Saturday, November 8, 2008

Seadrill Update

Seadrills newbuild semi West Hercules has started work on it's three-year contract with Husky Oil in China and Seadrill has taken delivery of semi West Taurus, which will head towards Brazil where it'll work for Petrobras.

Earlier this week Seadrill director Kate Blankenship has purchased 3000 shares at a price of 58 NOK, value of transaction 174 000 NOK.

Seadrills share ended the week at 64.70 NOK.

4 comments:

Anonymous said...

Awilco-offshoresta; aikaa sitten joku vinkkasi, notta laitapa hyvä mies rahasi likoon. Sitähän ei tietenkään ollut (kyllä, olen köyhä) ja kuinka kävikään. Aikaa vahvaa nousua ollut vuosi, kurssin juurikaan yleisestä heilunnasta edes kärsimättä.

Mikähän on tämän takana, Spicer?

Kiitos,

FH

Spicer said...

Kiinalaiset (muistaakseni CNOOC:in tytäryhtiö)osti yhtiön. Kauppa on jo siinä vaiheessa että Awilcon listaus on päättymässä.
Vilkaisin Awilcoa muutamaan otteseen reilu vuosi sitten, mutta yhtiö ei innostanut ostamaan. Olin tuolloin kuten nytkin kiinnostunut yhtiöistä joilla on syvän veden(>2000 m) porausaluksia ja Awilcon semit pystyvät toimimaan vain 750 metrin syvyydessä. En myöskään pitänyt Awilcoa todennäköisenä ostokohteena nimenomaan low spec laivaston takia. Kiinalaiset ja intialaiset ovat melko kokemattomia offshore öljyn/kaasuntuotannossa joten heille on kelvannut matalan veden yhtiöt kuten Awilco ja Sinvest.

Spicer said...

Niin kyllä minäkin olen köyhä, mutta parempaan pyritään.

Anonymous said...

Köyhyys on asennekysymys, kuten krapula.

Kait se riippuu siitä, minkä syvyistä alueella (merellä) on , jossa porausta suoritetaan. Esim. Hollannin sektorilla Pohjanmerellä kun jack-uppeja avustettiin, eihän siellä juuri yli 60 metriä syvää ollut. Oletko ajatellut, kun satsaat syvän meren poraajiin, että sinne se etsintä vakisinkin seuraavaksi siirtyy? Olet tietenkin :)

Handelsbanken suositteli muutama kuukausi sitten ruotsalaista Lundin Pertoleumia. Jotain ongelmia niillä porauksessa oli taannoin.

Semeissä ja drillshipeissä miellyttää liikkuvuus, ei tarvitse hinata, ja drillshipit vielä jopa liikkuvat uusille alueille nopeasti, säistä välittämättä.

FH