Thursday, October 18, 2012

"Colombia Bets on Shale as Peace Talks Open Oil Frontiers"

Bloomberg:
A unit of Exxon Mobil Corp. (XOM) and state-controlled Ecopetrol SA were winners yesterday in the country’s first auction aimed at drawing investment in oil and natural gas found in shale rock formations...

Tuoreen huutokaupan tuloksia löytyy tästä. Tarjolla oli oikeuksia muihinkin kuin vain epätavanomaisen potentiaalin alueisiin. Heritage Oil & Gas näyttää olleen tarjoamassa useammastakin blokista. Heillä ei muistaakseni ole tällä hetkellä toimintaa Kolumbiassa. Aasialaisia ei juurikaan näy listalla, pl. ONGC, mikä on hieman yllättävää kun Sinopecilla ja korealaisilla on jo maassa tuotantoa.

2 comments:

Anonymous said...

Kanada torppaamassa Petronasin Progress Energy kaupan. Uskomatonta mutta totta! Vaikea keskiä syytä moiseen hölmöilyyn kun kaasunhintakin Kanadassa madellut jo monta vuotta.

http://www.reuters.com/article/2012/10/20/us-progress-petronas-idUSBRE89J02X20121020

Pienemmille kaasuntuottajille saattaa nyt vapautua potentiaalinen ostaja. pq

Spicer said...

Yllättävä on käänne. En tiedä voiko tuosta päätellä mitään Nexen-CNOOC-transaktion suhteen. CNOOC on ilmeisesti tehnyt merkittäviä sitoumuksia Kanadan valtiolle(Kanadan-toiminnot säilyvät kanadalaisen henkilöstön johdossa, työvoima säilyy kanadalaisena, CNOOC on lupautunut listautumaan TSX:ään jne.) Toisin kuin CNOOC, Petronas ei ole listattu yhtiö ja sen omistus on 100% Malesian valtiolla, joten raportointi ja tiedotusvelvoitteita sillä ei ole ole samassa laajudessa.
Kauppa menee todennäköisesti kuitenkin lävitse, täydennetyillä ehdoilla, mutta on mahdollista, että Petronasin johto kokee sen kunniaa loukatun ja jättää homman kesken, muslimeja, kun ovat.

Tällä on varmasti ainakin lyhyellä aikavälillä negatiivinen vaikutus muiden kaasuntuottajien arvostustasoon.