Thursday, October 25, 2012

"Chevron ‘in Lithuania shale move"


Chevron could be about to make a splash in Lithuania’s shale gas industry after agreeing to buy into a local explorer. 
The US supermajor has taken 50% of LL Investicijos which holds a licence to prospect in the country, it confirmed on Thursday...
Voi meinata hyvää Tethykselle, tai sitten ei. Eteläisen naapurin Puolan hypetetty kaasu näyttää ainakin tällä hetkellä olleen olemassa vain potentiaalin tasolla.

Päivitys 26.10.2012:
Tethy tiedotti tänään, että Chevron on tehnyt farm-in-sopimuksen tanskalaisen Odin-konsernin enemmistöomistaman Jyllands Olien kanssa, jonka kautta Chevron tulee osakkaaksi Rietavas-blokkiin. Tethyksen omistukset Liettuassa ovat tuon J-O:n kautta(vähemmistöosakkuus yhtiössä), joten sen omistus Rietavas-blokissa laskee, korvauksena tulee pieni määrä rahaa ja Chevronin maksamat 3D-seisminen ja muutama kaivo.

Itselläni on pieni positio Tethyksessä.



Jos ambient/chillout/lievästi progressiivinen house täyttää rintasi riemulla, energialla ja optimismilla niin suosittelen tilaamaan tuon raidan lataajan kanavan. 

2 comments:

Anonymous said...

Wow, mahtava kipale! :O

Songa lasketellut rajusti Eclipsen myynti ilmoituksen jälkeen. Olisikohan pian oston paikka? pq

Spicer said...

Eclipsen ostohinta oli muistaakseni aika selkeästi yläkanttiin, mikä ei ole yllättävää, kun myyjä oli Berge Gerdt Larsen. Tämä alus oli käytännössä Petrorig IV, joka oli tilattu jonkun Larsenin yksityisen yhtiön kautta. Songan kurssi on tullut alas nopeasti ja rutkasti, joten swingaus voi kannattaa, holdiin en ottaisi. Kannattaa muistaa, että Statoil käynnisti Cat-projektit tarkoituksenaan saada Norjan päivätaksat alaspäin, joten jos STO ei ole epäonnistunut täysin hommassa Songa ei tule tienaamaan erityisen hyvin noilla sopimuksilla. Jos SDRL ei osta alusta niin kurssi voi matkata vieläkin alemmas; jos taas osto varmistuu niin se voi kääntää trendin.

Tuolla Eclipsellä oli muistaakseni keväällä henkilöstöongelmia: angolalaiset työntekijät kai pahoinpitelivät ulkomaisia työntekijöitä, jotka sitten ottivat hatkat alukselta.