Thursday, November 15, 2012

PiSsiN' in da pool

Heikentynyt kysyntä + laskevat marginaalit + luottotappiot= osake -62%

Poseidon on komposti kypsää:

Poseidon Concepts Corp. Announces Third Quarter 2012 Results and New Product and Service Offerings

Liekö tiedottamisessa hieman parantamisen varaa, kun osake putoaa tuon verran normaalin tulosjulkaisun(ei siis tulosvaroituksen) jälkeen.

Kun yhtiöllä ei ole mitään todellista IPR:ää tuotteen suojana, niin tämä(marginaalien lasku ja kysynnän heikkeneminen) oli täysin odotettua.

Valitettavasti oman salkun pohjalla oli vielä eilen PSN:ää.


10 comments:

Anonymous said...

Onneksi ei ollut myymättä kuin viidesosa osakkeistani.
Huonoa tiedottamista yhtiöltä. Monella analyysitalolla tavoitehinnat olivat yli CA$20. Tässä kävi valitettavan köpelösti monille.

Palveluyhtiöt ovat kovassa hintapaineessa muutenkin. Harvassa ovat Pohjois-Amerikan öljyntuottajat jotka tekevät hyvää tulosta. pq


Spicer said...

Tässähän kyse on siitä, että PSN tuote on loppujen lopuksi erittäin yksinkertainen tekninen ratkaisu. Kun kilpailevia tuotteita alkaa puskemaan markkinoille lisää ovat yhtiön marginaalit pian marginaalisia.

Matala kaasun hinta kurittaa tuottajia, joten palveluyhtiöillä on edessä lisää luottotappioita. Painepumppaus kapasiteetin kasvu on toivon mukaan nyt loppumassa.



tabasco said...

Kyllä kai tämä käänteen jyrkkyys kuitenkin oli aika yllättävä. Markkinoilla piti olla vielä kasvuvaraa mutta homma tössäsi kuin seinään. Saataviakin on kertynyt hirmuisesti($125M), eli lisää luottotappioita tiedossa. Ei auta kuin ladella saatania.

Spicer said...

Kaikki omat myyty. Ehkä olisi pitänyt odottaa, että myynti paine helpottaa, mutta luotto johtoon meni itseltä täysin. Tilalle ostin jo hieman Petro Americaa, jolla kohtuullinen putki päällä.

tabasco said...

Jätin vielä salkkuun jonkin verran, vaikka ei varmaan kannattaisi. Johto tyri niin pahasti että pieneenkin palautumiseen vaaditaan nyt monta hyvää uutista.
Vaikka paremminkin olisi voinut mennä, tämä on silti ollut paras sijoitus pitkään aikaan.
PTA on tosiaan ollut syksyn harvoja valopilkkuja. Olisiko CNE taas ostohinnoissa? Ilmeisesti RH:n vettyminen, operatiivisten kulujen räjähtäminen ja Shona-kaupat ovat ajaneet kurssin alas. La Luna positio on kuitenkin mielenkiintoinen. Tietoa on aika vähän saatavilla, mutta tällainen tuli vastaan: http://www.globalenergyplc.com/uploads/June2012Presentation.pdf

Spicer said...

Itselleni on kehittymässä käsitys, että PSN:än johto ei taida olla oikein realistinen oman tuotteensa kilpalukyvyn suhteen. Se patentti mikä heillä on suojaa niin kape aalaista ratkaisua, että tuolla tuskin on taloudellista arvoa kenellekkään. Heillä ei ole mitään keinoa puolustaa marginaalejaan suurempia pelaajia kuten Mullenia tai Totalia vastaan, nämä kun voivat tuottaa vastaavan tuotteen vähintään yhtä edullisesti kuin PSN ja palvella asiakkaita yhtä luotettavasti.

Tuossa presentaatiossa sanotaan, että Olivo ykkönen on tuottanut 14 asteen öljyä La Lunan kellarista. Öljy on ilmeisesti matkannut Simiti muodostelmasta Saladaan(Basal La Luna). Hieman ihmetyttää miten tuo öljy on noin raskasta. Tuo Olivo ei käsittääkseni kerro juuri mitään La Lunasta. Tai ehkä sen että varsinaisen La Lunan ja Saladan välillä on ainakin tuolla kohtaa siinä määrin tiukkaa kiveä että öljyn matka ylöspäin on keskeytynyt.

Sintanan johto vaikuttaa hyvin luottavaiselta(CC:n perusteella) tuon farm-out blokin suhteen. 15 vertikaalin logeihin tuo luotto perustunee. Blokista kiinnostuneita oli ilmeisesti useampiakin isoja.

CNE on teknisien perusteella reippaasti ylimyyty.

tabasco said...

Toisaalta esityksessä mainitaan että Simiti olisi kondensaattia. Kieltämättä 14 astetta ja 5000bopd on harvinainen yhdistelmä.

Rosablanca mainitaan myös kuten CNE:n esityksessä joskus. Ilmeisesti Catalina-1 tuotti 600000 tynnyriä kevyttä öljyä 24kk:ssa Rosablancasta.

Globaalin blokki on CNE:n maiden keskellä.

Kuinka pitkälle Sintanan kassa riittää? PDQ:lla (ja Sintanalla) on pari mielenkiintoista kaivoa meneillään.

Spicer said...

SNN:n kassa taitaa olla lähes tyhjä; ei kyllä riitä CNE:n farm-in kaivositoumuksien kattamiseen. Doradosin testituloksista on pitkälti kiinni rahoituksen saanti ja hinta. VMM-blokkien osalta yhtiön CAPEXin hoitaa alussa kumppanit. Yhtiöllä oli ilmeisesti vaikeuksia saada ColCanin oston rahoittamiseksi tehty anti lävitse(aluksi tuo oli tarkoitus viedä läpi normaalina antina, mutta vaihtui bought dealiksi ilmeisesti kiinnotuksen puutteen vuoksi).

tabasco said...

Dorados antaisi onnistuessaan rajusti potkua kummallekin. Tiedotteiden perusteella yhtiöt eivät oikein tiedä mitä on tullut porailtua, mutta potentiaalia on paksulti.

Spicer said...

Yhtiöiden kommenteista näkyy kyllä selvästi, että Doradosin data ei tosiaan ollut kyllä odotetun mukaista. Ettei olisi jäänyt anturit putsaamatta tai mittarit kalibroimatta edellisen keikan jäljiltä. Melkoisen varmaa on että virtaustestin tulokset vievät PDQ:n ja SNN osakkeita johonkin suuntaan ja oikein voimalla. Kaasua tuolta virtaa, jos jotain.

Sintanan tiedotteet sisältävät huomattavasti enemmän yksityiskohtia(joista suuri osa on yhtiön omaa tulkintaa) kuin PDQ:n vaikka PDQ on operaattori.

Exxon maksaa SNN:llä jotain pientä yhtiön VMM-37:sta aikaisemmin aiheutuneista kuluista. En tiedä paljon tuo on käytännössä, todennäköisesti korkeintaa pari miljoonaa, varmaankin vähemmän.

SES:lläkin näyttää olevan jo käytössä Raised Panel Frac Pond-niminen tuote. Kovasti muistuttaa PSN altaita.