Wednesday, March 7, 2012

Korvat hörölle

First Energy East Coast Energy Conference(osaanottamassa vain kanadalaisia)

Sekalaisia havaintoja:

-Crewin presentaatio oli varsin realistinen(ei lainkaan hypeä) ja mukana mukavasti tärkeitä lukuja tuotoista

-Trican presentaatiossa pikainen maininta Muskwasta

-Trican varovaisen optimistinen uuden teknologian leviämiseen Venäjällä, mutta kovin pian ei ole frakkikaluston kysyntä kasvamassa

-Anglekin suunnittelee tiukkien muodostelmien(NGL:n tapauksessa Cardium) watefloodeja

-Talismaanin herra luki tekstinsä sanatarkasti paperista, tosin hieman takellellen

Muokkailtu 9.3.2012

3 comments:

Anonymous said...

Ceraweekissa usealta taholta positiivisia puheita maakaasusta, tosin monella oma lehmä ojassa.

Itse en ole vielä valmis lyömään vetoa maakaasun puolesta. Kesäkin tulossa. Halpa kaasu varmasti lisää investointeja kaasua hyödyntäviin menetelmiin mutta se ei tapahdu hetkessä.

pq

Spicer said...

TOU:n Rose oli BNN:llä eilen tai pari päivää sitten ja kommentoi maakaasun hintaa. Oli sitä mieltä että kaasun aivan liian alhaalla useimmille tuottajille, mutta sanoi muistaakseni myös että TOU ei meinaa sulkea kaasun tuotantoa, vain pistävät jo porattuja kaivoja tuotantoon myöhemmin(muistaakseni sanoivat näin jo kuukausia sitten).

Reservien arvioinnissa on kyllä käytetty aivan eri lukuja kuin futureita.

Akuutteja rahoituskriisejä ei olla vielä nähty, joten tillanne ei ilmeisesti ole kovin paha.

Veikkaisin että 20-30% nousevat AECO ja HH tänä vuonna nykyisestä tasosta. Sää tietysti voi vaikuttaa suuresti suuntaan tai toiseen.

Saa nähdä minkälainen varaventtiili LNG:n viennistä tulee Pohjois-Amerikassa, kun uusia potentiaalisia LNG-projekteja tulee yhä lisää P-A:n ulkopuolella. LNG:n hinnat tulevat varmasti alas. Rahteja varmasti riittää. Ensimmäisen rahdin lastaukseen on kyllä vielä aikaa.

tabasco said...

Poraajat ovat pikkuhiljaa jättämässä kaasukentät:
http://www.eia.gov/naturalgas/weekly/

Ainoastaan Marcellus näyttäisi olevan vielä kasvussa. Sain sen käsityksen viimeisestä graafista että myös märkäkaasu olisi tuossa mukana konvertoituna, mutta voin olla väärässä.

Decline-rateista riippuu missä kohtaa kokonaistuotanto kääntyy laskuun. Jos heitetään hatusta 25% shale kaasulle ja 5% perinteiselle niin hz-poraajien puolittuminen 400:n korville pitäisi kääntää kokonaistuotanto laskuun. Mutta tällä hetkellä tuotantoa ja varastoja on aivan liikaa eikä tilanne korjaudu ainakaan ennen ensi talvea.