Wednesday, August 8, 2012

Gas liquids-rich, producers broke-ass poor


CHK:
Average prices realized during the 2012 second quarter (including realized gains or losses from oil, NGL and natural gas derivatives and excluding unrealized gains or losses on such derivatives) were $1.88 per thousand cubic feet (mcf) of natural gas, $91.58 per barrel (bbl) of oil and $25.94 per bbl of NGL, for a realized natural gas equivalent price of $3.77 per thousand cubic feet of natural gas equivalent (mcfe).
By comparison, average prices realized during the 2011 second quarter (including realized gains or losses from oil, NGL and natural gas derivatives and excluding unrealized gains or losses on such derivatives) were $5.19 per mcf of natural gas, $87.99 per bbl of oil and $38.37 per bbl of NGL, for a realized natural gas equivalent price of $6.07 per mcfe

Kondensaatin hinta ei ole laskenut samassa suhteessa muiden nesteiden kanssa, joten ne tuottajat, joiden NGL:t koostuvat pääasiassa kondensaatista eivät ole kärsineet näin pahasti. Metaanin(kuiva kaasu) hinta saattaa nousta hieman tulevina kuukausina, muttaa propaanin ja eteenin hinnat näyttävät olevan laskupaineessa, kun tarjonnan kasvu ylittää kysynnän kasvun reilulla marginaalilla lähitulevaisuudessa.

Viime viikolta:

Gas Liquids ‘Bloodbath’ Brings Shale Pain to Oil Market

11 comments:

tabasco said...

Nyt kannattaa grillata kun on halpaa. Nestemäisten jakeiden rahtaus ulkomaille onnistuu kohtuudella joten hinta korjautuu ajan kanssa.
Muuten kaasun tilanne ei näytä pahalta, varastotilanne on korjaantunut kesällä kovasti, tuotanto ehkä jo tippumassa ja Marcelluksellakin putkikapa lopussa. Rigsiluku on jatkanut alaspäin vaikka hinnassa on jo tapahtunut selvä käänne. Osakkeisiinkin on jo hinnoiteltu maailmanloppu jota ei ehkä tulekaan vielä.

Anonymous said...

GasLogille tulossa ensi vuonna 6 uutta LNG alusta 5-7v sopimuksilla BG:lle ja Shellille.

pq

Anonymous said...

Lomailemassa juuri niin unohtui kommentoida GLogista enemmälti. Päivätaksat sopimuksille keskimäärin n.76,000usd joten siksi ei erityisen kiinnostava mutta mukavan kokoista osinkoa saattaa tulevaisuudessa ulostaa. Lisäksi yhtiö operoi 12 lng alusta joten yhtiö on potentiaalinen ostokohde.

Ai niin tämäkin unohtui:
http://seekingalpha.com/article/808831-ipo-preview-hi-crush-partners-lp

Uusi osinkopeli. Kiintoisa sellainen.

PQ

Spicer said...

Onkohan tuolla ollut vaikutusta Euroopan nestekaasujen hintoihin. Mökillä on kyllä kaasugrilli, mutta käyttö on niin vähäistä(puusta irtoaa paremmat aromit) että pönikkä vaihtuu kerran kahdessa vuodessa.

Spicer said...

GasLog on ihan kiintoisa.
Hi-Crush taas vaikuttaa olevan aika avoimella taistelutantereella, eli vailla kestävää kilpailuetua. Eikö tämän IPO:n pitänyt olla jo vuosi sitten?





Anonymous said...

http://www.victorynickel.ca/_resources/frac-sand_article.pdf

Linkkistä löytyy tietoa hieman millaisella hiekkalaatikolla taistelevat.

US Silican IPO julkistuksen yhteydessä oli jotain spekulointia HCLP:stä.

pq

Spicer said...

Tuo artikkeli on kiintoisa, mutta vuodelta 2007. Tavaran kysyntä on kasvanut paljon tuon jälkeen, mutta niin on myös tarjonta: mm. EOG on avannut omia soramonttujaan Teksasissa ja Wisconsinissa viimeisen parin vuoden aikana.

Anonymous said...

EOG ja muutama muu öljy-yhtiö avannut omia monttuja jotta saisivat omat hiekka tarpeensa täytettyä. Valtaosa kuitenkin hommaa hiekkansa ulkopuolisilta toimijoilta. Uusien monttujen avaaminen jenkeissä ei myöskään ole ihan helppoa. Ainakin nyt vaikuttaisi ettei ylitarjonnasta ole hetkeen tulossa ongelmaa. pq

Spicer said...

http://seekingalpha.com/article/824991-the-coming-tsunami-of-frac-sand-supply

Ja sitten muuta: pelasitko sää BF3:sta?

Anonymous said...

Bf3sta tulee pelattua ja enimmäkseen OldWarrior SOFT RUSH:lla. pq

Spicer said...

Nyt on jotain 120 pelituntia takana. Aluksi tuli pelattua conquestia ja rushia, mutta sittemmin lähinnä tdm:ää. Muut peli-tyypit vievät aikaa liikaa ja noista ei saa samanlaista iloa kuin tiivis-tahtisesta TDM:stä. Valitettavasti pari asetyyppiä dominoi ominaisuuksillaan muita, joten jos haluaa pelata hyvin tasokkaita pelaajia vastaan niin peli seuraa usein ainakin tietyiltä osin samaa kaavaa.