Sunday, March 6, 2011

Kehityskaaria

Arsenal-sijoituksen rationalisointia. Voiko muiden legacy-resurssien kehityskaarista päätellä, jotain AEI:n Slave Point-potentiaalista ja SP:n yleisestä kehityksestä.

Viking: Edesmennyt Reece Energy aloitti Viking-muodostelman uudelleen kehittämisen horisontaaleilla ja frakeilla Dodsland-kentän reunalta. Sittemmin samalla reseptillä on alettu kehittämään muita Viking-pooleja(Plato, Verendrye, Lucky Hills, Avon Hills etc.) ja nyt ollaan siirtymässä tunnettujen ja kartoitettujen poolien ulkopuolelle esim. Penn West testailee Dodslandin länsipuolella Altariossa Vikingin geologiaa.

Cardium: Triaxon oli ensimmäinen frakki-horisontalisti jo vuonna 2007, mutta aalto lähti liikkeelle vasta pari vuotta myöhemmin Pembinan reunalta leviten nopeasti muiden merkittävien Cardium-poolien reunoille ja nyt porataan kapeita tiukkoja shore lineja, joita ei ole aiemmin suuremmin pystytty hyödyntämään.

Beaverhill Lake: Arcan aloitti suhteellisen homogeenisen geologian DM2:sta reuna riutalta ja on nyt siirtymässä tasanteen(platform) reunalla. Myös EOG näyttää kiinnostuneen BHL-karbonaatin tasanteen reunan potentiaalista.

Slave Point: Penn West, Harvest ja Forest ovat aloittaneet uudelleenkehittämisen horisontaaleilla parin suuremman riutan kohdalta(en tunne alueen geologiaa, joten tämä on vain päätelmä, joka on tehty vastaan tulleista kartoista). Edellyttäen että tulokset ovat riittävän positiivisia voisi olettaa että toiminta laajenee jatkossa riutoista tasanteelle, ainakin niihin kohtiin tasannetta, joissa on todistetusti öljyä, koko tasannehan ei ole öljyinen tai ainakaan kaupallisessa määrin öljyinen. Penn Westin mukaan riutoissa öljyä voi olla yli 20 miljoonaa tynnyriä per section, tasanteella 1-15 miljoonaan tynnyriä ja karbonaattitasanteen reunoilla 5-20 miljoonaan tynnyriin. Tasanne on selvästi riskipitoisin porauksen kohde ilman vahvaa well controllia(siis lähellä olevia vanhoja kaivoja, joiden tuotanto tai logit todistavat muodostelman olevan alueella riittävän öljyinen). Tämä PRYn kartta osoitti että well controllia piisaa.



Noin kymmenen sekuntin kohdalla luulin että tässä markkinointiin AEI:n private placementtia(salkuissa olevat Arsenal Energyn osakkeet ovat taas nollilla käytyään parhaillaan pari kymmentä prosenttia plussalla). Taidan jättää Capitano Libren reenit väliin ainakin siihen asti kunnes AEIt on myyty voitolla veke.

No comments: