Sunday, February 26, 2012

Keskipitkän/pitkän aikavälin sijoitusidea

North European Oil Royalty Trust(NRT). Kyseessä on NYSE-listattu ilman päätöspäivää toimiva trusti. Toisin kuin monilla tuoreimmilla E&P:n perustamilla trusteilla tällä ei ole tuotantoalarajaa, jonka vuoksi trusti lakkautettaisiin automaattisesti. Tuotanto ja reservit ovat laskeneet 6 vuotta putkeen.
Reservien RLI taitaa olla n.6 vuotta. Tarkkaan ottaen niiden kenttien, joihin NRT:llä on rojaltioikeudet, RLI on n.6 vuotta; NRT:llä ei ole reservejä. Trustin nimetstä huolimatta sen mailta ei tällä hetkellä tuoteta öljyä vaan maakaasua. Vieläpä hapanta kaasua.

Vuoden 2011 aikana NRT:n rojaltimailla porattiin vain yksi kaivo, tänä vuonna suunnitelmissa on porata puoli tusinaa, joten tuotanto ja reservit saattavat kääntyä ainakin hetkeksi nousuun. Maita operoi Exxonin Saksan tytäryhtiö ja Exxonin ja Shellin omistama yhtiö.

Reuters:

Feb 20 (Reuters) - U.S. oil group Exxon Mobil sought to cool predictions of a European shale gas revolution, saying commercial production was at least five years away and dismissed forecasts offered by other industry players as "highly speculative".
Kevin Biddle, Exxon's exploration director for Europe, also downplayed the prospects for Poland -- believed by many to have the continent's largest reserves -- leading the shale gas charge, saying on Monday that Germany was more likely to be the first shale gas producer.





Ainakin ylempi ja vasen "old rights"-blokeista on NRT:n maita.





Tämä on ehtaa pråprietary shittiä, ei lisensoitu tai lainattu keltään. Sitä itseään.

No comments: