Wednesday, September 15, 2010

Kissa pöydälle

Kriittistä märehdintää tästä salkun toisesta murheenkryynistä eli Culane Energystä.



Markkina-arvo(15.09.2010)$31.63 milj.(kuten käppyrästä näkyy ollut joskus hieman enemmän)

Tase
Varat
Likvidit $3.04 milj.
Kaikki $77.4 milj.

Velat
Lyhytaikaiset $21.68 milj.
Kaikki $28.23 milj.

Omapääoma $49.20 milj.

P/B 0.64

Tuotanto 980 boe/päivä(74% keskiraskasta(medium gravity/ API 25 astetta) öljyä)
Reservit 3.01 milj. boe(80% öljyä)

EV/reservit $18.86

Q2 liiketoiminnan kassavirta oli kokonaisuudessaa $1.4 miljoonaa ja $0.06 per osake. Tuo annualisoituna on $5.6 miljoonaa, netto korollinen velka $18.6 miljoonaa, netto velka per lt-kassavirta on 3.3.

Lukujen perusteella reserveillä mitattuna "normaali hintainen" öljypainoiseksi, mutta kassavirralla mitattuna kallis(keskimääräinen luku junioreilla on vajaa 2).

Kenttä-tasolla ongelmia on kaikkialla: suurin osa yhtiön tuotannosta tulee Kaakkois-Albertassa sijaitsevalta Killam-kentältä. Kentällä tehtiin pari vuotta sitten waterflood-pilotti ja viime vuoden lopulla käynnistettiin koko kentän waterflood. Ennen wf:n aloittamista tehdyn mallinnuksen perusteella talteenoton kentällä arvioitiin voitavan nostaa yli 20 prosenttiin OOIP:stä. Tilanne on kuitenkin se että kentän tuotanto on laskenut vieläkin toisen neljänneksen lopulle asti huolimatta siitä että siihen pumpattu vettä 4000 tynnyrin edestä päivässä. Lasku on hidastunut, mutta onko kyse veden vaikutuksesta vaiko vain luonnollisesta ilmiöstä ei ole selvyyttä. Melkoisen varmaa on se että wf ei tule nostamaan talteenottoa lähellekkään siinä määrin kuin on ennakoitu ja näytää mahdolliselta että talteenotto ei nouse juuri lainkaan.

Johto aloitti viime vuoden lopulla exploration-ohjelman Saskatchewanissa, jossa on porattu kolme horisontaali kaivoa ja yksi vertikaali testikaivo. Yhden horisontaalin kohteena oli Upper Shaunavon-muodostelma Notukeussa ja kahden Birdbear-muodostelma Colevillessä. Upper-Shaunavon-kaivon horisontaali osuuden viimeistely epäonnistui , jonka seurauksena kaivon tuotanto romahti samantien nollaan alkutuotanto piikin jälkeen ja koko horisontaali pätkä piti porata uusiksi. Culanen johto on syyttänyt ongelmista poraajaa, mutta itse epäilen tätä. Kaivo on lopulta saatu elokuussa tuottamaan 94 tynnyriä päivässä, mikä on siedettävä luku ottean huomioon että horisontaali osuuden pituus on vain 600 metriä. Tämän kaivon kustannukset lienevät kuitenkin $2.5 ja 3 miljoonan välillä, joten kaupallinen tämä tuskin on(monivaihe frakki-kaivojen reservien arvioinnissa voi käyttää nyrkkisääntöä: kolmen ensimmäisen kk:n keskim. päivätuotanto kertaa 1000).

Birdbear-kaivot ovat tuottaneet lähinnä vettä.

Omat osakkeet on hankitty n. $2.40 hintaan talvella ja miinuksella ollaan tällä hetkellä n. 70%. Hankintaa ei ollut tarkoitettu pitkäaikaiseksi vaan ennen ostoa oletin että waterflood tulisi toimimaan ainakin kohtuullisesti ja tuotanto kääntyisi taas nousuun ja siten yhtiö voisi kirjata lisää reservejä Killamista. Odotuksena oli tuotannon nousun lähelle 2000 boe:ta. Yhtiössä pieleen on mennyt suurin piirtein kaikki mikä on voinut mennä pieleen ja syy tähän löytynee yhtiön sisältä. Kiintoisa asia CLN:ssä on se että ainoa yhtiö seuraava pankkiiriliike on Jennings Capital, joka on sattumoisin hoitanut yhtiön kaksi viimeisintä antia. Jennings jostain syystä jakaa Culane-analyysejään ilmaiseksi kiinnostuneille ja tiettävästi Jennings tavoitehinta Culanen osakkeelle on noin $3.50,joka on siis reilusti yli tämän vuoden kaupankäynti hintojen ja suositus on osta. Hieman tuo haiskahtaa.

Johdon tiedottaminen on amatöörimäistä ja harhaanjohtavaa: IP-luvuista ei kerrota kuinka pitkältä jaksolta ne ovat(7 päivää, 30 päivää, 90 päivää jne.), presentaatiot siältävät kaikenlaista turhaa kuten olemattoman resoluution karttoja ja ilmakuvia, OOIP-luvuista käytetään bruttolukuja, mutta sitten Saskatchewanin mineraalioikeuksien rojalti-sääntöjä selitetään desimaalien tarkkuudella vaikka ainuttakaan kaivoa alueella ei ole saatu tuottamaan kunnolla.

Tilanne on se että tämä paatti on lähellä uppoamista. Yhtiö ei ilmeisesti tässä tilanteessa saa enää rahoitusta, tätä ei ole sanottu ääneen, mutta rahoituksen tarve on ollut akutti jo kuukausia ja jos sitä olisi saatu sitä olisi hankittu. Markkinoilta on aivan oikeutetusti mennyt luottamus johtoon.

Yhtiön oikeudet Shaunavonin-alueella ovat kuitenkin jossain määrin potentiaalisia ja Killam-kenttä saattaisi luopua öljystään polymeeritulvalla, johon yhtiöllä ei ole nyky oloissa varaa. Mä näen tälle tarinalle kolme päätöstä:
1) ihmeen kaupalla Killamin wf lähtee toimimaan, tuotanto nousee, reservit kasvavat, kassavirta kasvaa ja yhtiö saa lisärahoitusta
2)Konkka. Killamin wf ei toimi, rahoitusta ei löydy. Minusta tämä näyttää todennäköisimmältä vaihtoehdolta tällä hetkellä.
3)Recap. Vanha johto saa monoa ja joku pätevä ja massikas tiimi ottaa yhtiön haltuun. Suurin osa pätevistä tiimeistä on jo yhtiöiden puikoissa(Surge, Legacy, Pinecrest, Whitecap, Midway, Renegade, Cumberland...)
4)Koko yhtiön osto osakkeilla. Wildstream, Crescent Point ja Zargon ovat uskottavia kandidaatteja: WSX toimii Shaunavonissa ja heillä on meneillä wf-pilotti alueella, CPG on suurin toimija Shaunavonissa ja heillä myös toimintaa suhteellisen lähellä Killam-kenttää Alberta(Little Bow-kenttä, jolla on menossa polymeeritulva), Zargon toimii myös Saskatchwanissa(mutta ei Shaunavonin-alueella) sekä Albertassa lähellä Killam-kenttää ja yhtiö on profiloitumassa EOR-yhtiöksi.

En ole ilmassa olevasta konkan löyhkästä huolimatta myymässä osakkeita, vaan harkitsen lisäystä. Jos Killam-kentän öljyresurssin koko arvio pitää oaikkaansa kentästä pitäisi saada vielä irti 100 miljoonan kassavirta-dollarin edestä öljyä ja Saskatchewanissa sijoitsevan Notukeu -poolin arvon pitäisi olla kehitettynä vähintään $20 miljoonaa.

1 comment:

Anonymous said...

Kerran isolla riskillä meinaat lisätäkkin niin kerrompa mitä itse ostin salkuun alkuviikosta isolla riskillä:

LON:MATD (Petro Matad)

Saa nähdä miten käy :)