Friday, November 16, 2012

PWT/PWE

Bloomberg: Penn West Shrinking to Grow After Staff Exits

Artikkelin luettua sanoisin, että parempi otsikko olisi "Penn West Shrinking to Survive". 

"Penn West announced it would sell C$1.3 billion in assets producing the equivalent of 12,000 barrels a day outside its core operating areas by the end of the year, to bring down debt. The company’s debt totaled C$3.9 billion in the third quarter, 26 percent higher than a year earlier, figures compiled by Bloomberg show"
Omaisuuden myynnistä saaduilla tuotoilla on tosiaan paras vähentää velkaa, sillä noiden mukana menee ilmeisesti suhteellisen suuri osuus yhtiön netosta. PWT myi Franco-Nevadalle 11% nettotuotto-osuuden Weyburn-kentästä. Tuo NRI ei siis vaatinut yhtiöltä lainkaan lisäpääoman sitomista vaan se puski tasaisesti kassavirtaa yhtiöön. Renegade Petroleumille myyty vajaan 4000 boen tuotanto on yli 90 prosenttisesti  kevyt öljyä Saskatchewanissa, jossa ainakin Kruunun maiden rojaltit ovat pääsääntöisesti selvästi alemmat kuin Albertassa. RPL:n mukaan ostetun tuotannon vuosittainen supistumistahti on 19%, mikä on selvästi alle Länsi-Kanadan keskimääräisen kaivon luvun (ja myös alle PWE:n keskiarvon). Ovathan nämä selvästi yhtiön ydintoimintojen ulkopuolella(nämä tuottavat voittoa ja PWT ydintoiminnot eivät), mutta tällaiset myynnit vinkkaavat siitä, että aika huono on yhtiön tilanne.

Yllä mainituista huolimatta otin tällä viikolla pienen position Penn Westiin. Odotan että maakaasun hinta jatkaa lievää vahvistumista ja että öljy pysyy suht vakaana. PWT:n tuotannosta on vieläkin kolmannes kaasua, joten tuo voisi vetää yhtiön plussalle. Monet odottavat osingon leikkaamista; jos maakaasun hinta kohoaa vielä hieman ja myynnit totetutuvat, niin leikkaus ei ole välttämätön lähitulevaisuudessa ja markkinat yllätetään.  

No comments: