Wednesday, November 30, 2011

SDRL korko-swap-viritelmä kusi käsille!

Q3 liikevaihto ja EBITDA osuivat anaalien odotuksiin, mutta swappien persneton vuoksi viivan alle jäi vain $58 miljoonaa(konsernitulos) ja EPS(emoyhtiön) oli $0.07. Luulisi että analystit tietäisivät swap-sopimuksien ehdot pääpiirteissään, joten heidän pitäisi pystyä ennustamaan noiden vaikutukset tulokseen. Vai onko SDRL ruvennut pimittämään swappien sisältöä? Jos ovat niin kannattaisi harkita uudemman kerran, anat kun eivät tykkää olla väärässä.

Tiedote:

Interest-rate swap agreements and forward exchange contracts:
Total realized and unrealized loss on interest-rate swap agreements, not qualified for hedge accounting, and forward exchange contracts amounted to US$279 million for the nine months ended September 30, 2011. The loss is recognized in the statement of operations as gain/ (loss) on derivative financial instruments.


Other derivative instruments:
Total realized and unrealized loss on other derivative instruments amounted to US$92 million for the nine months ended September 30, 2011, mainly due to unrealized losses in our Ensco forwards contracts.



Seadrillillä on paljon (uudelleenrahoitettavaa)velkaa, joten suojautuminen korkojen nousulta on välttämätöntä ja valitettavasti ilmaista tapaa hankkia suojausta ei ole olemasssa.

Osinko 76 senttiä.


The Board is presently evaluating several ways to expand the Company further
including organic growth and M&A activities. The Company is continuously
looking at ways to enhance shareholder value through corporate restructuring. In
addition to the planned listing of North Atlantic Drilling,, Seadrill is
evaluating the benefits of a separate listing of its activities in Brazil.
Significant time has also been spent on the possibility of monetizing some of
the Company’s long-term contracts through a master limited partnership or a
similar structure.


Brasialian toimintojen eriyttäminen on Ok, koska sesaattaisi helpottaa paikallisien yhtiöiden hankintaa, mutta noista MLP-virityksistä en pidä lainkaan.

Mää: Meriporamarkkinat ovat tulessa(kuumempaa kuin vuonna 2007, jolloin oli kuumempaa kuin koskaa, mutta nyt on markkinoilla enemmän aluksia) ja SDRL-Q3 tulos ok.

3 comments:

tabasco said...

Miten näet RIGin tilanteen, joko kaikki paska on hinnoiteltu kurssiin?

TOLin uusi play on Kaybob South Dunvegan... Voi olla lisäeekkerit tiukassa. Ainakin Trilogyllä on toimintaa tuolla.

Spicer said...

RIG: Eiköhän.

TOL: aika pieni pläntti sillanpäänä. OOIP on presentaation mukaan 2-12 miljoonaan tynnyriä per section, mutta keskiarvoa ei näy.

tabasco said...

Sillanpääasemaa voi olla kallista laajentaa tuolla. RaMPella näyttäisi olevan enemmän Dunvegan-oikeuksia ja taitaakin olla TOLin partnerina ainakin muutamalla sektiolla.