Wednesday, June 3, 2009

Heritage jutskaa fuusiosta

UPSTREAM: Heritage in merger talks
"UK-based explorer Heritage Oil said today it was in early talks with a third party regarding a possible merger and its shares have temporarily been suspended.

Responding to a sharp rise in its shares, the company said the merger would be a reverse takeover, if completed..."


Käänteisfuusio siis jos toteutuu. Yhtiön Ugandan ja Kurdistanin projektit ovat kooltaan melkoisia ja on ollut jo pidemmän aikaa selvää että HOC ei todennäköisesti pysty viemään molempia yksin läpi. Tuoreimpana spekulaationa on ollut Heritagen ja Tullowin fuusio. Veikkaisin että Heritagen Kurdistanin operaatiot ja osa muistakin eriytetään yhtiöstä omaksi yhtiöksi, jonka osakkeet jaetaan nykyisille omistajille ja tämä neuvottelu kumppani imaisee Ugandan toiminnot tai siis sulauttaa itsensä tynkä-Heritageen.
Heritagen Kurdistanin löytöt näyttävät olecan massiivisia ja suhteellisen lähellä olemassa olevaa infraa, joten olisi järkevää keskittyä siihen.
Pari viikkoa sitten tuli vastaan tälläinen uutinen: Iran to help Uganda construct refinery. Ugandasta öljyä löytäneet Tullow ja Heritage haluasivat rakentaa putken öljyn maasta vientiä varten, mutta Uganda haluaa rakentaa jalostamon ja viedä öljyn jalosteita. Millä tavalla Iran pystyy auttamaan Ugandaa hieman ihmetyttää minua, Iranhan on jalosteiden maahan tuoja eikä muutenkaan ole tunnettu johtavana petrokemiateknologian maana. Ugandalla ei ole meriyhteyttä ja sen naapurimaat ovat melko köyhiä, joten jos maa aikoo hyötyä öljystä tai jalosteista se todennäköisesti joutuisi rakentamaan putken Kenian läivitse jalostamon lisäksi saadakseen tuotteita paremman hinnoittelun piiriin.

No comments: