Tuesday, January 24, 2012

SOGilta päivitys ja ohjeistus kuluvalla vuodelle

Strategic Oil & Gas Ltd. Announces Continued Drilling Success, Provides Operational Update and 2012 Guidance

Pienehköä alisuoriutumista siellä täällä, mutta kokonaisuus ihan ok.

Vuoden 2011 lopun tuotanto


Exit-tuotanto 1,880 BOE:ta joista 71% öljyä eli 1,334 tynnyriä.

Maxhamish

Ei juuri uutta. Vuonna 2011 porattujen kaivojen määrä jäi kahteen, vuoden alussa puhuttiin jopa neljästä. Tämä ei näytä etenevän. Syy selvinnee piakoin. Sekä LEGin ja SOGin mukaan ensimmäiset kaksi kaivoa tuottavat yhä 60 BOEta/päivä mikä viittaisi siihen Chinkeh-kaivon tuotanto ei laske lähellekkään niin paljon IPstä kuin esim. Bakken-kaivon ja näinhän SOG on viestinyt alusta alusta asti. LEGin Yanko on muutamaan otteeseen sanonut että Chinkeh-muodostelmalle ei löydy varsinaista vastinetta Liard Basinin ulkopuolelta, vaikkakin sen stratigrafinen vastinkappale Pohjois-Albertassa on Cadomin, joten voi olla että LEG haluaa nähdä kuinka kuinka frakatutu horisontaalit todella käyttäytyvät tuotannossa (vs. simulaatiossa) ennen kuin sitoutuvat projektiin. Hieman turhauttavaa tämä on.

Steen River- Keg River


Kolme uutta Keg River-vertikaalia tuotannossa, joiden IP30:t: 185, 355 ja 125. Keskimääräinen IP 220 BOE:ta(toivon mukaan lähinnä öljyä), mikä vastaa tuotantoennustetta(IP30 200 tynnyriä/päivä).

Steen River-Sulphur Point


Ensimmäisen Sulphur Pointin IP20 on 150 BOE/päivä, ennuste ensimmäisen 30 päivän keskimääräiseksi tuotannoksi oli 150-200 BOE:ta, mikä minusta oli aika korkea luku stimuloimattomalle horisontaalikaivolle. Kaivossa täytyy olla jotain vikaa, koska yhtiö julkisti testiluvun jo marraskuussa, joten kaivon pitäisi olla tuottanut jo vähintään 30 päivää yhtäjaksoisesti.

Amber

Uusi alue, joka on mainittu parissa viime vuoden tiedotteessa, tosin ilman nimeä. Vuodelle 2012 on budjetoitu varat kahteen Ämpäriin porattavaan frakattuun horisontaaliin. Jean Marie-karbonaatti ja Muskwa-liuske ovat yhtiön tähtäimessä. Tiedotteen mukaan molemmat ovat öljyisiä alueella. Muskwahan on Duvernayn vastine tuolla pohjoisessa ja EOG osoitti jo pari vuotta sitten että Muskwasta irtoaa öljyä, mutta tuota pidemmälle ei projektia vienyt. Jean Mariesta on muistaakseni tuotettu runsaasti kaasua Brittiläisessä Kolumbiassa ja Muskwakin on kaasuinen B.C:n Horn Riverissä.

Tämän vuoden ohjeistus alla:


Vuoden 2011 keskimääräinen tuotanto oli noin 1,200 boeta, joten ohjeistuksen saavuttaminen merkitsisi 100% kasvua.
On kiintoisaa nähdä millainen tuotantokäyrä uusilla Keg River-kaivoilla on, nimittäin, jos nämä seurailevat alueen aiempien KR-vertikaalien käyriä(tuotanto laskee ensimmäisenä vuotena 30-40%) on osake edullinen. Aika näyttää.
Joulukuun sisäpiirin ostojen vastapainoksi viime viikolla on myyty 10,000 osakkeen erä. Yhtiön osakkeiden määrä on muuten noussut vuodessa noin 35%.

Olen hieman kasvattanut SOG-positiota ja paino salkussa ei ole enää vähäinen, joten jos tulee turpaan niin verta roiskuu ja hampaita lentää.

Muoks 25.1.2012(niin karseasti virheitä, että oli pakko siistiä)

11 comments:

tabasco said...

Maxhamish etenee yllättävän hitaasti. Johtuneeko siitä että ensimmäiset kaivot eivät seuraa tyyppikäyrää? Toisaalta ensimmäiset hd/msf kaivot harvoin onnistuvat täydellisesti. Kaivot voisivat olla halvempiakin koska Chinkeh on aika pinnassa.

Onneksi Keg River näyttää toimivan hyvin. Sog on tuottanut mielenkiintoisen videon:
http://www.youtube.com/watch?v=0Or7EQASrxM

Sogia on salkussa ihan mukavasti. Johto vaikuttaa kyvykkäältä löytämään ölkkää sieltä minne muut eivät viitsi katsoa. Toivottavasti Maxhamish ei mene puihin.

Spicer said...

Seuraavassa presentaatiossa pitäisi olla jo oikeiden Maxhamish-kaivojen tuotantokäyrä eikä vain simuloitu käppyrä. IP:t olivat jo 18 kk sitten, mutta kuinkahan mointa tuotantopäivää noilla on takana? Joku tärkeä tiedon palanen tuntuu puuttuvan.

Keg River kaivo- ja prospekti inventaario on vaan aika pieni ja porattu loppuun varmaankin puolessa toista vuodessa. Noiden tuottama kassavirta voi kyllä viedä yhtiötä kovasti eteenpäin.

Öljyistä Jean Marieta en ole nähnyt mainittavan minkään muun yhtiön yhteydessä, Yoho ja Storm tuottavat kaasua tuosta. Questerre muistaakseni myös. 7 miljoonan OOIP vastaa Viewfieldin eteläisen puoliskon parhaiden osien lukuja.

Noin yleisesti yhtiöstä: kuten jo aiemmin kävi ilmi tj. Schoch on vanhoja Vancouver Exchangen "promoottoreita"(pumppareita) ja on tainnut saada muutamat sakot 90-luvulla epämääräisistä vedoista. SOGin anneissa on kuitenkin ollut mukana laatu pankkiiriliikkeet kuten MacQ, RJ ja Dundee, joten Schochin synnit on annettu anteeksi aikoja sitten.

Näiden tietojen perusteella SOGilla on eväät triplata kurssi puolessa toista vuodessa.

Spicer said...

The Company holds a 100% working interest in 118
sections of land (30,208 ha, 75,520 acres) in the
Rainbow area of northern Alberta. Windsor has
mapped a Muskwa shale oil prospect on its lands and it
acquired the lands with the intent of pursuing this
prospect. The Company is seeking a strategic joint
venture partner to drill and develop the full potential of
the Property or to purchase the Property outright.

The viability of producing oil from the Muskwa shale in
the Rainbow area has been proven recently, as two
wells offsetting Windsor’s land have been drilled and
completed as horizontal Muskwa oil wells. Both wells
are currently producing oil from the Muskwa.
http://www.sayeradvisors.com/uploaded/Windsor_Canada_111013_Web_PDF.PDF

Anonymous said...

PCE:llä on alueita noilta townshipeiltä (T105-110). SOGilla hieman pohjoisempana.
pq

Spicer said...

Ämpäri voisi olla Amber Riverin tienoilla, joka lähtee T114-R6:sta. Jos näin niin ainakin jotain (ulkopuolisien)infraa on jo valmiina, mikä vähentäisi kustannuksia, jos löytyy tuotettavaa tavaraa.

EOG:n kaivo 02-30 on tuottanut aika hyvin, kun ottaa huomioon että tuo on ensimmäinen MSF-kaivo muodostelmaan alueella. Vettä ei lainkaan, mikä on suuri plussa. Frakkineste lienee ollut öljypohjainen. Tuotannossa ollut reilun puolen vuoden tauko; ehkä uudelleen frakattu, ehkäpä erilaisella tekniikalla tai määrällä kuin ensimmäisellä kerralla?

Spicer said...

Aivot toimivat hitaasti. Onkohan tuo öljy pelkkää muodostelman uutta öljyä vai onko mukana frakkiöljyä?

Anonymous said...

Ehkä kaivo kerännyt muodostelma painetta tauon aikana, kokeilleet pumppua nostoapuna ja eri kokoista chokea? Oma tietämys ei riitä tekemään tuon datan perusteella tarkempia päätelmiä. Yleensähän nuo tekevät kattavat testit ensimmäisellä kaivolla.
pq

tabasco said...

Amber-kenttä löytyy ruudun 114-8W6 tienoilta.

PCE:n maat on lähellä 2-30 kaivoa, pääasiassa siitä kaakkoon päin.

EOG:n kaivojen tuottoihin on voinut vaikuttaa se että Rainbow-putki suljettiin huhtikuun lopulla.

tabasco said...

Guide näköjään ostaa pläjäytti Encanan Boyer-kaasukentän. Se saattaisi olla Muskwa-trendillä.
En oikein usko että ostivat pelkän kaasun takia. Penn West on myös aikoinaan poraillut Boyerin liepeillä kaasua joten tuo lienee tuttua seutua.

Johto on näköjään kasautunut ostolaidalle.

Spicer said...

"when gas prices rebound in a year or two"
http://www.calgaryherald.com/business/energy-resources/Galleon+team+dives+back+into+assets/6086952/story.html

Deja vu, ihan kuin olisin törmännyt tuohon lausahdukseen aiemminkin. Onko rahan teko näin helppoa? Ei ole sanon ma. ARCin reservit nousivat vuodessa 18%(maakaasu +26%, öljy -1.5%) eikä tämä ole edes kasvuyhtiö. Jos matalan kustannustason kaasuntuotantoa ja halvalla niin kannattaa toki ostaa, mutta ei kyllä muuta.

tabasco said...

Kyllähän tuo järjettömän oloinen kauppa on, ellei tuossa ole jotain muuta kiikarissa. Tuo kauppa pisti silmään sijainnin takia.

Tietysti kaasun hinnan on aika nopeastikin palattava takaisinpäin, koska 3 taalassa suurimmat kaasupelit (Haynesville, Fayetteville, Barnett, Marcellus) eivät toimi.