Wednesday, January 18, 2012

Kolumbiassa kuumenee

Estrella Releases an Operational Update

Estrella International Energy Services Ltd. ("Estrella") (TSX VENTURE:EEN), announces that there has been recent labour unrest and community demonstrations in the Barranca Bermeja region of Colombia. It is Estrella's understanding that these demonstrations are targeted toward Ecopetrol, the state run oil company. These demonstrations have impacted all of Estrella's rigs operating in the Barranca Bermeja area, and has shut down all drilling and workover operations in the area. Estrella has taken steps to minimize exposure to its personnel and is closely monitoring the situation.

6 comments:

Anonymous said...

Pikkuhiljaa Petromineraleskin sieltä palautuu...
Canacol sitäkin reippaammin.

Itse jo kevennelly vähän kevennelly siellä sun täällä. Vaikka voihan positiiven vire vielä jonkin aikaa kestääkin.
//p

Spicer said...

CNE:n Q1 on suhteellisen hiljainen explorationin suhteen, joten osakkeen hinnan luulisi tuolloin seurailevan aika vahvasti öljyä. Tiedä sitten mihin suuntaan tuo Kolumbian ammattiliittojen tilanne menee.

Itse en ole varsinaisesti kevennellyt osakepainoa, mutta on kylläkin realisoinut hieman arvonnousuja ja siirtänyt pääomaa sektorilta toiselle. Nousu on ollut aika hurjaa ja ykkössalkku on noussut kaikkina paitsi yhtenä päivänä tämän vuoden pörssipäivistä. DJI ja SPTTEN on voitettu rutkalla marginaalilla.
Kauppa se on joka kannattaa, edellyttäen että katteet on kunnossa. Harvassa ovat ne jotka voittoja realisoimalla ovat köyhtyneet. Siinä viikon viisastelut.

Anonymous said...

Millaisia sektori painotusmuutoksia meinaat tehdä?
pq

Spicer said...

PMG: Bromelian tuloksia pitäisi tulla piakoin. Prospektin koko on suurehko, mutta osumatodennäköisyys ei ole keskimääräistä suurempi.
Nykyisellä arvostustasolla kuiva Bromelia ei pitäisi liikauttaa kurssia alas 5% enempää. Jos osuu kunnolla niin 15% ylös, mutta kuten totesin huti on 4-5 kertaa osumaa todennäköisempi.

Mä teen pientä swingiä palvelusektorilla(mm. Vantage) ja yield-lappusia olen poiminut lisää, mutta energian ulkopuolelta(mm. ACQ.to, FAP.to). FAPin verotus on itselleni kysymysmerkki sillä tuo on osakeyhtiömuodoss,a mutta käytännössä se on bondirahasto. Jos Suomi verottaisi Oy-osinkona, niin kelpaisi minulle.

Lentsikkayhtiö(Chorus, vanha Jazzair) on toistaiseksi osoittautunut hyväksi sijoitukseksi, mutta perinteisesti näitä holdaamalla on vain köyhtynyt, joten pitänee myydä pian. Osinko on vieläkin aika hurja(16%), mutta eiköhän se tuosta laske. Tavalla tai toisella.

Anonymous said...

Moni povaa öljysektorille vaikeuksia vuoden toiselle puoliskalle. Kehittyvien maiden kulutuksen kasvun pitäisi korvata kehittyneiden maiden kulutuksen laskun. Kehittyneet maat räpeltävät velkakriisissä mikä osaltaan selittää kulutuksen laskua.

Maakaasutuottajat ja poraajat ovat hätää kärsimässä nyt ja jatkossakin. Moni yhtiö jo sulketunut kaasutuotannon. Kontraan jos tilanne kärjistyy liikaa.

Automodular kannattaa myös vilkaista. Fapia omistin joskus, verotus oli normaalin osakeyhtiön tavoin mutta liikaveron takaisin saamisessa oli muistaakseni jotain ongelmia.

POE palasi salkkuun pitkästä aikaan. Mielestäni mahdollisuudet POEn kurssipyrähdykseen aika hyvät.

pq

Spicer said...

Sopimusvalmistajat on sektori, johon en itse sijoita. Marginaalit on hyvinäkin aikoina melko kapeita ja yksittäiset sopimukset heittelevät yhtiöiden lukuja rajusti.

Autojen jälleenmyynnissäkään eivät marginaalit ole hääppöisiä ja siksi ACQ:sta tuskin tulee pidempää holdia, mutta juuri nyt yhtiön vapaa kassavirta kattaa osingon suht hyvin.

Melko selvää on, että kaasun ei hinta ei tule pysymään alle kolmessa ikuisesti, mutta samalla pitäisi olla selvää että se ei ole piakoin ylittämässä 6 dollaria tai ehkä ei edes 5 taalaa.