Thursday, October 27, 2011

"Thick shale gas play emerging in Spain's Basque area"

OGJ:

Analysis of drilling and test data from 14 wells drilled since the 1950s has indicated the presence of a world class shale gas play in the Basque Country of northern Spain.

Of 14 wells that penetrated the Cretaceous shale, 10 tested gas and only three penetrated the entire section.

A group led by the Basque national oil company will drill its first two appraisal wells in 2012. The 14 earlier penetrations collectively led to an independently estimated midrange resource of about 200 tcf of free gas and adsorbed gas in place...

5 comments:

tabasco said...

Tuon perusteella muut yrittelijät eivät pääse suoraan jaolle. "The four permits contain the entire Valmaseda play."
BNK näyttäisikin olevan kiinnostunut eri kerroksista. LGO:lla saattaisi olla aika hyvä maapositio lähellä BNK:n karttojen sweetspottia. Tosin vuoden kestäneet neuvottelut isompien pelureiden kanssa eivät ole johtaneet mihinkään, eli ei kovin lupaavalta näytä.

Spicer said...

Ihan kiintoisa maapaketti on koossa. Vähän muutakin(esim. seismistä) pitäisi olla tuoda neuvottelu pöytään kuin vaan porausoikeuksia, varsinkin kun alueella ei ole juurikaan tuotantohistoriaa.

Lebork S-1 on näköjään osunut luonnon murtumaan. Jos alueen murtumat on säännönmukaisia niin voi kasvattaa EURiä merkittävästi(tosin aivan liian aikaista puhua EURistä). Toisaalta tuo voi vaatia aika paljon työtä ja rahaa alkuvaiheessa.

tabasco said...

Tuli myytyä melkein kaikki loputkin puolan pelurit pois kun 3legsin kaivo petti. Voi tuossa silti olla potentiaalia pitkällä tähtäimellä. LGO:ta on pieni possa.

Asiasta toiseen. Oletko seuraillut Mawsonia? Löytyneet kultapitoisuudet on aika julmia. Laajalta alueelta, tosin vain pieninä laikkuina.

Spicer said...

Eräs tuttu tuosta vinkkasi muistaakseni alkuvuodesta vai oliko jo viime vuonna ja ollaan tuosta ajatuksia vaihdeltu. Seurantalistalla on. Muistaakseni suurin osa pitoisuuksista on grab sampleista, joiden perusteella ei valitettavasti voi tehdä maan alla olevasta kivestä suuria päätelmiä.

tabasco said...

Ovat kyllä leikanneet näytteitä suoraan kalliostakin. Tiedän varmasta lähteestä että kulta on (ainakin paikoitellen) kalliossa näkyvissä erittäin rikkaina laikkuina. Louhiminen on varmasti kannattavaa mutta projektin mittakaava on tietysti vielä täysi arvoitus.