Tuesday, December 11, 2012

TAO?

Vilkaisin pitkähköstä aikaa TAG Oilia ja muutama asia ponkaisi silmille. Tämä on viimeisimmän neljänneksen raportista(s.9):

Share-based compensation Per BOE ($) 8.82

Tuo summa ei sisällä normaaleja palkkoja, jotka olivat 2.72 per BOE tuoreimmalla neljänneksellä.


Mistä ihmeestä tässä on kyse:
Acquisition of Common Shares in Coronado Resources Ltd.

Coronado on kanadalainen kaivosyhtiö, jolla on toimintaa USA:n puolella Montanassa. TAO tiedotteessa ei juuri selitetä miksi Uudessa-Seelannissa toimiva öljy ja kaasuyhtiö ostaa pienen kaivosyhtiön osakkeita.

TAGin tuoreimman presentaation perusteella yhtiön merkittävin prospekti lyhyellä aikavälillä on "Cardiff", joka pre-drill arvion perusteella on noin 50 miljoonan BOE:n kokoinen märkäkaasu ansa. Yhtiö myi tuoreimmalla neljänneksellä tuottamansa kaasun hintaa 4.38 per Mmcf, mikä on noin 5% matalampi hinta minkä yhtiö sai kaasustaan vuosi sitten. Tämän artikkelin mukaan TAG on viimeiset 10 kk yhtäjaksoisesti polttanut ainakin osan Cheal-kentästä tuotetusta maakaasusta. Uuden-Seelannin maakaasumarkkinat ovat minun käsitykseni mukaan tällä hetkellä viennin suhteen täysin suljetut, joten hinnat todennäköisesti painuvat selvästi alas, jos tarjonta lisääntyy nopeasti.

Kiintoisa yhtiö, mutta johdolla näyttää olevan aika vapaat kädet toimia miten lystää ja he näyttävät käyttävän tuota vapauttaan hyväkseen.



No comments: