Friday, July 1, 2011

Jackupeille tarvetta preerialla


Farms aren't the only businesses in the province suffering from the worst spring flooding in recent memory, especially in the southeastern part of the province where agriculture has taken second place to oil production.

The Bakken oil field in the Estevan-Weyburn area has become the toast of North America's oil industry, employing thousands of people. Flooding there has delayed work by months as drilling sites remain submerged, forcing companies to shut down production and lay off workers...

(yllä oleva kuva on Zargonin presentaatiosta)

Täsmäklassikko:


13 comments:

Anonymous said...

PBN:stä saisi jo 7% osinkotuottoa jos jatkuisi samaan malliin? Tarkkailussa muilla?

Anonymous said...

Pbännää tuli otettua samoihin aikoihin kun sisäpiiri viimeksi tankkaili.Eilen pääsin Lne eroon ja ostin Pdq (jotain tekeillä?). Muuten on tullut lähes ainoastaan nautittua vuoristorata kyydistå ja kesästä.pq

Anonymous said...

Uskooko muut PBN:n pystyvän jatkamaan tuota nykyistä osinkoaan? Saati sitten joskus vaikka nostamaan :-)

Anonymous said...

Taitaa tämä kurssien
kesä "melankomiamoodi" vielä jatkua jonkin aikaa, vaikka nousuvaihettakin ollut.

Itse myynyt pakkasella olevia, (kuten mainittua PBN:ää) ja ostellut takaisin samat.
Muuten koitan edelleen pitää ruutia kuivana, jättää ostot paniikkijaksoille, joita siis odotan tulevan.

En ollutkaan huomannut että PBN sisäpiiri tankannut, harvinainen positiivinen välähdys Petrobakkenin osalta. Osinkotaso ei ymmärtääkseni ole kestävällä pohjalla.
//p

Anonymous said...

onko tuosta osingosta tietoa enempää? esim. johdon kommenttia jatkosta jne? en itse löydä ainakaan oikein mitään tuosta.

Anonymous said...

Tuota samaa osinkoa ainakin Q1 tuloksen yhteydessä vielä "luvattiin" loppuvuodeksi ainakin. 2012 on sitten varmaan eri juttu jo.

Anonymous said...

PBN omaa suuren määrän hyviä porauspaikkoja sekä maa-alueita. Mielestäni yhtiön arvosta on lyöty ilmat pihalle.
Jos tuotanto kehittyy ennakoidusti eikä öljyn hinta dippaa niin osinko pysynnee nykyisellään.
----
Markkinat vaikuttavat päivä päivältä enempi poliittiselta sotakentältä kuin osakemarkkinoilta.
pq

Anonymous said...

Joo nyt saa halvalla hyvää ja kohta varmaa vielä halvemmalla... mitäs te kyttäätte. täällä on gte, pmg, pbn, ja muutamia muita ei öljyjä kiikarissa.

Spicer said...

PBN:n osinko ei tosiaan ole kestävällä pohjalla ja markkinat ovat tästä tietoisia. Kun markkinat eivät anna osingolle positiivista arvoa(preemiota), joka näkyisi osakkeen kurssissa niin veikkaisin että osinko leikataan nimelliseksi tai lopetetaan kokonaan. Q1 capex+osinko ylitti liiketoiminan rahavirran muistaakseni noin 100 prosentilla, mutta tuossa taisi olla aika suuria maahankintoja. Laskeskelin noin kk. sitten että noin 60% nykyistä pienempi osinko olisi kestävä pidemmällä aikavälillä.

Saa nähdä miten paljon tulvat ovat vieneet tuotantoa.
Keväällä ostettu pieni erä on vielä tallessa, koska Bakkenin jäljellä olevassa OOIP:ssa on suuri optioarvo, joka saattaa vapautua sen maakaasu floodin avulla tai sitten muuten.
Yhtiön Bakkenin watef cut-ongelmien lisäksi Resultin osto on vahingoittanut yhtiön mainetta selkeästi joidenkin sijoittajien joukossa aiheetta tai aiheellisesti ja tuon maineen takaisin saaminen vaatii aikaa ja selkeästi positiivisia tuloksia.

Anonymous said...

Q1 capex oli huomattavasti normaalia suurempi investointien vuoksi, jatkossa yhtiön ei enää tarvinne tehdä suuria investointeja? Kehitettävää maa-aluetta ainakin riittää jo nyt pitkäksi aikaa.

Yhtiö lupailee yli 46k barrelin tuotantoa jolloin CF ~ 200milj.
En myöskään pitäisi mahdottomana että netback parantuisi entisestään. Öljyn hinnassakin nousupaineita.pq

Anonymous said...

Ei taida tänäänkään tulla kunnon paniikkimyyntiperjantaita, no ehkä ens perjantaina sitten.
Sais heittää riskirahoja kehiin. Vaikka onhan se selvä, että kun paniikki iskee, alkaa helposti omakin epäröinti nostaa päätään (ei todellakaan tarkoita myyntejä, mutta voi tarkoittaa ettei uskallakaan "vielä" ostaa). Pitää kuitenkin vaan olla olla kurillinen ja noudattaa ennalta tehtyä suunnitelmaa, tietenkin tuoreimmalla todellisella infolla säädettynä.
Ensimmäinen kertaa, sitten kevät
-09, Helsingin pörssistä pieniä kotimaisia poimintoja tullut tehtyä, kuten UPM:ää (pikkuisen pakkasella just nyt), myydään sit kun lähentelee 15;sta, viimeistään osinkokiimassa reilun puolen vuoden kuluttua. Muuten kyllä pääosin on eurot aika nopeesti vaihdettu muuhun valuuttaan.
Länsimaissa korot taidettava (pakko) pitää matalana vielä pidemmänkin aikaa.
Kolmen vuoden sisään meikä on ulkona pörsisstä (no jotain prime öljyä voi jäädä pidempäänkin), mutta ei todellakaan vielä.
Mielenkiintoisia aikoja, ei voi muuta sanoa.
//p

Anonymous said...

Nyt tuli siitten kunnon liikettä kursseihin. Eiköhän eilen ja tänään ainakin suurin osa esim. stop-losseista poksahtaneet.

Karmeita lukemia omatkin salkut täynnä, ei taida tulla ongelmaa selvitä ilman myyntivoittoveroja tänä vuonna.

Oma kotimainen UPM alkukin nyt jo tukevasti pakkasella, tänään kuitenkin hankittu 2k lisää.
Jopa Talvivaara pilkissä, mutta eipä käynyt dyykannut niin syvällä.
Erilaista ostoa ja pilkkiä siis sisällä.
Korkeariskistä touhuan tämä on, mutta näinhän tämä on ajateltu.
Merkit näyttävät että, suurta nopeaa käännettä ei välttämättä tule, joten paras jakaa ajallisesti varat mitä on käytettävissä, sekä olla valmis myymänn kun/jos pomppaa ylös.

Kukapa tästä markkinasta tietää, tämä on hullua aikaa. Siksi esim.
lainavivutus ei käy edes mielessä.

Monta asiaa on viritetty äärimilleen, valtioiden velat, alijäämät yms. Toisaalta, esim. cashia on sivussa nyt suht. runsaasti, ei ne loputtomiin siellä pysy. Parhaat firmat tahkoo rahaa, vaikeammissakin olosuhteissa.
Se on sitten eri asia, jos tästä saadaan aikaiseksi oikein kunnon lama, sitten tilanne on taas toinen, itse siis spekuloin ettei kunnon globaalia lamaa ainakaan vielä tule. Mielenkiintoset ajat.
//p

Spicer said...

Tilanteessahan ei ole loppujen lopuksi juurikaan tapahtunut mitään uutta tai yllättävää. Valtioiden elvytystoimet saivat useimmat suuret pankit enemmän tai vähemmän kuntoon, mikä todennäköisesti takaa sen että vaikka katto ja lattia Lännessä romahtavat seinät pysyvät pystyssä.