Friday, February 27, 2009

Rig Count

US: Land -55, Offshore -2(Gas rigs -4.7%, oil rigs -3.4%)

The count in United States is down by 520 rigs or 30% from last year.

Canada: -7

4 comments:

Anonymous said...

Kerropas mitäs mieltä olet Kanadalaisista energia trusteista? Esim. HTE, PWE, PGH, PVX ? Onko niissä mitään toivoa? Ainakin niiden kurssit on suorastaan romahtaneet.

Spicer said...

Trustien osingot tulevat pienemään merkittävästi ei-kanadalaille omistajille, kun kahden vuoden kuluttua Kanada alkaa verottaa trustien tuloja ~30% marginaalilla. Osa trusteista on ilmoittanut vaihtavansa yhtiömuotoa tavalliseksi yhtiöksi, osa jatkaa trustina. Joillakin trusteila on suuret tappiovarastot joiden avulla veromuutoksen vaikutukset lykkääntyvät muutamalla vuodella.
Useimmat trustit markkinoivat itseään hyvin aktiivisesti ja niiden sivuilta löytyy hyvin tasokkaita ja kattavia presentaatiota, joita kannattaa hyödyntää. Monissa presentaatiossa on vertailuja eri trustien tuotantokustannuksista, netbackeistä ja reservien eliniästä ja näistä varsinkin voi olla apua trustien seulonnassa, tosin presentaation tehnyt yhtiö on todennäköisesti valinnut luvut ajanjaksolta jossa sen omat näyttävät erityisen hyvältä. Mielestäni erityisen tärkeitä asioita trustien valinnassa: netback(paljon jää käteen myydystä tynnyristä), RLI(reserve life index=reservien elinikä), kehittämätön maa(reservien kasvattamis potentiaali), hedge-volyymit(vähentävät tuloksen heiluntaa), etsimis ja kehittämiskustannukset.

Alla mitä muistuu yhtiöstä, voi sisältää virheellistä tietoa:

HTE: ainoa integroitunut trusti, eli öljyntuottaja, jalostaja ja jalosteiden jakelija. Öljyntuotanto ja jakeluketju sitoo paljon pääomaa ja jalostamon tekniset ongelmat voivat heiluttaa tulosta rajusti. Toisaalta jalostustoiminta tasapainottaa tulosta öljyn hinnan pudotessa. Muistaakseni suhteellisen velkainen ja tämän jalostamolla oli edessä kallis päivitys. Upstream-toiminnot eivät erityisen kiinnostavat. En itse ostaisi trusti-muodossa.

PWE: Muistaakseni suurin trusti tuotannolla ja markkina-arvolla mitattuna. Koosta voi olla etua mm. lainojen saannissa, mutta ei reservien täydentämisessä, eikä varsinkaan Kanadassa, jossa kevyt öljyä on jäljellä vähän. Omistuksessa kohtuullinen määrä kehittämätöntä maata(Eräs hörhö-sijoitusneuvoja nimeltä Zapata George jauhanut useamman vuoden ajan PWE:stä ja sen maa omistuksista, Georgen hauskoja videoita löytyy Youtubesta), josta etsiä reservejä, toisaalta suuri määrä maata ei tietenkään tarkoita että siellä olisi paljon löydettävissä olevia reservejä. Muistaakseni velkainen.


PHG: Yksi suurimmista. Reservit sekalaista ja niissä mielestäni liian vähän kevyt öljyä. Tuotantokustannukset varmaan nousevat EOR-tekniikoiden käytön johdosta lähivuosina.


PVX: ei ole tuttu

Se että trustin reservit eivät laadultaan parhaita mahdollisia, ei tarkoita sitä että ko. trustia ei kannattaisi ostaa, reservien laatu vaan pitää ottaa huomioon hinnassa, mielummin sitä ostaa raskasöljyä tai maakaasua alennuksella kuin kevyt öljyä preemiolla.

Spicer said...

KORJAUS: Yllä pitäisi lukea että jalostus ja jakeluketju sitoo paljon pääomaa ei tuotanto.

Anonymous said...

Kiitoksia analyysistä!