Tuesday, June 2, 2009

Vantage Drillingille uusia jackup-sopimuksia

Molemmat sopimukset ovat Länsi-Afrikkaan, mutta kummankaan sopimuksen vastapuolta ei ole julkistettu. Vantagen tiedote on varsin epämääräinen, eikä siitä käy ilmi onko kyseessä varmat sopimukset vai LOI tai MOU. Ensimmäisen sopimuksen kesto on 3-6 kk ja dr n. 150 000 dollaria, toisen 6-12 kk dr:ää ei tiedossa. Dr vaikuttaa hyvältä, mutta tiedossa ei ole sisältääkö luku mobilisaation ja mahdolliset suoritusbonukset.

Vantage Drilling Company Announces Contract Award for Ultra-Premium Jackup Sapphire Driller

Vantage on kalustoprofiililtaan mielenkiintoinen(premium jackuppeja ja udw-porauslaiva), vaan kun tietäisi mistä yhtiössä on kyse. Yhtiön takana on ilmeisesti taiwanilainen miljonääri Ching Wun Su Taiwan Marine Transportin ja Mandarin Drillingin kautta. Sama taho ilmeisesti omistaa osan tai kokonaan Sea Dragon Offshoresta ja Vantagella on miehityssopimus SDR:n udw-semistä. Onko Ching Wun Su:lla tarkoitus offloadata yksityisomistuksessa olevat rakenteilla olevat alukset(udw-porauslaivat Titanium ja Cobalt Explorer ja udw-semin SDO I) Vantageen voitolla vai aikooko hän tai he pitää VTG:n kontrollin jatkossakin. Jos alkuperäinen tarkoitus oli myydä alukset voitolla VTG:lle niin suunnitelma meni pieleen rahoitusmarkkinoiden sakattua, jolloin Vantage ei pysty ostamaan mitään noin suurta. Mikä lienee varasuunnitelma?

Pride on saanut pari pidennystä mat-supported jackupeille, joiden arvo(dr <$50 000) on yhtiön tuloksen kannalta melkolailla merkityksetön.
Priden veivauksen ajoitus meni kyllä persiilleen, kun peijakas on kiivennyt jo 25 dollariin. Holdissahan tätä on vielä.

No comments: