Tuesday, December 25, 2012

BNE-STO-pro forma




Jos hintaennuste ja tuotantoennuste toteutuvat niin capex-korjattu POR jää alle yhteen. Edmonton lightin markkinahinta taitaa nyt olla noin 10 dollaria alle tuon yllä mainitun$81.88 ja AECO-kaasu noin 3 dollarissa. AECO-hinta on kuitenkin laadultaan kuivemmalle kaasulle kuin BNE:n myymä laatu, joten BNE saa kaasulleen korkeamman hinnan. AECO-futut näyttävät ensi talvelle yli $3.50 hintoja.

Conferense callista tuli selväksi, että BNE jatkaa suhteellisen konservatiivisella linjalla: tuotantoa on tarkoitus kasvattaa noin 10% per vuosi vuosina 2013 ja 2014, jonka jälkeen kasvu tavoite on 5%. Voi olla että kasvu jää nollaan 2014 alkaen.

Näkisin, että tämä järjestely on Spartanin osakkeenomistajan kannalta selkeästi parempi vaihtoehto kuin fuusio Pinecrestin kanssa. PRY:n tuotantoon liittyi epävarmuuksia, joiden vuoksi osinko olisi ollut alusta asti epävarmalla pohjalla ja riippuvainen pitkälti yhtiön kyvystä myydä osakkeittaan anneissa kohtuu hinnalla. Hieman ihmetyttää, että STO:n hallitus ei pistänyt yhtiötä julkisesti myyntiin ennen kuin sitoutuivat PRY-transaktioon, olisi jäänyt turhat sopimussakot jääneet maksamatta. Toki strategisten vaihtoehtojen arvioittaminen pankkiiriliikkeellä olisi maksanut, mutta silti todennäköisesti vähemmän.

Aiheen ohitse mainitsen, että linkki-blogi on yhä elossa. Vähän sekava tuokin on sisällön suhteen, mutta enimmäkseen kuitenkin analyysimateriaalia.

No comments: