Monday, May 28, 2012

Haastavaa

Vieläkin motivaatio pahasti kateissa sijoittamisen ja tiedontonkimisen suhteen. Mutta lisäillyt ja ostellut olen, mutta aika heikolta tietopohjalta, mikä on typerää. Canyon Services, Canexus, Winalta ja Africa Oil.

FRC: velaton, kohtuu osinko, kilpailukykyinen, mutta syklinen.

Canexus: sellu-sektori pysynee suhteellisen tasaisena, mutta bitumi-bisnes laajenee ja öljyn hintojen erot Pohjois-Amerikan sisällä ovat jonkinlainen eru CUSille. Ja tikkeri huaska.

Winalta: tämä oli pari vuotta sitten yrityssaneerauksessa talonrakennus-segmentin romahduksen vuoksi ja on tehnyt ainakin hetkellisesti helvetinmoisen comebackin öljykenttä-majoitus-bisneksellä. Velkaa on vielä kohtuullisesti, mutta tase vahvistuu hyvää vauhtia ja yhtiön osinko on toistaiseki kestävällä pohjalla. Sektori on kuitenkin syklinen ja entry-kynnys matala.

AOI: tein pienen lisäyksen noin kuukausi sitten. Yhtiöllä eekkereitä Itä-Afrikassa on paljon, joten todennäköisyydet uusille löydöille Tullowin johdolla on kohtuulliset.

Konsensus näyttää olevan, että öljyn hinnat laskevat vielä hieman ja maakaasun nousevat hinnat nousevat myöskin hieman. Aika pitkälti jaan tämän näkemyksen. Jotkut ovat povailleet öljyn hinnalle samanlaista laskua, kuin kaasun johtuen uusista horisontaali-resursseista, mutta öljy ei virtaa kivestä ulos yhtä hyvin kuin kaasu ja öljyn hinta ei nyt ole niin korkealla että se kannustaisi kasvattamaan tuotantoa massiivisesti.

6 comments:

Anonymous said...

Kesä se vie sijoitusmotivaation.

POE:ta tuli lisättyä hyvään saumaan. Lisäksi ostanut ARN, DCK, CHKR, GHR.

pq

Anonymous said...

Ei kumma että motivaatio terveeseen fundaan katoaa. Makrot menossa kohti jonkinlaista kaaosta.
Miksi budjettitasapaino on niin vieras käsite? No ehkä se ei vaan ole sovitettavissa demokraattiseen prosessiin. Kansa saa mitä .....

Tämä on mahdollista kun se todellinen helvetti, sota, unohtuu sukupolvien myötä.

Itsellä nyt koti kahdessa eri maassa. Pitäisiköhän vielä Usastakin tukikohta hankkia, vai mikä se kolmas paikka olisi, en tiedä.

Koko talous, pelkkää sotkua. Terve järki kadonnut jo kauan sitten. Pelkkää psykopeliä...

Kohta meikä ostaa kultaa (en ole ikinä sitä aik. ostanut, pitänyt koko asiaa ihan tyhmänä), ostan pikkuhimppuja. Onko muuten vinkkejä mistä saa hankittua, ilman alvia? Dubaista automaatista amexilla?
Ja missä sitä sit säilyttää? Jonkun konkurssipankin holvissa, ei kiitos. Kotona, se vasta vaarallista olisikin (desperaadorosvojen määrä moninkertaistumassa). Taidan kuitenkin muurauttaa kunnon vanhanajan piilokassakaapin seinän sisään (muutama vuosi sitten olisin nauranut ajatukselle).

No, ei pidä panikoida, länsi hankkii lisä-aikaa 20 vuotta painamalla rahaa, (saksakin varmaan lopulta taipuu). Toisaalta globaalia kasvua ei pysäytetä helposti. Tässä scenaariossa kevytöljy varma suojaus.

Rokataan ja nautitaan, kerätään vähän aikaa cashia ja palataan ensiksi ennen QE3 ja sit uudestaan kun omaisuudet menee kunnolla uudelleen jakoon.

Ennen inflaatiota taitaa tulla deflaatio. Ajoitus en verran vaikea, että ite shorttaan pelkällä käteisen osuudella.

En tiedä. Itse ollut helmikuun jälkeenkin myyntipuolella. Kun saan hajua sakujen vaaleista (ehkä syksyllä tilanteen voi arvioida), luulis silloin vielä ostettavaa riittävän... Menen sakujen sekaan juomaan kaljaa ja aistimaan meininkiä kesäkuun lopulla.

Milläs tässä pitäis mieltä pirteänä syksyyn saakka?
No ajatukset kesään ja nautitaan siitä. Pohjolassa se toimii.

Tiedän muutaman uuden kivan ravintolan...lähiraaka-aineet ja taitokokit.
Kyllä se siitä.

Uskon että tässä ollan menossa kohti superhienoja ostopaikkoja.

//p

Ps.
Kuulin vasta kun joku sanoi, jos luola-ihmisten joukossa ei olisi ollut optimistejä, meitä ei olisi ketään täällä murehtimassa talouden surkeaa tilaa....

Anonymous said...

Olisiko spicerilla heittää arviota miten halpa öljy vaikuttaa LNG-markkinoihin?

pq

Spicer said...

Halpa öljy alentaa LNG-tankkerien polttoainekustannuksia, mutta useiden LNG-sopimuksien hinnat on sidottu ainakin osin öljyn viitehintoihin, joten nesteytetyn kaasunhinta laskee. Öljy ja sen jalosteet kilpailevat vielä jossain määrin ja paikoin suoraan maakaasun kanssa, missä halvempi hinta parantaa öljyn asemaa.

Kokonaisvaikutus lienee negatiivinen. Mutta 80 dollarin öljy ei ole vielä hirveän halpaa.

Anonymous said...

AEI virtaavan arvostus ~40,000$. Nesteitä ~72% tuotannosta. Netback ainoastaan 27$ per boe ja siksi ei ole erityisen kiinnostava. Sisäpiiri ollut vahvasti ostolaidalla. Onko tietoa mikä voisi olla syynä ostoihin?

Spicer said...

Voi olla että suunnittelevat yhtiön myyntiä. Ei tietenkään ihan välittömästi, tuohan olisi laitonta. Tai sitten heidän mielestään osake on hyvä sijoitus.

Mä en enää AEI:hin koske, kun mielestäni ovat tehneet melkein kaiken mahdollisen väärin parin viimeisen vuoden aikana: ei lisätty Bakken-maita silloin kun olisi saanut kohtuu hinnalla, ei lisätty Evissä Slave Point-oikeuksia ja ostivat kaasuisia maita. Osakkeiden takaisin ostotkin ovat vähintään kyseenalaisia, kun yhtiö on nettovelkainen.