Tuesday, December 6, 2011

PMG tiedottaa

Ei mitään positiivista tässä.

PRODUCTION UPDATE Production averaged 34,193 barrels of oil per day (“bopd”) during the month of November, a five percent decrease from October. We have recently shut-in certain high-water cut wells on a temporarily basis, resulting in 3,200 bopd off-line. We expect this production will be brought back on-line through the end of December and the first quarter of 2012 as water disposal capacity in added.


Socaco-1: huti

Caspio-1: huti

Jamuco-1 & Iboga-1: molemmat kesken

Cobra-2: menossa tuotantoon viikon sisällä. Alkuperäisellä reitillä putki jumissa 8,000 jalan syvyydessä, joten kaivoon on porattu haarauma.

Bromelia-1: ei vielä valmis, mutta hieman hudilta haiskahtaa. Toisaalta termin "high impact" käyttäminen silloin, kun porattaessa on ollut viitteitä hudista on suorastaan törkeää. Toisaalta ei high impact tarkoita välttämättä positiivista vaikutusta.

Gaita-1: huti

La Colpa 2X(Peru): kesken

Näiden perusteella en tee mitään toimenpiteitä. Exploration-poraus on tätä. Kannattaa muistaa että Det Norske porasi(useimmat olivat muiden operoimia) muistaakseni 5 tyhjää reikää peräkkäin ennen Aldous-löytöä. Ja Lundin reijitti vuonna 2009 yhteensä 4 dusteria. Missäs ollaan tänään? On toki mahdollista että PMG poraa itsensä konkkaan parissa vuodessa, mutta tämä ei kyllä ole todennäköistä. Pitää olla perspektiiviä, mutta ei kannata unohtua tähyilemään horisonttiin reikäisessä laivassa.

Tiedotteen sanavalinnat Bromelian kohdalla jäivät askarruttamaan. Jos reikä on tyhjä niin, luottamus johtoon kärsii extraa tuon sanavalinnan vuoksi.

Tarkkaan valittu taustaraita tiedotteen lukemista varten:

5 comments:

Anonymous said...

Kiitos päivityksestä ja kommenteista.

Tuottihan LuPe:kin välillä hutia, niin että alkoi melkein hirvittämään.
Pitkä rivi huteja kuuluu Exploration pelin henkeen.

Kunhan vaan hyviä porauspaikkoja ja rahaa poraamiseen riittää, niin ei aihetta hätäilyyn.
//p

Spicer said...

Piti ihan tarkistaa: Vuoden 2009 huhtikuun-syyskuun aikana LuPe oli mukana 6 exploration-kaivossa ja näistä 5 oli tyhjiä. Koko vuoden 2009 saldo oli 6 hutia ja 4 osumaa, tosin neljästä osumasta vain kaksi taisi loppujen lopuksi olla kaupallisia, eli osumatarkuus tuona vuonna noin 20%. Jokainen yhtiö on yksilö, mutta analogia pätevän johdon explorationin suhteen on toimiva.

Ostin taas lisää. Voi olla että tulee nenillä.

Anonymous said...

Pitää ihan täältä tarkistaa, mutta näenkö väärin, että PMG:n P/E olisi alle neljä? Ja osinkotuottokin nykyhinnalla jopa yli 3%?

Anonymous said...

PMG:n forward P/E on ~7 ja trailing P/E on myös ~7. EV/CF käyttökelpoisempi tunnusluku ölppäyhtiöiden arvostusten määrittämiseen. PMG:llä se on ~2.5. Virtaavan (tuotannon) arvostus ~$70,000 ja reservien (P+P) ~$45 (tämä tosin voi muuttua huomattavasti etsintäporauksen onnistumisen myötä). PMG kallis reservien arvostuksella mutta muuten yhtiö halpa. PMG voisi harkita yritysostoa reservien kasvattamiseksi kun S-A junioreiden arvostukset alhaalla vaikka etsittävää PMG:llä riittää ilmankin.
pq

Spicer said...

P/E on 12 viimeisen kuukauden IFRS EPS:llä noin 4, mutta normalisoitu P/E vähän päälle 7. Tällä tasolla etsintäporauksen on arvostus on pudotettu nollaan osakkeessa, analyytikkojen konsesus NAVista on noin 20 dollaria.

Itse teen ensi viikolla vielä yhden lisäyksen.