Friday, December 30, 2011

STO & EPS: Ceylon

Tämä piti postata jo pari viikkoa sitten, mutta jäi kesken. Lisättu vähän tuoretta tietoa.

Torquay
As previously reported, Epsilon is very pleased with preliminary results from its oil-weighted Ceylon and Torquay projects in Saskatchewan. In Ceylon, Epsilon holds a 50% interest in 13,440 acres. Spartan Oil Corporation (TSE:STO) ("Spartan") ("Operator") holds the remaining 50% and serves as operator. An unstimulated vertical Bakken well drilled earlier in 2011 had an initial production rate of 45 gross bopd. At nearby Torquay, where Epsilon holds a 50% interest in 4,480 acres (and has the opportunity to earn an additional 50% interest in 9,920 acres) the previously reported Midale discovery continues to produce at rates that exceed expectations. The Midale discovery tested at a rate of 358 gross bopd, and has produced 12,493 gross barrels of oil over 91 days of production.


Yllä lainattu on Epsilon Energyn tämänpäiväisestä tiedotteesta. 90 päivän IP 138 tynnyriä. Vertikaalilla. STO on tehnyt kyllä selväksi, että tämä on pieni pooli ja siten kokonaisuuden kannalta ei kovin merkittävä. Lähellä oli kuitenkin puolen tusinaa muuta prospektia.
Kaivon payout ehkä kuukauden sisällä.


Ceylon



STO:n joulukuun presentaatiosta. Peukalosääntö reservien arvioimisessa oli 3kk:n IP kertaa tuhat, joten vertikaali reservit lienevät noin 25,000 tynnyriä. Frakturoidun horisontaalin 3-4 vertikaalin verran eli 75,000-100,000 tynnyriä. Max potentiaali? Jos kaivoja 64 niin 4.8-6.4 miljoonaa tynnyriä bruttona, 2.4-3-2 miljoonaa nettona STO:lle. Vertikaalin tuotanto kertoo että neste virtaa varsin helposti kiven lävitse, joten waterfloodilla saa varmasti lisää irti, ehkä 50%-100% primääriin nähden. Primääri tynnyrille arvoa $25,
potentiaaliselle wf-tynnyrille $1. Mikä lie todellisuus? Epsilon presentaantion mukaan Ceylon prospekti on "törmäyskraaterin" kohdalla.

2 comments:

Anonymous said...

Millaisia uuden vuoden ennustuksia osakemarkkinoille?

Ennustan ensi vuodelle hyvää rallia markkinoille. Loppuvuodesta valmistutaan epäonnen vuoteen 2013 jolloin rommaa rajusti (syynä: Kiina).

Menestyksekästä uutta vuotta!

pq

Spicer said...

Öljy liikkuneen 80-110 dollarin välillä. $70-90 jos Iraninin "retoriikka" pehmenee tai väheneen. 95-110 jos kovenee. Alempi öljyn hinta rauhoittaa inflaation ja voi kääntää maailman talouden hetkelliseen ja lievään nousuun.

Pohjois-Amerikan maakaasu jatkanee $3 ja $4.50 välillä(taitaa olla harvoja meikäläisen pidemmän aikavälin ennustuksia, jotka on suurin piirtein toteutunut). Säillä ja mahdollisilla EPA:n uusilla säännöillä voi olla hintaa nostava vaikutus.

Palveluyhtiöiden kassavarat kasvavat, joten edessä on tod.näk. osinkojen nostoja, spesiaali osinkoja ja takaisin ostoja. Vahvat taseet ja matalat arvostustasot nostavat myös yritysostojen todennäköisyyttä, mutta viime aikoina uuden kaluston rakennuttaminen on ollut ainakin suositumpi ellei sitten jopa parempi sijoitus kuin kilpailijoiden ostaminen.