Friday, March 12, 2010

Pin ohvia

Tiedote:
"Lundin Petroleum AB (publ) (Lundin Petroleum) is pleased to announce its intention to spin-off its business in the United Kingdom (UK) into a newly formed UK company called EnQuest PLC (EnQuest), in exchange for shares of EnQuest. The shares of EnQuest received by Lundin Petroleum will then be distributed to Lundin Petroleum shareholders"


EnQuest (vaiko Enqvist). On typerä nimi, mutta ovat varmaan ehtineet jo tilata logoidut paprut ja avaimenperät sun muut, joten tuskin vaihtavat vaikka pyytäisin oikein kohteliaasti.

"Based on the 2009 production of Lundin Petroleum and Petrofac, EnQuest's average daily working interest production for the year ended 2009 would have been approximately 13,620 barrels of oil per day (bopd). Gaffney, Cline & Associates (GCA) has certified that as at 1 January 2010, EnQuest had a total of 80.5 MMbbls of net 2P oil and NGL reserves. As at 1 January 2010, GCA has also certified net oil and gas contingent resources for individual assets. The aggregate of the oil contingent resources (2C) on an unrisked basis is 67.5 MMBbl, and of the gas contingent resources (2C) is 30.6 Bcf.** In addition, EnQuest has identified further five exploration opportunities, all of which have been independently reviewed by GCA"


Askel oikeaan suuntaan, mutta silti kohti jorpakkoa. Tiedotteessa ei mainita kuinka monta exploration-lisenssiä Enkvistille siirtyy, mutta resurssipotentiaali näyttää melko vähäiseltä. Oma toive olisi ollut että kaikki Pohjanmeren ja lisäksi Ranskan toiminnot olisi eriytetty omaksi yhtiöksi ja tuo yhtiö olisi tavoitellut maksimissaan 5 prosentin tuotannon/reservien kasvua per vuosi ja tuo yhtiö jakaisi merkittävän osan kassavirrastaan ulos omistajille. Tämän totetuvan viritelmän tuotanto ei näytä mahdollista merkittäviä osinkoja. Ja jos oikein haluaa pessimistiksi ryhtyä niin voisi epäillä noissa spin offattavissa reserveissä on edessä mahdollisia alaskirjauksia.

Pitää katsoa joutuuko käyttämään mahdollisen pompun osakkeen kurssissa ennen osakkeiden jakoa hyväksi. Tuntuma on että Lundinin osto oli virhe. Ei suuri, mutta virhe kumminkin.

4 comments:

Anonymous said...

Alkaa tuntumaan, että onneksi ei ostanut Lundinia.

Omistatko itse PA Resourcesia?

Anonymous said...

Jotenkin alkoi tuntumaan, että onneksi ei tullut Lundinia hankittua.

Offtopic: Omistatko itse PA Resourcesia?

Anonymous said...

Kiva että kommentoit tätä.
Ei ole tämä Lundinien veto vielä meikäläiselle täysin auennut, että onko nykyisille omistajille kuinka hyvä.
Jossakin näin toisen Lundinin veljeksistä kommentoivan, että uusi yhtiö sopii hyvin houkuttelemaan esim. eläkevaroja, jotka hakevat "turvallisia" öljy-yhtiöitä.
Näkisin että tämmöinen vaatisi uudelta yhtiöltä myös jatkuvaa kohtuullisen hyvää osinkoa.
No, seurataan tilannetta, ehkä kevennetään hieman. Onneksi ruotsin kruunun kehitys ollut suotuisa, mahdollista kevennystä ajatellen.

Spicer said...

Toistan vielä että LUPEN resurssipohja on hyvä ja suhteellisen edullisesti arvotettu, mutta en ymmärrä ollenkaan johdon toimintaa. He panostavat aivan liikaa Norjan mannerlaatan riski-prospekteihin, joissa löydön potentiaalinen suuruus, todennäköisyys ja kaivon hinta eivät ole mielestäni oikeassa suhteessa(hieman noloa SDRL:n omistajan myöntää mutta porien dr:t ovat NCS:llä liian korkealla, olenhan mä noita hintoja ihmetellyt aiemminkin). Euroopassa yhtiön pitäisi keskittyä vain kehitysporaukseen ja tehdä exploration porausta siellä missä risk-reward suhde on parempi(Länsi-Afrikka, Itä-Afrikka, Etelä-Amerikka).

PARia en omista, ainoat tuottajat Pohjoismaista salkuissa ovat LUPE ja Statoil. Statoilit ovat olleet mukana jo kauan ja tulivat Norsk Hydron fuusiosta.