Friday, March 12, 2010

Mielenkiintoisia kaivoja

00/06-07-001-21W4/0 NPW OIL 0419189 #COGL HZ DELBON 6-7-1-21 LIVINGSTONE FM 2,482.0

Tuo perkele on alle 10 kilometrin päässä yhdestä rajan toisella puolella olevasta Rosettan kaivosta. Miksi perkele? Koska Connaught on yksityinen yhtiö. Yhtiön takana on täysin sama tiimi joka kasasi entisen Connaughtin, jonka Legacy osti viime syksynä.


00/04-20-031-19W4/0 DPT OIL 0419036 # HUSKY DRUM 4-20-31-19 BANFF FM 1,469.0

Kaivon paikka on reilun 10 kilometrin päässä reilu kuukausi sitten Paramount Resourcesin lisensoimasta öljykaivosta Craigmyle-kentälle. Tuossa kaivossa targetti oli Exshaw ja tavoitesyvyys 1356 metriä.

Banff tunnetaan etelämmässä Lodgepolenan ja Exshaw Bakkenina. Molemmat kentät sekä Craigmyle että Drumheller ovat pääasiassa maakaasu-kenttiä.

LISÄÄ

Ei ole helppoa funda-sijoittajan elämä, kun joutuu tonkimaan tonni kaupalla dataa, mutta ajoittain löytyy kiiltäviä kiintoisia murusia. Albertan provinssin mineraalioikeus huutokauppojen tulokset löytyvät verkosta ja eräs nyttemin uudelleen-kapitalisoitu juniori löytyy muutaman hyvin kiintoisan maapaketin ostajana. Otin pienen erän suoraan laidasta kyytiin.

10 comments:

tabasco said...

Saisiko yhden pisteen vihjeen tuosta juniorista? Hävettää tämä siipeily mutta puolustukseksi on sanottava että albertan sales map ei juuri nyt halunnut avautua (jos tämä tieto sieltä olisi löytynyt). Kiitokset vinkeistä joka tapauksessa, Rosettaa tuli laitettua salkkuun.

Junioreita etsiessäni katselin hieman taas Second Wavea. Ilmeisesti jossain aika lähellä Swan Hillsiä puuhastelevat lähinnä Pekiskon kimpussa. Luulisin että suoraan etelään Arcanin alueista. En tiedä onko uusi saati kiinnostava tieto.

Spicer said...

Ei kartta vaan ihan myyntien tulos ilmoitukset. Meridian on 4, townshipit 18-24 ja range 1-2. Noilla löytyy.
http://www.energy.alberta.ca/Tenure/1314.asp

Mitäpä tässä suotta kiertelemään; Wild Stream on tässä kyseessä. Eagle Rock ja sen ostama Sword Energy näkyvät ainoina junioreista ostajina juuri kahden townshipin etäisyydellä rajasta. Itseasiassa löytyy kaksi muutakin junior-yhtiötä, mutta toinen näistä on huonossa hengessä ja yhtiö on tämän vuoden alusta pistänyt suuren osan maastaan myyntiin mukaanlukien rajan läheisyydessä olevan maan, tarjousaika päättyy muistaakseni tulevalla viikolla. Pläntti on hyvin lähellä, joten eiköhän löydä ostajan ellei ole jo löytänyt.

Itse asiassa Wildin tämän kuisen presentaation sivulla 16 on tämmöinen maininta(jonka huomasin vasta sen jälkeen kun olin ostanut osakkeita): "Alberta Bakken Exploration Potential???". Neljä WSX:än läntisintä osiota on n. 12 mailin päässä Rosettan lisensoimasta neljännestä kaivosta, jota siis ei ole vielä porattu. Wildin Red Coulee-kentän Montanan puolinen nimi on Border ja se näkyy tuossa aiemmassa Taideteos-kartassa. Swordilla oli maata vielä lähempänä, mutta voi olla tuosta on luovuttu ennen kuin Wild Riverin-porukka otti Eaglen haltuun, koska presentaation kartassa noita osioita ei näy. Kovasti spekulatiivinen ostohan tämä oli, mutta ei WSX hirveän kallis ole, kun ottaa huomioon pätevän johdon.

Ilmoituksia läpi käydessä selvisi että suurin osa raja-seudun maasta on isoiden yhtiöiden hallussa(Cenovus, Husky, CNRL, Conoco), mutta iso osa on päätynyt myös mineraalioikeuksia ostaville ja lisensoiville yhtiöille, joten osa lienee markkinoilla ja siten Connaughtkin lienee maan hankkinut. Kohtuu määrä myös yksityisien amerikkalaisten tuottajien käsissä. Conocon maa on muuten suurelta osin tullut Burlington Resourcesin oston kautta ja Rosettan johto(tai ainakin osa) on entistä Burlingtonin väkeä.

SCS on ollut seurantalistalla jonkin aikaa, mutta en yksinkertaisesti kykene ostamaan näillä hinnoilla ja tiedoilla, 1.70 ehkä. Judy Creek on melkein puolet kaasua ja Battle Creekin CO2-floodi näyttää typerältä, kun katsoo potentiaalisia lisäreservejä.

Sanonta menee että mitä isot edellä sitä pienet perässä, mutta kaksi viikkoa Arcanin ensimmäisen horisontaalin tiedotteen jälkeen sekä Pengrowth että Penn West lisensoivat horisontaaleja oman Swan Hills maansa reunoille. Arcanissa piisaa vielä riskiä, mutta harmittaa ainakin tässä vaiheessa että ei tullut ostettua enempää(omat 29% plussalla kk:ssa). Voi olla öljy kyykkää kuunnolla piakoin ja sitten pääsee ostaman edullisesti (tai kalliisti jos öljy pysyy alhaalla). Paljon on Kiinasta kiinni.

Viimeisenä vihjeenä Seaview Energyn tuore tiedote(en tarkoita tässä Paul Colbornen eroa hallituksesta, eikä tämä liity Swan Hillisin Tai Alberta Basiniin).

tabasco said...

Kiitoksia vinkeistä jälleen kerran. Mikä mahtaa olla Seaviewin uusin pelikenttä, ehkäpä Pekisko? Eivät kovin paljon anna vinkkiä.

WSX on kalliinpuoleinen, kuten tosiaan myös SCS. SCS on ollut jo pidempään jyrkässä nousukiidossa, mikä tietysti viittaisi siihen että joku tietää jotakin enemmän. Swan Hills-muodostelma näyttäisi joillakin kartoilla kattavan puoli Albertaa mutta muuttunee kaasuksi lännempänä.

Yrityksiä voi analysoida ja ylisuuria tuottoja tavoitella, mutta öljyn hinnan kehitys on ratkaisevaa. Jos hinta tipahtaa jonnekin $60:n alle niin turskaa tulee. Öljysektorin ulkopuolelta en hirveästi omista osakkeita, mikä voi olla iso virhe. Sillä oletuksella kuitenkin mennään että pahempaa rommausta ei tule lähikuukausina. Pessimisti ei pety mutta optimisti rakentaa maailman.

Sotakassaa on kyllä tarkoitus pitää siltä varalta, että taas käydään kuilun reunalla.

Spicer said...

Ei ole Pekisko. Jos tiedotteen sanat on valikoitu tarkasti niin vaihtoehtoja jää kaksi. Seaview poraa yhtää Cardium-kaivoa Nuvistan farm-in maalle Wapitissa , mutta tuo ei käy yhteen sanan valintojen kanssa ja todennäköisemmin kyse on paljon pohjoisemmasta paikasta ehkä Boundary Laken seudulla. Jos kyse on vain tuosta Wapiti kaivosta niin johto yrittää syöttää savusillejä markkinoille.


WSX:stä: Ehkä tämä on vain sattuma, mutta tuo Wild Streamin Sunburst-kenttä oli aiemmin Burlington Resourcesin operoima ja Rosettan tj.Limbacher oli Burlingtonin kakkosmies. Burlington oli suuri yhtiö(m-a 30 miljrdia) joten voi olla kyse puhtaasta yhteensattumasta.
Pari WSX:n joulukuussa spuddaamaa Sunburst-kentän kaivoa on luottamuksellisten listalla(kuten Connaughtin tuorekin), vaan miksi? Jos poraavat vaan samaa Rundle-horisonttia ei tuossa ole syytä tietojen salaamiseen. Ehkä testaavat waterfloodia?

http://www.ercb.ca/docs/data/conwell/conwell.txt

Spicer said...

Jos satut vielä olemaan kuulolla niin mitä mieltä olet tästä:

http://www.niminenergy.com/s/Home.asp

Joko tämä on säkillinen hevon höyryävää tai sitten tässä lennetään aika rajusti markkinoiden tutkan alapuolella. Niin tai näin tempaisin presentaatioiden ja pika-tarkastus-guuglauksien jälkeen omaan säkkiin.

Niin ja vielä kerran kiitos SOG-vinkistä.

tabasco said...

Olipas mielenkiintoinen vinkki! Lapioin salkkuun kasan höyryävää heti tuoreeltaan. Kaappasi kärkipaikan omissa taulukoissani.

Joko tämä on sitä ihtiään tai sitten markkinoita ei kerta kaikkiaan kiinnosta tavanomainen tai EOR-tuotanto. Tai jotain siltä väliltä.

CMD vaikuttaa mielenkiintoiselta teknologialta, joka tuoreen patenttihakemuksen mukaan muistuttaa THAI:ta.

Pistitkö SOGgyn lihoiksi?

Spicer said...

En laittanut. Taidan katsoa tämän erän loppuun asti, eli ensimmäisien kaivojen tulokset.

ARNie tiedotti taasen eilen. Väittävät että ensmmäinen kaivo tuottaa vieläkin yli 500 tynnyriä per päivä. Poraavat näköjään oikein kunnolla, kun on kolme rigiä samanaikaisesti hommisssa.

tabasco said...

Tuosta ARNien tiedotteesta tuli mieleen: onkos sulla tiedossa jokin hyvä tiedotepalvelu, eli sellainen johon voi määritellä seurattavat (kanadalaiset/US) osakkeet? Nykyinen systeemini hukkaa ison osan pikkufirmojen tiedotteista.

Kiitokset vielä lukuisista vinkeistä!

Spicer said...

Ei ole tiedossa hyvää palavelua mutta pari ihan siedettävää. Globe & Mailin salkkupalvelua käytän lähinnä kanadalaisiin ja tuolla näkyy salkkuyhtiöiden uutiset. Osa junioreista on siinä hassuja että julkaistut tiedotteet saattavat ilmestyä yhtiöiden kotisivuille jopa viikkoja myöhässä.

Kävin taas tuolla Montanan osavaltion sivulla tiirailemassa kaivo-dataa ja Newfield näyttää aikovan(lupa myönnetty tiistaina) porata uuden kaivon Glacier Countyyn Bakkenia tavoitellen(ruutu 33 pohjoiseen ja 6 länteen). Kaivon paikka pari kymmentä mailia Rosettan kaivoja etelämmässä.

Mä en sitten kestänyt kokonaista viikkoa ilman blogia. Ongelmana on että kun sijoittaa fundien pohjalta tieto on tärkeää ja tiedon omaksumisessa ja prosessoinnissa kirjoittaminen ja copy-pasteaminen auttaa merkittävästi. Offline versio ei-sovellu koska dataa tallennan eri paikoissa. Toi on lähinnä jonkinlainen scratchpad, jonne tulee muistiinpanoja/linkkejä sijoitukseen liittyen ilman sektorirajoituksia.

milavik.blogspot. (Milavik, ei Mila Vik, ruotsinnos eräästä etelä-savolaisesta paikannimestä)

tabasco said...

Hienoa että päätit jatkaa. Ajatusten kirjaaminen ylös on kieltämättä erinomainen tapa omaksua asioita. Itse olen ajoittain yrittänyt pitää eräänlaista sijoituspäiväkirjaa mutta ajanpuutteen vuoksi kirjaan tällä hetkellä vain yritysten avaintiedot "ranking-taulukkoon". Tattista tuosta globe&mail vinkistä!