Tuesday, February 7, 2012

Siirtoja

Myyty hieman Petrogasia ja hieman enemmän Petrodoradoa. BOE: poliittinen riski on noussut ja korostunut viime aikoina Argentiinassa. Oikein kiva maa. Tai eipä tuo paljoa kerro.

Petrodorado: lupia CPO-5:n kaivoihin ei ole vieläkään tullut. En tiedä farm-in-sopimuksen tarkkoja ehtoja, mutta olemassa taitaa olla riski että PDQ menettää osuutensa tuohon, jossa kaivoja ei saada jyrsittyä kesään mennessä.

En tykkää Käteisestä, joten eiköhän rahoille löydy uusi kohde pian.

7 comments:

Anonymous said...

En myöskään minä pidä Käteisestä.

Realisoiduilla voitoilla ostanut riskisempiä osakkeita mm. mmt,vle,ldi,inx. Salkun täytteeksi tullut myös nfi, poe, kultaa ja pari kaivosyhtiötä.

Olisiko ideaa satsata LNG-sektorille? Useat analyysitalot povaavat erittäin positiivia näkymiä sektorille. Tosin HNS sopimuksen voimaantulon vaikutukset vielä hämäränpeitossa.

Hyvät ideat tuntuvat olevan kiven alla juuri nyt.

pq

Anonymous said...

Hyvät ideat kiven alla.
Ei oikein jaksa uskoa tähän kaikkeen ruusuiseen. Ite vähän ehkä liikaakin kevennellyt, tullut kipeitäkin ulostuksia, esim. Lucara liian aikaisin.
No, onneks nyt kuiteskin vielä riittää tappioita millä kuittailla pikkuvoittoja.

Nyt sit meikä tosi paikan edessä. Ja todella blogin aiheesta järkyttävästi poiketen...

Pitää järkätä Pietari reissu muutamalle joka ei erota Suomea Euroopan kartalta.
Vähän hukassa itsekin olen, +10 vuotta kun viimeks siellä päin hiippailtu.
Kiinnekohdat; Allegrolla mennään. Astoriassa asutaan.
Sit onkin kaikki levällään. Asiallinen ohjelma pitäis järkätä. Ajatus, Vani 48h käytettävissä. 4-7 kohdetta (10 min per paikka). Suht. selvää mitä aion, vanin ikkunasta vilauttaa. Ikean megashoppingin paikka, Gaspromin ajateltu(peruttu) torni, autotehtaat, lentokenttä, uudet logstiikkakeskukset, ja joku suomipojan investointeja, Stocka tietysi jne...
Tarvittais joku fixu opas, joka osain jotain järkevää kommenttia heittää, enkuks.
Eremitaasi, Verikirkot ym. saavat hoitaa vapaa-ajallansa.

Tahtoisin myös käyttää jätkiä Summassa.

Jos jollakin jotain käytännön vinkkiä niin todella arvostan... Esim. kunnon järjestäjästä, että varmast sovitut/maksetut asiat toimii. Ja/tai opas vinkkiä.
Sen verran tajuntaa, että miliisit suurimpia rosvoja.
Pari kuukautta on valmisteluaikaa.

Todella blogin aiheen ulkopuolella, mutta otampa nyt vapauden, laittakoon Spicer banniin jos aiheelliseksi katsoo.

Ptinn valtakunta, kun nyt kuiteskin liippaa kotisuomen talouselämää, ja se valtakunta taas on raaka-aine, ölkkäpeli.
Investoineja Suomeen nyt vaan tänäpäivänä vaikea perustella jos ei saa avattua tuota nurkan takana olevaa pikku NYK:iä storya (vaikka ite suosinkin Floridan St Peterburgia).

Ja vielä kerran, en todellakaan tahdo aiheuttaa häiriötä hyvälle blogille, ottakaa pienellä hymyn poikasella.
Meikäläisellä luotettavat kontaktit vähissä tohon suuntaan.
//p

Spicer said...

LNG jatkanee kasvutrendissä puolen vuosikymmentä, joten juu. Juuri nyt näyttäisi siltä että tankkeri/pakastimien omistajat tulevat olemaan suurimmat hyötyjät buumista sillä itse tuotteen tarjonta ja kysyntä kasvaa.

Marttia omistan, mutta haluan eroon hänestä.

CUSia olen ostanut jostain syystä. Über-Bulkkiyhtiö. Whistler-presentaatio teki positiivisen vaikutuksen. Tuotto-odotus ei ole korkea, mutta jos saisi 10% arvon nousun ja 8% osingon vuoden sisään niin ok. Kassaflöden pitäisi kasvaa tänä vuonna ja siten pay-out-suhteen pienentyä hieman.

Rojaltiyhtiöitä on katsellut. CAA lähinnä ostoa. One-trick-pony ja siksi riskikäs(rojaltiyhtiöksi), mutta pari potentiaalista triggeriä horisontissa. Ostelee omiaan suht ahkerasti:http://canadianinsider.com/node/7?menu_tickersearch=caa

Spicer said...

SLaP: Mielenkiintoinen ala, P/E 20, ROE >20%, efektiivinen osinkotuotto 5%, vapaa kassavirta tällä hetkellä noin $2-2.2 miljoonaa per vuosi(tämä on kasvanut viime vuosina pari kymmentä prosenttia p.a.) v-kassavirta/osinko noin 0.85, taseen netto kassavarat noin $8 miljoonaa, joten jaettavaa on joksikin aikaa.
Kasvu viime vuosina on ollut aika mukavaa, jos meno jatkuu samanlaisena niin voipi olla ihan hyvä sijoitus, mutta mitään takeita ei ole. Näin pieniin listattuihin yhtiöihin liittyy korkea riski johdon taholta.

Anonymous said...

Sattuipa hyvin sillä mun pitäisi löytää jotain 3 vuotta salkussa olleen PDLi:n tilalle. Muita omistuksia sektorilta CLC, CHH, LSE:GWP, LSE:SUN. Lisää pitäisi hajautusmielessä löytää lääketeollisuus ja terveydenhuoltosektorilta.
pq

Spicer said...

Pietarin suhteen en voi auttaa, vaikka tuohon suuntaan onkin useammanlaisia yhteyksiä.

Spicer said...

SA:ssa onkin näköjään tuore teksti SLaPistä. Huomasin tuon vasta tänään. Noin disklousuurina: itselläni on hieman tätä(olisi kai pitänyt kertoa etukäteen). Lisäystä olen harkinnut, mutta menee näillä näkymin noin 1 1/2 kk:n päähän, jotta kiinnostus vähän laimenee.