Thursday, June 14, 2012

Nyt viimeistään aika tehdä hajurakoa E&P:n

Nesteisten resurssien(epätavanomaisten ja hieman tavanomaistenkin) määrä kasvaa melkeinpä kuukausittain ja kalustoa sekä maalla että merellä porauksen & tuotantoon on riittämiin, joten markkinoiden tarpeet lienevät hyvin tyydytettävissä muutaman seuraavan vuoden ajan. Yhtä kauaa ei tuo öljyn tuotantotulva tule kestämään kuin kaasun, johtuen geologiasta ja fysiikan laeista, mutta rahan teko tulee olemaan tuottajilla, erityisesti pohjois-amerikkalaislla vaikeaa. Kun Bakken ja Eagle Ford ovat peakanneet on käännekohta saavutettu. Jalostajat ja putket voivat pärjätä kohtuullisesti.

6 comments:

Anonymous said...

Öljymarkkinoiden tilanne muuttunut nopeasti mutta se voi myös muuttua nopeasti toiseenkin suuntaan. Nyt on hyvä aika isoilla pojilla ostaa halvalla laatu öljyresursseja. Monien öljyjunioreiden arvostus jo 2009 pohjia alempana.

pq

Spicer said...

Tarkoitan sitä, että osa pullon kauloista on poistunut markkinoilta, joten uuden tuotannon lisääminen voi tapahtua nopeammin ja edullisemmin kuin muutama vuosi sitten. Uusi syvän veden löytö saadaan kaupalliseen tuotantoon nopeammin, kun kalustoa on tarjolla enemmän. Suuritehoista painepumppauskalustoa on enemmän markkinoilla ja useammilla toimijoilla on tietotaitoa erilaisien kivien murtamisesta. Politiikka, geopolitiikka heittelee öljyn hintaa suuntaan ja toiseen rajusti muutamien kuukaisien aikana, mutta tiukan öljyn tuotannon kasvu on trendi, joka kestää ainakin muutamia vuosia, sillä edellytyksellä että öljyn hinta säilyy riittävän korkealla. Toisaalta tuo trendi on luomassa kattoa öljyn hinnalle.

Anonymous said...

Petrobras hyvä esimerkki siitä että syvän meren poraaminen on edelleen haasteellista. Kustannukset karanneet käsistä eikä uusista löydöistä ole ollut korvaamaan hyytyviä vanhoja kaivoja.

Vertikaaliporaus on kovaa vauhtia keskittymässä enimmäkseen makuuhuoneen puolelle.

pq

Anonymous said...

Isot pojjaat ostoksilla:
http://www.newswire.ca/en/story/1000685/petronas-to-acquire-progress-energy

ja näitä uutisia on odotettavissa paljon lisää.

pq

Spicer said...

Pienemmälläkin summalla olisi varmaan irronnut. Terminaalit on saatava pystyyn, joe meinaavat tienata tuolla ostolla mitään.

PBR:n tapauksessa osa haasteita on luotu ihan itse kansallisella lainsäädännöllä. OGX on ottanut myöskin takapakkia pääomistajan suunnitelmat tuotannon kasvattamisesta, kun ovat olleet melkein fantasian tasolla.

En minä itse ole myynyt mitään.

Anonymous said...

Kaasubuumi vaikuttaisi olevan tulossa ja tällä kertaa kestävämmälle pohjalle perustuen.

Raudanlujia hermoja vaatii viime vuosien vola markkinoilla. Itselläni on mentaalinen stop-loss käytössä jonka havainnut hyväksi itselleni. Minimoi tappiot - maksimoi voitot.

Euron tilanne edelleen täysin levällään joten volaa riittänee jatkossakin. Fed tuntuu odottelevan mitä euro tekee. Triljoonien vakauspaketin julkistaminen saisi markkinat raketoimaan hetkellisesti. Valuuttamarkkinat antavat viitteitä että jotain on tulossa. Se että on helpompi ennustaa yhä synkkenevää markkinatilannetta on ehkä se paras indikaattori hyvästä ostohetkestä?

pq