Sunday, December 9, 2012

"Argentina's Oil Rich Neuquen Province Mulls Sovereign Wealth Fund"

FOX/DJN:

"Argentina's Neuquen Province plans to set up a sovereign wealth fund to save some of the royalties it expects to reap from the development of its vast unconventional oil and gas resources. Neuquen Governor Jorge Sapag compared the plan to Norway's decision to sock away the windfall revenues from oil and gas production in the North Sea." 

 "Mr. Sapag said his government also plans to take its oil and gas company, Gas y Petroleo del Neuquen, public as Norway did with its state-run energy giant Statoil ASA (STL.OS). Mr. Sapag hopes to list 30% of the company's shares on stock exchanges in Buenos Aires, New York and Toronto as early as next March, with the province retaining a 70% stake."

Kannattaisi ehkä odottaa ja katsoa minkälaisia volyymeja sieltä lehmän raadosta(Vaca muerta) irtoaa ennen kuin rupeaa säilömään ja sijoittamaan niitä tulevia miljardeja. Pohjanmeren kaivojen ROI:t ovat olleet kolme tai nelinumeroisia(ei tietenkään kaikkien), joten ylijäämää on tullut runsaasti, varsinkin kun tuota jakamassa on Norjassa ollut alle5 miljoonaa suuta. Eagle Fordin parhaimpien alueiden ROI ovat muutamassa sadassa prosentissa. Neuquenin provinssi on tosin rojaltien saaja ei maksaja.

Tuoreiden kaivojen tulokset ovat olleet hieman epätasaisia XOM & BOE sai tästä irti ihan hyvän IP:n, mutta EOG ei saanut ensimmäisestä horisontaalistaan vertikaalia parempia lukuja.

Politikoilla on tapana hypätä asiaoiden edelle: Paraguain presidentti ilmoitti kuukausi sitten, että hänen maastaan on tulossa öljynviejä, vaikka etsintäkaivoja on vasta suunnitteilla.

Itselläni ei ole Argentiinassa enää rahaa kiinni, enkä aio jatkossa pistää. Neuquen altaan kehitystä on tarkoitus seurata yhä, onhan tuo ensimmäinen(suurinpiirtein) Pohjois-Amerikan ulkopuolinen alue, jossa tiukkaa öljyä tuotetaan kaupallisesti.

No comments: