Thursday, November 29, 2012

AWDR

Yhtiö on tällä hetkellä aika kiintoisassa tilanteessa: Awilco Drillingin omistamat molemmat ruosteiset, homeiset RIGin jämä-semit ovat töissä ja nykyiset sopimukset takavaat vuoden verran hommia molemmille(arvioitu liikevaihto tämän hetken sopimuksista: WilHunter $182 miljoonaa, WilPhoenix $161 miljoonaa ) ja tämän hetken asiakkaat ovat hyvinkin maksukykyisiä(Hess ja Suncor, ei siis mitään kädensuuhuneläviä junnuja, joiden hommissa yhtiö oli vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja sen jälkeen on riidellyt saatavista) Osinko?

The Company’s objective is to pay a regular dividend in support of the Company’s main objective to maximise returns to shareholders. A dividend payment on a quarterly basis is expected to commence during the first half of 2013. All of the company’s free cash flow is intended to be distributed subject to establishing a robust cash buffer to support operational working capital requirements and planned capital expenditure. In the case of attractive growth opportunities the company will endeavour to retain a significant dividend distribution.
Q3 osakekohtainen tulos oli $0.48. Jos EPS olisi keskimäärin $0.35 per neljännes ja osinko 50% tuloksesta niin nykyisellä kursilla(NOK 63) osinkotuotto 6.3%. Alukset ovat vanhoja, joten ongelmien ilmeneminen ei ole epätodennäköistä, vaan melkeinpä todennäköistä. Molemmat alukset ovat kuitenkin olleet telakalla kunnostuksessa vuonna 2011.

Johdon palkitseminen on ainakin jossain määrin sidottu osakkeen kurssiin, joten osingolla yritetään pönkittää tuota.

AWDR on rekisteröity Iso-Britanniaan, joten nimellispääoma mitataan punnissa; osake on listattuna Norjassa, joten tuolla käydään kauppaa kruunuissa; EPS ja taloudellinen raportointi on ilmeisesti vertailukelpoisuuden vuoksi Ameriikan dollareissa.

Liiketoiminta suunnitelma lienee ostella isommilta yhtiöiltä vanhoja, mutta käyttökelpoisia aluksia pois halvalla, käyttää noita elinkaaren loppuun asti. Kasvua tuskin on paljoa luvassa.

Itselläni on tätä pieni positio. Yhtiö on Wilhelmsenin suvun kontrollissa ja he ovat perinteisesti hoitaneet yhtiöitään aika hyvin.

No comments: