Saturday, April 28, 2012

"Canol shale in NWT’s Central Mackenzie Valley game changer"

Free Republic:
In a straight line, they’re 4,200 miles apart. And they’re years apart in commercializing their resources. But, even if they’re not in the same geographical and time zone, the Canol shale in the Central Mackenzie Valley of the Northwest Territories and the heart of the Bakken in North Dakota have a common bloodline. The Bakken is already living proof of the success new technology has in spawning a new generation hydrocarbon basin. The Canol shale shares that ambition to become a game changer, turning Canada’s North into a major unconventional oil and natural gas producer...
Toi on niin pöhessä, että niin kiven pitää olla preemium versio Eagle Fordista jotta homma kannattaa.

4 comments:

Anonymous said...

Mitä kaasuyhtiöitä tarkkailussa?
Srx:n BC kaasu saattaa olla arvokasta kun Kitimat pöhisee.

pq

Spicer said...

Lähinnä nuo matalimman kustannustason tuottajat. Kitimatin alkaa imuroimaan kaasua aikaisintaan vasta muutaman vuoden kuluttua, joten suurta kiirettä ei ole tuon vuoksi. Lämmin talvi on vaikuttanut suuresti kaasun hintaan, mutta kannattaa pitää mielessä, että useimmat yhtiöt ovat panostaneet budjeteissaan öljyyn ja nesteisiin kaasun kustannuksella parin vuoden ajan, joten nykyinen hinta taso on saavutettu huolimatta jonkin asteisesta CAPEXin hillinnästä. Kaasun hinnan katto ei ole korkealla, näkisin.

Tuolla CIBC-konferenssissa Anglen COO nosti esille pari kiintoisaa asiaa kondensaatista: ensimmäinen oli se että vaikka Kanadan öljylaatujen hinnat ovat olleet viime aikoina alennuksessa WTI:in nähden kondensaatin hinta ei ole laskenut lähellekkään samassa suhteessa(tai olleenkaan, en muista tarkkalleen). Toinen oli se että kondensaatiin tuotanto kaivoissa laskee keskimäärin selvästi nopeammin kuin kaasun, joten kondensaattikaivot "kaasuuntuvat" eikä kaivon kondensaatti reservejä voi laskea samalla kaavalla kuin esim kevyen öljyn.

Anonymous said...

Jossain vaiheessa kaasupeli pakko ottaa vakavasti...
Kun saavat jenkeissä voimalat konvertoitua kaasuun + vuosi pari sen jälkeen vielä kun lng infra kunnossa exportia varten, niin kannattaa olla pullat uunissa.
Ei vielä kiirettä, monta konkkaa ehtii väliin, ehkä tässä ehtii kerätä vähän käteistä, tai ehkä ei...
Halvoista tuottajista ei hajuakaan tällä hetkellä.

Ölkkään uskon puolipitkällä tähtäimellä, mutta, sitä olen kyllä tänä vuonna pelkästään myynyt, Iran pelko kotiutettu. Varmoja poliittisest varmoja Lightoil pitkänajan varantoja kuitenkaan en myy, enkä ole myynyt muuta kuin CPG:t ja nekin pakon sanelemana.

Suhde kaasu/ölkkä kuiteskin kestämätön pidemmällä tähtäimellä.
Jenkeistä tulossa energia import riippumattomia... (sinne varmaan muutettava jossain vaiheessa, kämpätkin halpoja).

Mitäs funtsii fixummat?
Eloa(ppia)palsatalle toivottaen.
//p

Pps. Turskaakin salkuissa, lohen/halvan proteiinin ajoitukset päin helvettiä, samoin paria tietoturvatapausta, pingpong jingjang.

Anonymous said...

Maakaasu ja maakaasutuottajat treidaavat kuin pohjat olisi nähty. Monen maakaasuyhtiön arvostus edelleen hyvin korkea verrattuna öljy-yhtiöihin.
pq