Saturday, March 13, 2010

Alberta alentaa odotetusti rojalteja

Alberta to cut royalties on oil, natural gas
"The government of Alberta said on Thursday it will cut its royalty rates on conventional oil and natural gas production as it looks to boost investment in the its oil and gas reserves.

The province, under fire from the oil and gas industry since raising its take from producers at the start of 2009, will lower its maximum royalty on gas production to 36 percent from 50 percent and on conventional oil to 40 percent from 50 percent at the beginning of next year"


Muutoksien ulkopuolelle jäävät bitumit, koska noillehan ei löydy kilpailevaa resurssia naapuri-provinsseista Brittiläisestä Kolumbiasta ja Saskatchewanista. Saskatchewanin puolelle ulottuu muistaakseni kylläkin pieni osa Athabascan bitumi-vyöhykkeestä, mutta tuo resurssi on varsin merkityksetön Albertaan verrattuna. Huolimatta noista kevennyksistä naapurien provikat jäävät yhä pienemmiksi, esim. Saskatchewanissa provinssin maksimi rojaltiprosentti ei-raskaasta öljystä on 35% ja maakaasusta 27% ja noiden lisäksi tuolla on helpotuksia syville kaivoille, joista hyötyvät useimmat Bakken-tuottajat.
Kaasun rojaltia olisin odottanut laskettavan selvästi enemmän aiempia vuosia matalamman ja viime vuonna jopa useimpien tuottajien kustannustason alittaneen maakaasun markkinahinnan vuoksi.
Muutoksella voi olla pieni vaikutus Albertaan keskittyneiden junnujen arvostustasoon pörssissä ja yritysostoissa jo lähiaikoina.

Tämä jää blogin viimeiseksi postaukseksi. Sisältö on osaltani jäänyt aika heikoksi, joten paras lopettaa ennen kuin tulee pohja vastaan, ellei sitten ole jo tullut, jolloin onkin jo korkea aika lopettaa. Kirjoittaminen voi jatkua jossain vaiheessa, mutta ei täällä ja todennäköisesti toisella kielellä. Puolivalmiita tekstejä jää julkaisematta kymmenittäin. Kommenteista olen kiittänyt aiemminkin ja kiitän vielä kerran.
Öljy-teemainen sijoittaminen jatkuu tietysti. Ajoittain tuottoja jahdatessa sitä unohtaa sen mikä on elämässä tärkeää, ei raha vaan:)

10 comments:

Anonymous said...

Voi paska kun lopetat. Sinun kirjoituksistasi olen tutkimalla itsekin löytänyt paljon mielenkiintoisia yhtiöitä ja mukavia tuottoja. mm. West Energyn löysin blogistasi, ja yli 100% tuotto alle 6kk:ssa. kiitoksia sinulle paljon. erittäin asiantuntevaa kirjoittelua sinulta on saanut lukea. Jos et enää kirjoittele tänne, niin ilmoittele ihmeessä missä kirjoittelet tästä eteenpäin. Kiitotset sinulle.

tabasco said...

Kiitoksia vielä kerran loistavasta sijoitusblogista. Harmittaa oma olemattomaksi jäänyt panos. Toivottavasti saamme seurata kommentointiasi vielä joskus, muodossa tai toisessa.

Anonymous said...

"Oil & Water" on huikea blogi.
On ollut ilo ja kunnia seurata jonkin aikaa ja voin sanoa että blogisi + kommentit, on rautaa.
En osaa sanoa muuta kuin suuri nöyrä Kiitos.

Spicer said...

West nyt oli suht selvästi aliarvostettu neste-painoiseksi yhtiöksi ja pätevältä johdolta saattoi odottaa järkevää käyttökohdetta tukevalle kassalle. Ja öljyn hinta on tukenut kurssia mukavasti myös.

Kyllähän mä kirjoittelen muutamalle foorumille melko aktiivisesti vaikka KL:n palstaa en enää spämmääkkään, tosin eri nimimerkeillä.

Anonymous said...

Missä kirjoittelet?

Spicer said...

Nooh mm. Stockhouseen, yahoo boardeille ja Jaskalaan.

Anonymous said...

mikäs on jaskala?

Spicer said...

http://www.getphpbb.com/phpbb/index.php?mforum=jaskanfoorumi

1/2Q said...

Kiitokset hyvistä lukuhetkistä ja vinkeistä! Toivottavasti saamme vielä joskus kuulla sinusta.

Anonymous said...

Eipä löytynyt taloudellisesti kannattavaa määrää ainakaan Desireen Liz-kaivosta. Prkl.