Tuesday, September 28, 2010

Bakken-Exshaw pähkäilyä kuvitettuna




Rosettan kolmen ensimmäisen kaivon Gamma Ray-logit ja Exshawn paksuus. Tuo Bowoodin Isopach-kartta näyttäisi pitävän ainakin jossain määrin paikkaansa, koska Exshaw(Bakken) on Tribal Gunsight kaivossa selvästi paksumpi kuin kahdessa muussa. Tuo TG-kaivo on ilmeisesti vieläkin ainoa johon Rosetta on porannut horisontaalin pätkän ja voisi luulla että se valittiin noista kolmesta ensimmäisestä juuri paksuuden vuoksi. Voisiko tuosta päätellä että maa, jossa Exshaw-muodostelma on paksuimmillaan omaa suurimman potentiaalin. Ehkä, mutta muodostelman kypsyydellä on myöskin suuri merkitys.

Arkanovan kannalta tuo kartta on mielenkiintoinen, sillä sen maa on vähän matkaa TG-kaivosta etelään ja näyttäisi että Exshaw on tuolla vielä paksumpi. Ja Primary Petroleumin maat ovat vieläkin etelämpänä. Wildstreamilla näyttäisi olevan maata kiintoisalla kohdalla.

Bowoodit myin pois. 30% parissa viikossa riitti. Kanadalainen ketku Shafter tai Schäferi mikä lie pumppasi yhtiötä äskettäin kivasti(aika kuru äijä, pitäisiköhän liittyä maksavaksi asiakkaaksi että saisi tuollaista "hottia" tietoa). Bowood on erinomaisen vivukas paperi tässä pelissä, mutta vipu kääntyy molempiin suuntiin ja aika vähäisillä tiedoilla on lisätty miljoonia markkina-arvoihin. Kassiin jää vielä Rosettaa, Deethreetä ja villikortteina Wildstreamia ja Argosyta. Vapautuneet kolikot taidan laittaa Petrodoradoon(PDQ) tai sitten lisään Canacolia(CNE) tai Spartania(SPE) tai ölkän ulkopuolelle FN.UNiin jos saisi edullisesti.

Pidän vieläkin mahdollisena että Rosetta vedättää jengiä ja että tässä ei ole kyse Exshawsta vaan jostain muusta muodostelmasta, ehkä Wabamunista tai Banffista. Jossain vaiheessa kaikki selviää.

2 comments:

Anonymous said...

Muut tuttuja paitsi Petrodorado.

Mikäs siinä iskee?

Spicer said...

Pääpointti tuossa oli se että voiko tuon Isopach-kartan perusteella arvioida kuinka paljon tietyllä aluella on öljyä ja siten arvioida yhtiöiden maiden potentiaalia ja arvoa eikä vain mätkiä rahaa eekkeriä määrien perusteella.

PDorado on vain tuollainen todennnäköisyys laskelma.