Friday, June 5, 2009

Seadrill uutisia

Tiistaina yhtiö tiedotti saaneensa neuvottelut 1.5 miljardin luotosta menestyksekkäästi loppuun:

Seadrill secures US$1.5 billion credit facility

Seadrill ja sijoittaja Christer Sveas ovat taanneet Scorpion Offshoren 53 miljoonan dollarin lainan ja ottavat takauksesta kohtuullisen(8.5%) palkkion. Yhtiö on myös vahvistanut että se aikoo myydä Mischief-jackuppin ja tällä myynnillä yhtiön rahoitus tarpeet on täytetty. Seadrill tienaa siis palkkiolla ja samalla se varmistaa että sen omistus SCOREssa ei laimene. Scorpionin osake raketoi:

Scorpion til himmels

Petrorig I rakentaja Jurong on päässyt sopimukseen PetroMENAn bondi-velkojien kanssa ja PR I myynti etenee ja Seadrill saanee piakoin osan sijoituksestaan takaisin.

Jurong gets greenlight to sell PetroRig I

PÄIVITYS 06/06/09
"However, sources said the rig builder has received five bids from Seadrill, Noble Drilling, Stena Drilling, Diamond Offshore and a Brazilian contractor for PetroRig I.

Four of the five bidders have offered over $450 million for the semi-submersible"


Seadrill on siis huhun mukaan mukana tarjoamassa, mutta olettaa voisi että pohjatarjous SDRL:n ja sillä se varmistaa sen että se saa rahansa PetroMENAn bondeista takaisin.

B.G. Larsen on PetroMENAn kautta uhkailut lauttojen myyntiä ajavia bondi-velkojia vahingonkorvausvaateilla, mutta kovin suurta vaikutusta ei uhkauksilla tunnu olevat.

Kaiken kaikkiaan positiivinen viikko Seadrilille.

No comments: