Wednesday, March 9, 2011

Kanadalaiset Konferenssaa

FirstEnergyn East Coast Energy Conference
. Mukana mm. Wild Stream, Paramount, Calfrac, Trican, Parex, Petrominerales, BlackPearl. Tuossa lukee että vain kutsutuille vieraille, mutta kyllä sivut ainakin aukesivat. Linkin takaa löytyy FirstEnergyn pika-analyysit mukana olevista yhtiöistä ja PMG näyttää FE:n luvuilla varsin edulliselta ja ostinkin taas lisää.


Lopuksi: Blogin kävijöiden ja kommenttien määrä on vähentynyt selvästi viime aikoina, mikä on selvä merkki siitä että blogille ei ole tarvetta, joten siirrän tämän yksityiseksi kuluvan viikon loppuun mennessä. Tabascolle ja PQ:lle suuret kiitokset kommenteista.

14 comments:

Anonymous said...

Kyllä täällä ainakin seurataan tiiviisti.
Oma osaaminen vaan liian heppoista kommentointiin.

BNN.ca seurataan aamuöisin.
Just ollut opettavainen REE pätkä,
sattumalta hauska Suomi intro.

Suoraa linkkiä ei ole mutta löytyy

www.bnn.ca video valitse Rare Earths (03.09.11 11.40AM) .

Toissapäivänä esiintyi vakuuttava kaivosmies Brent Cook.

Petrobakkenia pikkuisen kyttäilen. Polkenut paikoillaan, yield noin 5%, Eric Nuttal kuitenkin positiiven ja Mason Granger joskus sanonut että kiinnostava 19 -tasolla, kohta taas dipannut sinne. Jotain negatiivistä tosin tapahtunut, kun dippaa, eiköhän se pian selviä (ensi yönä:).

Anonymous said...

Samoin seuraan ja opettelen sijoittamista öljysektorille (salkkuni nyt 72keuroa, jossa kasvua 52 prosenttia sijoitetulle summalle). Ilman tällaista Suomenkielistä pohdintasivustoa asioiden yhdistäminen olisi likipitäen mahdotonta. Kiitos siis sivustostasi, toivon jatkoa tuonnempana.

Anonymous said...

Toivottavasti jollain tapaa jatkossakin pääsisi joskus lukemaan kirjoituksiasi. Loistavan vakuuttavaa settiä pistelet kyllä blogiisi jonka vuoksi sitä tuleekin seurattua lähes päivittäin.

Onko muuten Poseidon Consepts tuttu? Vaikuttaisi jonkin verran lupaavalle (kasvanut vuoden vaihteesta 45->65 yksikköön, EBITDA/yksikkö ~$86,000) ja voisi tuoda huomattavasti lisäarvoa OpenRangelle jatkossa.

Mites tuo Utica shale potentiaali? Positiivisia kommentteja siitä ainakin useampi taho laittanut ilmoille.pq

tabasco said...

Kiitokset hienosta blogista, kylläpä harmittaa jos sitä ei enää pääse seuraamaan missään muodossa. Luen blogiasi kyllä päivittäin vaikka ulosantini on harvaa ja heikkoa. Usein on kommentin kirjoitus katkennut itsesensuuriin - ei ole huvittanut pilata hyvää faktapohjaista tarinaa puoliksi hutkituilla jutuilla. Hoitelen salkkuani muiden toimien ohessa joten aika loppuu usein kesken. Tällä hetkellä näyttää että en ole aivan pihalla sijoitushommista mutta voi olla että olenkin. Vaikea sanoa kun härkämarkkinoilla on helppo loistaa. Träkkäilen tällä hetkellä noin sataa kanukkifirmaa ja joitain kymmeniä eurooppalaisia. Lueskelen pressit ja presentaatiot, blogikommentit ja uutiskirjeet ja koetan jotenkin sumeasti erotella jyvät akanoista.

ONR:ää laitoin salkkuun tammikuussa kun Poseidonin kasvuennusteita julkistettiin. Myöskään maapositio ei pitäisi olla huono. Tässä vaiheessa Poseidonia on jo hinnassa mukana merkittävästi. Tyypilliseen tapaan tarkempi analyysi on tekemättä, eli esim. se onko konseptilla kilpailijoita ja kuinka isot tankkimarkkinat lopulta ovat.

Spicer said...

Eihän sitä voi kieltää että menetys maailmalle tulee olemaan suunnaton sillä olenhan Ctrl-c ja Ctrl-v-näppäinyhdistelmien käytössä maailmanluokkaa.

Blogin tarkoitus oli ajatusten vaihto ölkkä-sektorin tiimoilta ja ilman kommentteja se ei onnistu. Kun tekstit eivät herätä halua jakaa näkemyksiä tai pistellä kritiikillä vika on selvästi blogin kirjoittajassa. Tekstien heikkoa laatua voisi tietysti puolustaa sillä että kiitos kolme vuotta sitten alkaneen molemmin puolisen tinnituksen mulla on yhtä hyvä keskittymiskyky kuin kuukauden vanhalla koiranpennulla.

Spicer said...

ONR:ää katsoin tarkemmin lokakuussa ja arvioin virheellisesti Poseidonin potentiaalin merkityksettömäksi pidemmällä aikavälillä. Tuote näytti teknisesti yksinkertaiselta, joten arvelin että marginaalit ovat matalat tai sitten kilpailevia tuotteita tulvii markkinoille pian perässä.

Jos yhtiö pystyy pitämään etumatkan kilpailijoihin voi pelkän Poseidonin arvo olla pari sataa miljoonaa. Sata miljoonaa vähintäänkin jos EBITDA ennusteet toteutuvat(5-7 kertaa EBITDA). Olisi kiintoisaa tietää kuinka pitkä on yhden yksikön elinkaari.

ONR jäi ostamatta kuitenkin ensisijaisesti sen vuoksi että yhtiöllä on kehittämätöntä maata melko vähän tuotantoon ja varsinkin kasvuennusteisiin nähden. Ennustettu kasvu onnistuu varmasti nykyisellä maapohjalla, mutta miten on tuotannon ylläpitäminen orgaanisesti tuolla tasolla.

Spicer said...

Utica: EVEP taitaa olla tässä vaiheessa se vipuisin yhtiö. Tosin ei muista/tiedä miten MLP-rakenne vaikuttaa mineraalioikeuksiin.

Spicer said...

PBN: Bakken-tuotanto laskee aika rajusti ja yhtiö tarjoaa varsin epäuskottavia selityksiä, mutta ostohinnoissa alkaa olla. Frakkien pysyminen Bakkenin sisällä on ollut ongelma alusta asti(yli 5 vuotta). Olisikohan muodostelma ohuempi Viewfieldin pohjoispuolella?

Anonymous said...

Juuri samasta syystä itselläkin jäi aiemmin ONR ostamatta mutta nyt jossain määrin muuttamassa mieleni siitä. Mietyttää mitenhän paljon (jos ollenkaan) PC vaikuttaa operatiivisiin kuluihin, ONRn op.kulut ainakin loistavalla tasolla.

Jos cäshi tilanne antaa myöten niin voihan sitä maapohjaa ostella aina lisää.

Niukka kommentointi johtuu osaltani suurelta osin vähäisestä tietämyksestäni alasta. Vapaa-ajalla kovasti pyrkinyt opiskelemaan lisää sektorin kiemuroita.pq

Anonymous said...

EVEPiä voisi tosiaan napata kyytiin jos dippais hiukan lisää. Tällä hetkellä vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta päästä hyötymään Uticasta. Muutama epämääräinen juniori löytyisi myös mutta ne ei sytyttäny mielenkiintoa.

tabasco said...

Maapossa on tosiaan pieni, mutta ainakin taitavat pelurit (kuten Peyto) pystyvät pikku hiljaa laajentamaan maitaan tuotannon kasvuun nähden sopivassa tahdissa ja kannattavasti. Tiedä sitten onko ONR taitava peluri. Wilrichille moni ilmoittaa varsin mukavia RORreja.

Anonymous said...

Minä ainakin luen joka pv blogisi. Omalle osaamisellwni kirjoituksesi on joskus liian hepreaa. Voisit joskus meitä aloittelijoita auttaa selittämällä analyysisi perusteellisesti. Ainakin minä oon hyviä tuottoja täältä löytäny vinkeistä :-)

Anonymous said...

Hyvä että Spicerin toivomuksesta saatu vähän eloa blogiin.

Se on vaan tasapainoilu,
laatu / paska, oma kapasiteetti on tota jälkimmäistä. Voispa joskus antaa jotain fixumpaakin takas.

No jokatapaksesessa nyt tuplasin tota helvetin petrobakkenia ja
200k Sdrliä myytiin joku aika sitten vähän vika-ajoituksella (alle 200 NOK) ulkopuolisista syistä.

Kaikkea hyvää tälle blogille.

Anonymous said...

Itsekin kevensin seadrilliä vähän alle 200nokilla.. vielä on puolet jäljellä.