Saturday, June 6, 2009

Painted Pony Petroleum Q1 & stuff

Revenues C$4.17 million (+191%)
Cash flow from operating activities C$1.49 million (+14%)
Net loss per share C$-0.05

Production
Liquids 620 bbls/d (+318%)
Natural gas 3,631 mcf/d
Operating netback per boe C$21.69 (-69%)

Balance sheet

Assets
Current C$16.85 million
Total C$92.60 million

Liabilities
Current C$10.44 million
Total C$12.29 million

Equity C$80.31 million

Q1 Presentation

PAINTED PONY CONSOLIDATES CORE AREAS WITH
ACQUISITION OF 160 BBLS/D OF BAKKEN ASSETS(.pdf)

"Current production from the acquired properties, based on field estimates, is approximately 148 bbls/d of Bakken oil, with an additional 12 bbls/d shut-in due to spring breakup. The Assets include 3,410 net acres
(5.3 net sections) of undeveloped adjacent lands prospective for Bakken oil."


Painted Pony Increases Bought Deal Equity Financing to $19.95 Million(.pdf)
"Painted Pony Petroleum Ltd. ("Painted Pony" or the "Corporation") is pleased to announce that, in connection with its previously announced public offering, the Corporation and the syndicate of underwriters led by FirstEnergy Capital Corp. and including RBC Capital Markets, Cormark Securities Inc. and CIBC World Markets Inc. have agreed to increase the size of the offering to 7,000,000 Class A Shares ("Class A Shares"). Under the revised terms, the Underwriters have agreed to purchase, on bought deal basis, an aggregate of 7,000,000 Class A Shares at $2.85 each for aggregate gross proceeds of $19,950,000"


The new shares are priced around 10 percent below the current market price of PPY.A, which isn't much of a discount. The modest discount is probably due PPP's exceptionally(for a junior) strong balance sheet.
PPP's A class share is up 200% YTD, which is nice but according to me there's still plenty of long-term upside. Then again everything is up.

5 comments:

tabasco said...

PPP:n Bakken maat näyttäisivät olevan pääosin "ydinalueen" ulkopuolella... Ainakin Petrobankin maat on tiiviimmin kasassa ja kartalle piirretyn alueen (jonka merkityksestä ei saa selvää) sisällä :)

Spicer said...

Kommentista kiittää! Ja sekavia kirjoittelee:

Olettaisin että rajattu alue on ns. Bakken Fairway.

Viewfield on kai Saskatchewanin Bakkenin "sweet spot", Roncott, jossa Rylandilla on maata on tuottanut paljon(Saskatchewanin mittakaavalla) ölkkää jo vuosia vertikaalikaivoilla. USA:n puolella Sanish ja Parshall-kentät Pohjois-Dakotassa ovat erityisen tuottoisia.
Bakken on käsittääkseni siinä määrin yhtenäinen että öljyä on melko tasaisesti koko muodostelman alueella, mutta joissakin kohdin kumulaatiot ovat selvästi suurempia. Lisäksi Bakken-vyöhykkeen ylä ja alapuolelta on löytynyt taloudellisesti kannattavia kumulaatioita kuten Frobisher ja Three Forks.
Noissa jo löydetyissä sweet spoteissa ongelmallista junioreille on se että mineraalioikeuksien hinta on korkea niiden läheisyydessä, mutta silti ei ole taetta että jokaisen neliön alta löytyy kaupallisia volyymeja öljyä tai kaasua. Jos juniori panostaa kaikki varansa yhden sectionin ostoon ja poraa sille tyhjiä kaivoja on yhtiön konkka lähellä ja johdon maine ottaa kunnon kolauksen. Eli hajanaisessa maan omistuksessa on ainakin osin kyse hajautuksesta ja rajallisista resursseista, .

Syrjäisimmillä alueilla infran ja varsinkin siirtoputkien puuttuminen nostaa kuljetuskustannuksia. Tuo siirtokapasiteetin puute on melko suuri ongelma USA:n puolella ja osa tuottajista(muistaakseni EOG) on joutunut kuljettamaan öljyään rekoilla valtavia matkoja.

PPP:n porausmenestys Saskatchwanissa on tähän mennessä ollut hyvää.

Hieman OT:
Salkusta löytyy myös amerikkalaista Bakken-junioria Northern Oil & Gasia(AMEX:NOG). Ostos vaikutti viime syksynä pahalta virheeltä, mutta yhtiö on noussut kaiken muun mukana ylös ja yhtiön johto, jolla on Enron kytköksiä on toiminut paremmin kuin pelkäsin.

Poliittinen riski on Bakkenissa mielestäni ylivoimaisen matala (esim. Brasilia aikoo ilmeisesti pitää verottamalla kaikki pre-salt öljyn tuomat rahavirrat maassa) ja geologia ja tekniikka voivat tarjota suuria positiivisia yllätyksiä kuten Crescent Pointin Frobisher-poolit.

tabasco said...

PPP näyttää tähän mennessä porailleen enimmäkseen "sweet spotissa", joten voisikohan tuossa piillä riski... Mutta täytyy sanoa että en ole kovin hyvin perehtynyt aiheeseen. Salkusta löytyy PBG mutta hankin sitä alunperin eri syystä. Bakken tuli myöhemmin "mukavana yllätyksenä".

PBG:n Bakken-operaatioissa häiritsee jonkin verran se, että isokin määrä sectioneja on aika nopeasti porattu täyteen (ainakin jos sama tahti jatkuisi kuin 2008) ja sen jälkeen edessä olisi jyrkkä alamäki.

PBG:llä on kyllä muuten oikein hyvä tarina takanaan :)

Spicer said...

Keskim. Bakken-kaivon tuotanto laskee kuin... joku sellainen joka laskee parissa kymmenessä kuukaudessa 80-90 prosenttia alkuperäisestä määrästä. Analogi-hakukone jumissa.


"PBG:llä on kyllä muuten oikein hyvä tarina takanaan :)"

Meinaatko että THAI:lla ei ole tulevaisuutta?

tabasco said...

Olisi pitänyt jättää hymiö pois :) Eli uskon että THAI:lla on tulevaisuus ja sen takia alunperin ostinkin kyseistä paperia. Ainakaan toistaiseksi en näe syytä epäillä etteikö tekniikka joskus toimisi. Jos toimii puoliksikin niin hyvin kuin väittävät niin kyseessä on selkeästi "game changer" öljyhiekka-bisneksessä.

Taisivat vastikään julkaista ensimmäistä kertaa päivätuotantomääriä. Olivat aika matalia, korkeimmillaan 400 bpd per kaivo... Liekkö homma vielä kannattavaa tuollaisilla määrillä, en ole yrittänyt laskea. Upgreidaus (miten tuon suomentaisi) ei ainakaan vielä pelitä vaan CAPRI kaivo tuottaa 12 API kuraa kuten muutkin.