla jatkossa todennäköisesti lisää osakeanteja Maxamishin kehittämistä varten? Infran kehittäminenhän alueelle vaatii rahaa.

Spicer said...

Vaikea sanoa. Riippuu tietysti siitä paljonko LEG joutuisi maksamaan SOgista tai sen 38.5% osuudesta ja siitä millainen taloudellinen hyöty ostosta syntyy. Jos alueen geologiaan tai öljyn kuljetukseen ja sen kustannuksiin liittyy vielä merkittäviä riskejä on järkevää pitää SOG itsenäisenä mukana jakamassa noita riskejä. Toisaalta jokainen onnistunut kaivo kasvattaa SOGin reservejä, varoja ja siten mahdollista ostohintaa.
SOG ei ole halpa tuoreilla luvuilla, mutta projektihan on tähän mennessä edennyt pitkälti yhtiön odotusten mukaan.

Anonymous said...

offtopic:

Mitäs mieltä olette pacific rubialesin arvostuksesta? vaikuttaa imo todella kalliilta.. tosin tuottanut ihan hyvin mulla, keskihinta 9. Pitäisiköhän alkaa keventämään :)

Spicer said...

SOGin kotisivuille onkin ilmestynyt lisää analyytikkojen materiaalia; tuo PI:n teksti kannattaa tsekata jos yhtiö kiinnostaa
http://www.sogoil.com/index.php?page=analyst_coverage