Saturday, November 10, 2012

LEG- Osinko?




Tuotanto +29%, FF per osake +26, kuljetuskustannukset +23%, mutta tuotantokustannukset -13%. Osakkeiden määrä käytännössä muuttumaton vuoden takaisesta. Nettovelka +46%.

Spearfishistä pitäisi kohta olla kirjattavissa lisää reservejä. Water floodeista ei kuitenkaan vielä pitkään aikaan.

From the beginning, the Company has been a leader in promoting a sustainable, light oil weighted business model.  Legacy has proactively managed its corporate decline by acquiring strategic assets with both lower base declines and secondary recovery potential.  Legacy has pioneered industry leading completion and production practices that enhance the sustainability of the company and the capability to deliver solid per share growth.  Our disciplined approach, impressive light oil resource capture and significant development/waterflood inventory, provides optionality to pursue the best strategy to maximize returns for shareholders; whether it is growth, dividend or a combination of growth plus dividend.  This flexibility differentiates Legacy from its peers.

Osingon mahdollisuus on nostettu esille muutamassa konferessissä tämän vuoden aikana ja tj. Yanko ei ole sitä tyrmännyt, mutta kun yhtiö on rahoittanut viime aikoina toimintaansa vieralla pääomalla ei osingon(useimmiten) tuoma preemio osakkeen arvostustasoon ole ollut tarpeen. Nyt kuitenkin osakkeen arvostustaso alkaa olla pohjamudissa, joten jotain pitäisi tehdä. Kun markkinat eivät arvosta tuotannon kasvua niin heille on tarjottava jotain muuta. Renegade Petroleum, jonka tuotantoprofiili(öljyä Saskatchewanista) muistuttaa LEGiä pienemmässä mittakaavassa, on muuntautumassa kasvuyhtiöstä lähes puhtaaksi yield-yhtiöksi ja Whitecap Resources aloittanee osingon maksun ensi vuoden puolella. Osinkoja ei kuitenkaan kovin pitkään voi maksaa, kun EPS on pakkasella. LEGin kohdalla tuloksen pitäisi nousta kunnolla plussalle, jos pääsee kirjaamaan täytekaivojen reserveja omien ennusteidensa mukaan.

Oma Legacy-positio on noin 50 prosenttia tappiolla. En ole ostanut tai myynyt osakkeita tänä vuonna lainkaan. mutta nyt arvostustaso on varsin alhaalla, joten jonkun kokoisen lisäyksen teen piakoin. Huolimatta siitä että Pohjois-Amerikan sisämaan öljyn myyntihinnat ovat yhä matkalla alaspäin.

Legacyn sisäpiiristä ainoastaan Paul Colborne on ostanut yhtiön osakkeita, eivät muut kyllä ole myyneetkään. LEG on yhä Eric Nuttallin hoitaman Sprottin energiarahaston suurin sijoitus.

No comments: