Thursday, August 2, 2012

PMG: 0 -> 100-> 0

Oman menestysspurttinsa uhri. Muutaman viimeisen vuoden aikana löydettyjen poolien paineet laskevat ja sitä myötä tuotanto: Q2 tuotanto laski melkein kolmanneksen vuoteen 2011 verrattuna. Osake kyntää pohjamutien pohjaa pudoten 18% Q2-raportin myötä. Alla PMG:n käppyrää suolenveljensä NKO:n kanssa.

6 comments:

Anonymous said...

Joo ei hyvältä näytä... PMG:tä on salkussa joo

Anonymous said...

Mikähän oli syynä Macquariella vetäytyä PFC:n rahoituskuviosta? Statoil kuitenkin valmis investoimaan miljoonia projektiin. Sisäpiiri myös tankkaillut osaketta viimeajat.

pq

Spicer said...

Itselläni taitaa olla PMG:t miinuksella noin 7 tuhatta.

Omat ostoni ovat mielestäni olleet rationaalisia ja todennäköisesti toimisin ostojen suhteen suurin piirtein samoin kuin aiemmin, jos olisi mahdollisia tehdä ostopäätökset uudelleen. PMG:llä oli poikkeuksellisen korkea osumatarkkuus porauksessa ja heillä kohtuullinen inventaario merkittäviä prospektejaa, joissa aiemman osumaprosentin tai hieman alemmankin mukainen onnistuminen olisi oikeuttanut omia ostohintoja korkeamman osakekurssin. Viimeisien 12 kk aikana osumaprosentti on tullut rajusti alas ja kysymys kuuluukin missä määrin aiemmat osumat olivat PMG:n henkilöstön taitoa ja missä määrin vain tuuria. Sisäpiirin ostoja ei ole näkynyt lainkaan tänä vuonna, joten he näyttävät olevan sitä mieltä, että menestyksen takana on ollut vain tuuri. Satojen miljoonien siirtoputki-panostukset näyttävät hieman oudoilta, kun yhtiön RLI supistuu rajusti ja on vain pari vuotta.

En ole itse vieläkään myymässä yhtään. Kolumbian epätavallinen potentiaali on nousemassa esille, PMG:llä on yhä kohtuullisen riskin prospekteja ja uusi seisminen kasvattaneen inventaariota hieman. Turvallisuus tilanne on heikentynyt hieman Kolumbiassa tämän vuoden puolella.

Spicer said...

PFC: Veikkaisin, että eivät yksinkertaisesti löytäneet ostajia osakkeille. Voihan tuossa olla jotain ikävämpää takana.

Spicer said...

Tuskin ryhtyvät MacQ:taa oikeuteen viemään, kun on luonnonvara-alalla suurimpia pankkeja ja muutenkin tuo voi vaikeuttaa rahoituksen saamista muualtakin.

Anonymous said...

Macquarie osti osaketta markkinoilta uutisen jälkeen joka voi tarkoittaa jotain tai sitten ei. Statoilin mukaan tulo mielestäni kuitenkin se merkittävämpi juttu tässä ja siksi tämä lappu palasi salkkuun. pq