Thursday, September 9, 2010

SOG:ltä uusi pressu

Strategic julkaisi viime viikon maanantaina uuden presentaation. Maxhamishin kaivoista on julkaistu hieman enemmän yksityiskohtia kuten se että kaivojen alueella Chinkeh-muodoostelman huokoisuus prosentti on 17%, mikä on varsin hyvä ja waterfloodit tulevat todennäköisesti toimimaan helposti. Huokoisuus(porosity)tuskin on yhtä korkea siirryttäessä enemmän länteen, mutta 15% riittää todennäköisesti wf:n toimivuuteen. Kaivot tuottavat tällä hetkellä yhteensä 150 tynnyriä päivässä infrastruktuuri rajoitusten vuoksi.

Oma näkemys on että projekti lähtee etenemään täydellä teholla ensi talvena, mutta Legacy yrittää hankkia suuremman osuuden projektista ja on siksi hiljainen projektin tulevaisuudesta; he ehkä neuvottelevat Encanan kanssa sen osuuden ostamisesta. Encana on yrittänyt profiloitua puhtaaksi kaasuyhtiöksi, joten voisi odottaa että he olisivat valmiita luopumaan osuudestaan, mutta eivät he siitä pilkkahintaan luovu.

09.09.2010

Yllä oleva on kijoitettu viime viikon perjantaina, mutta teksti jäi tuolloin julkaisematta kun sitä oli tarkoitus jatkaa. Noh SOG tiedotti eilen:

Strategic Oil & Gas Ltd. Enters Into a Definitive Agreement to Acquire Additional Maxhamish Interests

CALGARY, ALBERTA, Sep 09, 2010 (MARKETWIRE via COMTEX) -- Strategic Oil & Gas Ltd. /quotes/comstock/11v!e:sog (CA:SOG 0.85, 0.00, 0.00%) ("Strategic" or the "Corporation") announces it has entered into a purchase and sale agreement (the "Agreement") with its partner to acquire a major Canadian independent energy corporation's (the "Farmor") remaining 35% working interest in the Maxhamish, northeast British Columbia oil resource play (the "Property"), for a total purchase price of $13.0 million ($5.0 million net to Strategic). Upon closing, the current farmout agreement with respect to the Property (the "Farmout Agreement") will be eliminated providing Strategic with an undivided 38.5% working interest in all the lands in the Maxhamish area...


Encana on siis luopunut omistuksestaan ja LEG & SOG ovat hankkineet koko rojektin omiin käsiin. Miten tästä eteen päin? SOG hankki LEGin kumppaniksi, koska tällä oli runsaasti kokemusta horisontaaliporauksesta ja frakturoinnista sekä taloudelliset resurssit edistää projektia. LEG on nyt kuskipaikalla, mutta mikä on SOGin rooli? LEG tuskin tarvitsee SOGin osaamista projektissa ja yhtiön taloudelliset resurssit ovat varsin heikot(yhtiön taseessa ei ole mitään vikaa, mutta Maxhamishiin tarvitaan suurempi öljypatteristo, uusia teitä, putkia, runsaasti lisää kaivoja eli kymmenien miljoonien edestä panostusta). LEG omistaa ilmeisesti vieläkin jonkin verran SOGin osakkeita Taber & Conrad-transaktion jäljiltä. Mahdollista on että LEG ostaa Strategicin ulos projektista, mutta todennäköisempää on koko yhtiön osto ja ehkä etelä Albertan toimintojen spinnaaminen ulos erillisenä yhtiönä SOGin omistajille.

Maxhamish-projektin näkymät ovat minun mielestäni varsin positiiviset ja SOGissa näen 60-100% nousuvaraa 2 kahden vuoden sisään.

8 comments:

Anonymous said...

Taidampa lisätä SOGia salkkuun.

Spicer said...

Onhan tässä vielä riskiä, mutta SOGin väki on mallintanut Chinkeh-vyöhykkeen Maxhamishissä varsin uskottavasti ja se että LEG osti ECA:n osuudesta suurimman osan ja osti kesällä yhdessä SOGin kanssa lisää maata alueella ovat melko vahvoja signaaleja.

Jos käyttää SOGin PIIP-lukua, joka on 190 miljoonaa nettona SOGille niin 7% talteenotolla(epärealistisen alhainen) ja $15 PV per tynnyri(B.C:n rojaltit suhteellisen matalia, mutta kuljetuskustannukset syövät tuottoa) arvoksi $199,5 miljoonaa.

Anonymous said...

Harmi. Karkasi SOG vähäsen lapasista, pistin 0.90:llä tarjouksen sisälle ja ei tärpännyt. Nyt jo 1.00 harmittaa kun olisi tullut nopsaan pikatuotot jos olisi heti vetänyt 0.91:llä esim.

Anonymous said...

Hei Spicer!

Oletko ikinä vilkaissut sellaista yritystä kuin Manas Petroleum joka nyt juuri vasta solmi seismicit Mongoliaan?

Spicer said...

Manas ei ole juurikaan tuttu; joskus on tullut Bankers Petroleumin yhteydessä vastaan eli tälläkin oli jotain toimintaa Albaniassa. Yhtiössä oli oli jotain epämääräistä. Oliko tämän kotipaikka Itävallas tai Sveitsissä?

Mongoliassa on sitten hemmetinmoinen poliittinen riski ja sopimustekstit voidaan vaikka tatuoida osapuolien otsaan, mutta missään määrin ei voi luottaa paikallisien pitävän niistä kiinni.

Kiinahan tuottaa öljyä ja kaasua Sisä-Mongoliassa, joka on osa Kiinaa ja he ovat lissänneet explorationia sielläviime aikoina, kuten muuallakin.

Anonymous said...

Taisi olla Sveitsissä päämaja.

Osaatko sanoa mitä hämärää liittyi yhtiöön?

Anonymous said...

Unohdin pistää kysymyksen myös Petromanasista, joka liittyy Manas Petroleumiin Albanien assettien kautta.

Oletko sitä tutkinut tarkemmin?

Spicer said...

En valitettavasti muista. Kumpaakaan en ole tutkinut tarkemmin. Pitää vilkaista.