Saturday, February 18, 2012

Bakken, CPG-PBN

PETROBAKKEN ANNOUNCES $427 MILLION SALE OF NON-CORE SOUTHEAST
SASKATCHEWAN BAKKEN ASSETS


•$147,250 per flowing boe (January 2012 field estimate)
• $40.50 per boe of gross proved plus probable reserves (excluding future development capital of
$67 million)
• 7 times annualized current cash flow
• 5.5% of December 2011 Company production


CRESCENT POINT ANNOUNCES STRATEGIC BAKKEN WATERFLOOD CONSOLIDATION ACQUISITION, A $525 MILLION BOUGHT DEAL FINANCING AND UPWARDLY REVISED 2012 GUIDANCE

February 16, 2012 CALGARY, ALBERTA. Crescent Point Energy Corp. (“Crescent Point” or the “Company”) (TSX: CPG) is pleased to announce that it has entered into an agreement (the “Bakken Acquisition”) with PetroBakken Energy Ltd. (“PetroBakken”), a publicly traded oil and gas producer, to acquire certain assets in the proposed waterflood area of the Viewfield Bakken light oil resource play in southeast Saskatchewan (the “Bakken Waterflood Assets”) for cash consideration of $427 million. The assets are primarily in the Company’s proposed waterflood units and include more than 2,900 boe/d of production and more than 25 net sections of land in the Viewfield Bakken resource play. The Bakken Acquisition is expected to help accelerate Crescent Point’s waterflood program in the Viewfield Bakken resource play.


Tuo hinta on aika suolainen, joten CPG:n täytyy olla todella luottavainen waterfloodin toimivuuden suhteen.

CPG:n osakekanta laimenee taas annin johdosta, mutta



Osakkeen hinnalla ei tietenkään välttämättä ole mitään tekemistä fundien kanssa ja voi olla että tämä on kupru. Mutta CPG on profiilinsa suhteen aika uniikki: Kevyttä ja keskiraskasta öljyä, suurin osa tuotannosta tulee Saskatchewanista(Kruunun mailta), jossa rojaltit ovat vähintään kohtuullisia ja yhtiön kontrollissa oleva resurssi on niin suuri että se joudu turvatumaan maakaasun kasvun turvaamiseksi(ainakaan ihan pian).

Kanadan AECO-kaasu muuten kävi viikolla päivän sisäisesti alle dollarissa.

3 comments:

Anonymous said...

Myin taannoin PBN:t hiukan nykykurssia korkeammalla hinnalla, nyt vaikuttaisi sen olleen hieman hätiköityä.

Ostin eilen PXL:ää. Sattuipa erikoinen päivä vaihdon suhteen, shortcover? Minun mielestä halpa. Tuotannon arvostus n. $29,000 ja ohjeistus vuoden lopulle 2,800 bopd (12/11: 2,150bopd). Tuotanto 98% raskasöljyä ja 2% maakaasua.
pq

Spicer said...

Näyttäisi olevan mainittu artikkelissa G&M:ssä: http://www.theglobeandmail.com/globe-investor/investment-ideas/features/me-and-my-money/a-passion-for-oil-and-gas-stocks/article2342457/.
Mä heitin vuosi takaperin kommenttia tuon kaverin blogiin liittyen yhteen postaukseen, jossa oli virheitä. Koko postaus oman köhäykseni kanssa katosi seuraavana päivänä. Ei tullut korjausta tai kommenttia vain puff katoamistemppu.

Pällin ongelmaksi on aiemmin nähnyt mm. korkean löytö&kehityskustannukset. Nuo eivät olisi pahoja jos kyseessä olisi kevyt ölkkä, mutta kun kyse on alennuksella myytävästä raskaasta niin.

Onkohan mulla silmissä pahasti vikaa, kun en näe uudessa presentaatiossa mainintaa funds flow tai cash flow ennusteesta. Eikä kahdessa tuoreimmassa tiedotteessakaan taideta mainita tuota.

Ostinpa taasen SOGia. Voipi olla että tulee köniin ja kunnolla, mutta päätöksen tein ihan rationaalisin perustein.

Anonymous said...

Kiitti tiedosta. Minulle ihan tuntematon ketku tai guru mikä lie.

CF ennusteesta ei ole mainintaa mutta esim q3 perusteella voi tehdä hieman arvioita.

SOG saattaa hyvinkin ylittää vuoden 2012 exit ennusteensa.
pq