Sunday, October 24, 2010

C & C Energia

C & C on uudehko Kolumbia-pure play
(öljyn hinnat poislukien dollarit kanadalaisia)

*Tikkeri CZE
*Markkina-arvo $478.90 miljoonaa
*Osakkeita 54.34 milj. +4.9 milj. optioita
*Reservit(2P)(31.12.2009) 11.8 miljoonaa boeta(öljyä)
*Tuotanto
  • tuorein 7,000 boe/päivä
  • 20111E 6,740 boe/päivä

*Kehittämätön maa 586,909 netto-eekkeriä(kaikki siis Kolumbiassa)
*Sisäpiiri omistaa n.6.4% osakekannasta
*IPO 2010 toukokuun lopussa


Tase (30/06/2010)

Varat
Likvidit $97.15 milj.
Kaikki $254.97 milj.

Velat
Lyhytaikaiset 35.25 milj.
Kaikki $41.19 milj.

Omapääoma $213.78 milj.

Yhtiön johto on varsin kokenutta; tj. Walls on geologi ja on ollut kasaamassa useita öljy-yhtiöitä(mm. Fairborne Energy) ja muilla ylimmän johdon jäsenillä kokemusta mm. Ecopetrolista, Gran Tierrasta, Lukoilista, Verenexistä(Vermilionin entinen tytäryhtiö), BP:stä, Conocosta.

Käytännössä yhtiön koko tuotanto tulee tällä hetkellä samassa Craviejo-blokissa sijaitsevilta 5 eri kentältä ja kaikki reservit on kirjattu noilta kentiltä.

Sisäpiiri on IPO:n jälkeen pistänyt osakkeita mäkeen ankarasti, mutta mikäs siinä kun optioilla saa uusia.

Yhtiön exploration porauksen kohteiden potentiaalinen koko reserveillä mitattuna vaihtelee 5-100 miljoonaan tynnyriin ja suurimman osan potentiaalinen koko mitataan kymmenissä miljoonissa. Porattavia exploration targetteja on tuoreimman presentaation mukaan 32 kpl. Koko arviot ovat yhtiön sisäisiä.

WI vaihtelee 30% 100 prosenttiin ollen keskimäärin 77%. Vaikka yhtiö ei mainitse miten monessa blokissa se on operaattori korkea WI antaa olettaa että useimmissa ja siten yhtiöllä on suurehko kontrolli porausaikataulujen ja capexin suhteen. Korkea WI tekee siitä myös huokettelevamman ostokohteen.

Yhtiön myymän öljyn keskimääräinen myyntihinta tämän vuoden toisella neljänneksellä ilman suojauksien vaikutusta oli $74.83 mikä on reilut 3 prosenttia vähemmän kuin WTI:n keskihinta tuolla ajanjaksolla. Tällä hetkellä tuotettava öljy lienee pääasiassa varsin kevyttä.

Operating netback Q2:lla $42.10 per boe, funds flow netback vähän päälle $40 ja cashflow netback $27.28, eli varsin korkeita varsinkin kun kanadalaisien junioreiden mediaani cf-netback oli toisella neljänneksellä $14.92.

Capex arvio tälle vuodelle on $90-105 miljoonaa. Funds flow ennuste $78 miljoonaa. Ensi vuoden tuotantoennusteella FF on $98 miljoonaa(edellyttää WTI $75).

P/Reservit= $40.50
EV/Reservit=$35.50
EV/Funds flow(2010 ennuste)= 5.58

Kiintoisa yhtiö. Näyttää vähän hintavalta reservien perusteella, mutta se riippuu lähitulevaisuuden exploration porauksesta. Prospectien koot ovat yhtiön massaan nähden varsin houkutteleviä ja kohtuu onnistumisaste porauksessa tuplaa reservit vähintään parissa vuodessa. Yhtiö ei tosin ole presentaatioissa eritellyt millainen onnistumistodennäköisyys(COS) eri prospecteilla on.

Oletetaan että keskim. prospectin koko on 10 miljoonaa tynnyriä, prospecteja 32 kpl, WI 77%, onnistumistodennäköisyys 15%(muistaakseni koko sektorin viime vuoden onnistusmisprosentti Kolumbian exploration-kaivoissa oli ~60%), potentiaalisen reservi tynnnyrin arvo $20

10MMx32x.77x.15x20= $739.20 MM

Ei omistusta, mutta harkihten.

Päivitetty25.10.2010

7 comments:

Anonymous said...

Itse olen haalinut Etelä-amerikan ölppäyhtiöitä pari vuotta raskaalla kädellä, eikä ole ollut virhe.

CZE on pysynyt tarkkailulistalla koska useat muut ovat vertailussa vaikuttaneet paremman nousupotentiaalin omaavalta.

Decline rate näyttää olevan aika huomattava joissain paikoissa (esim. Candelillassa) joka näkyy joidenkin yhtiöiden arvostuksessa, ehkäpä liikaakin.pq

Anonymous said...

Quetzal Energyltä pätkähti eilen ulos uusi presentaatio. Onko PTA tuttu? Lähti vastikään isolla volyymillä liikkumaan pohjilta.pq

Spicer said...

Quetzalia olen vilkaissut muutaman kerran, mutta ei oikein kiinnnosta. Guatemala näyttää turhalta räpellykseltä ja Kolumbiassa blokit eivät minusta priimaa. Jos oikein muistan niin osaa tämän Kolumbian oikeuksista rasitti GORR tai vastaava.

PTA on vain nimeltä tuttu.

Anonymous said...

PTA:lla eekkereitä kivasti, pieni WI parhailla alueilla mutta isomman WI alueet voivat osoittautua ennakoitua paremmiksi. Täysin spekulatiivinen hankintahan tämä oli.

Anonymous said...

Eric Nuttal oli näköjään höpötellyt PTA:n raketoimaan.

Spicer said...

Latinoilla saattaa olla edessä suuren luokan hypetys, jos kaasun hinnat pysyy alhaalla Pohjoisessa tulevina vuosina, sillä nämä öljyiset tulevat tienaamaan rutkasti ja rutkasti enemmän kuin kaasuiset tai nesteytetyt pohjolaiset.

Ecopetrol taisi muuten lisätä sivulistauksen Torontoon kuukausi sitten. Tuskin oli taloudellisista syistä, meinaavat ehkä ostaa kanadalaisi yhtiöitä, joten osakevastineiden käyttö helpottuu.

Tuossa CZE:ssä on se että yhtiö näyttää olevan melkein itserahoittava. Yksi tai kaksi osumaa 9 kk sisään ja tämä liittyy Gran Tierran ja PMG:n kanssa eliittiin, joka ei hattu kourassa kylillä kiertele.

Anonymous said...

CZE tosiaan näyttää varsin houkuttelevalta tällä hetkellä, kurssikin noussut maltillisesti verrattuna moniin muihin. Ehkäpä CZE myös pian minikupla hinnoiteltu.